Šance na hypotéku

Dobry den, je tu nekdo, kdo ma hypoteku a do toho miminko? Nase situace je prijem 50 tis cisteho, nasetreno zatim 500 tis a radi bychom baracek u Plzne, kde oba pracujeme. Zaroven bysme ale radi mimco, takze by vypadl jenen prijem, da se to zvladnout? Mesicne setrime 22-25tis Kolik by bylo idealni mit nasetreno abychom dostali hypo na baracek cca 3 500 000 plus aby nam zbyly rezervy. Popr neznáte dobreho poradce z Plzne?
Odpovědět
Pocitala bych, ze banka pujci maximalne 80% z celkove ceny nemovitosti (dum i pozemek). Nepisete, zda jiz pozemek mate. S prijmy 50 tis. urcite 3,5 mil. hypoteku dostanete... to jen tak zhruba
Odpovědět
@annaliesa 50tis je asi příjem obou, neposuzuje se příjem pouze žadatele?
Odpovědět
Ano je to příjem dohromady. Nejde vzit hypo na oba, kdyz jsme manzele?
Odpovědět
@iveta_89 Ano, prijem obou, predpokladam, ze zadatele budou oba
Odpovědět
Profilova fotka
Ideálně by to chtělo mít našetřeno 1.000.000,- Kč a nebo mít k dozajištění jinou nemovitost. A nebo klidně i obojí. Ale i se zadanými parametry to vidím jako realizovatelné.
Odpovědět
my sme davali do hypo 20% +4% este dan z nabyti nemovitosti :-) a k tomu nejake tie mensie poplatky za vklad a ine :-)
Odpovědět
Aktualne ti muzu rict, ze znami dosahli na 3,5 mil s prijmem 44 tis., takze bych se nebala.. Pozemek vlastni, ale to uz v soucasne dobe moc nehraje roli.
Odpovědět
Profilova fotka
Spis bych byt vami premyslela jestli zvladnete splatky, az budete na materske. On i chlap muze prijit o praci nebo byt dlouhodobe nemocny.
Odpovědět
Profilova fotka
My si brali hypo když jsem byla ve 12tt. Splatek se nebojíme... Holt se na čas uskromnime.
Odpovědět
@kaktuszpouste Jestli budete žádat hypo jako oba pracující, myslím, že je to dobrá pozice. Jen si dobře spočítejte, jak vyžijete, až zůstane v práci jen partner a ty budeš mít rodičák (ne mateřskou, ta je ještě docela slušná) - např. půrměrných 7 tis. do 3 let věku dítěte a do toho vám přibude ještě další člen rodiny (nebo víc). Kdybyste žádali až v době, kdy ty budeš těhotná nebo na mateřské/rodičovské, bude banka posuzovat partnerův příjem a u tebe klidně jen tu nejnižší částku rodičáku, tedy jen něco přes 5 tis. - záleží na podmínkách konkrétní banky. To byste na hypotéku už nemuseli dosáhnout. A v období s malým dítětem se dá splácení hypotéky zvládnout, jen se holt uskrovníte a třeba neušetříte ani korunu, ale je to jen pár let.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?