S jak velkými zálohami za energie mám počítat?

Ahoj, právě dokončujeme projekt našeho domu, vyřizujeme hypotéku a další srandy kolem toho. Dělám si přeci jen jednoduchý rozpočet, jak s velkou raketou měsíčně musíme počítat, abychom všechno bez problému zaplatili. Vše se ovšem zaseklo na kolonce energie, u které si nevím rady. Bydlím teď v panelovém domě, kde se rozpočítávají zálohy za teplo na celý dům, takže díky důchodcům to vychází na 2500 Kč měsíčně, což je na 30m2 opravdu hodně. Dům bude 159m2 velký (125m2 užitková plocha), stavět se bude z Ytongu (25cm) a zateplení bude polystyrenem 15 cm nebo 18 cm. Topení bude řešeno podlahovým vytápěním, přičemž kotel pojede na plyn. Na plyn bude ještě také deska na vaření. Elektřina tedy bude využívána pouze na spotřebiče. Chci nakoupit hlavně A++ nebo A+++ spotřebiče, pokud to bude možné. Jak jste na tom vy se zálohami? Mám počítat se 3000 Kč měsíčně nebo více? Díky!
Odpovědět
nepises dolezite veci typu - kolko vas tam bude byvat, na kolko stupnov budete vykurovat dom, budete mat podlahovku vsade a vykurovat vsetky miestnosti, ake budu teplotne straty...?? bez tychto veci to nejde objektivne posudit a cokolvek ti poradime bude to len odhad.
Odpovědět
- Zatím jsme dva. - Dům bude vytápěn na 21°C až 22°C. - Podlahové topení bude všude (kromě nejspíše technické místnosti o velikosti 8m2). - PENB zatím není.
Odpovědět
@ellendway Do tří tisíc se podle mě musíte v pohodě vejít. My máme bungalov 228 m2 (vytápíme cca 180 m2), postaveno z Veloxu (18 cm šedého polyst.), topíme na 22 st.. a máme zálohy: plyn 1100,- Kč/měs. elektřina 950,- Kč/měs. (ale máme i indukci, kromě běžných spotřebičů i myčku a sušičku, čerpadlo na vodu,, filtraci bazénu). Takže celkem 2100 + 300 voda . Bydlíme pátým rokem, nikdy jsme nedopláceli.
Odpovědět
cisto teoreticky to vychadza, ze by ste sa mali vliezt, ale je to len odhad (bez nejakych blizsich vypoctov na ktore nieje dostatok udajov)
Odpovědět
My máme před sebou teprve první rok bydlení a protože jsme v minulém bytě dost dopláceli, tak jsme radši dali zálohy víc a uvidíme za rok :-) Na elektřinu máme 2 tisíce měsíčně (budeme ale topit elektrickou podlahovkou) a vodu jsme dali 500. Plyn nemáme. :-) Dům je nízkoenergetická dřevostavba, 142m2.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?