SFRB -Státní fond rozvoje bydlení. Máte půjčku?

Ahoj, mate nektera pujcku na bydleni od statu? V kombinaci s hypotekou? Jak dlouho jste na ni cekaly, jestli vam ji schvali? Vahali jste vubec, jestli si ji vzit?? ;-)
Odpovědět
1
2
40
Profilova fotka
Jofiel, nechci malovat čerta na zeď, ale pokud si vzpomínám, tak jí k novýmu roku zrušili...
Odpovědět
Nezrušila se ta 300tis půjčka......ta 150 a 200 ano...to byly myslím částky na rekonstrukci....ta 300tis stále běží...taky nad ní uvažujeme....stačí kouknout na jejich stránky... ----------------------------------------------------------------- Aktualizace od admina (únor 2012): Státní fond rozvoje bydlení nás informoval, že v roce 2012 na otevření programu "Úvěr 300" nemá finance. V budoucnu se samozřejmě bude snažit zajistit finance na podporu mladých, ale tento rok nemůže pro tyto účely čerpat ze státního rozpočtu žádné finanční prostředky.
Odpovědět
ja jsem koukala ale docela mne zarazilo to, ze si ji nemuzu vzit treba rok potom co uz bydlim treba na rekonstrukci stavajiciho bydleni, ale pouze na porizeni :-o
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte! My ji máme na 300 tisíc, zbytek u Lišky. Ač bylo řečeno, že vyřizování trvá měsíc, trvalo to delší dobu. Vždycky jsme papíry odeslali, čekali a pak došlo, že už jen jeden papír, jedno potvrzení a už nám to schválí. My jsme na to pak už docela pospíchali, tak nás to štvalo. Museli jsme je urgovat telefonicky, protože paní nám třeba řekla, že hned to dává řediteli k podpisu a odesílá to. No a 14 dní se nic nedělo, tak jsme to museli popohnat. Ale te´d už bez problémů. Jen jsem tím chtěla říct, že je potřeba počítat s časovou rezervou.
Odpovědět
Rada bych si prave pujcila, ale nevim, jak dlouho je to s vyrizenim... chci si koupit domecek a rekonstruovat ho, tak jsem si rikala, ze kdyz dojdou penizky z hypoteky, tak si pujcim od statu, ale kdovi jak dlouho to bude trvat. Kdyz jste si davali hyposku i se statni pujckou, jaky tam byl rozdil v urocich? Muze se tech 300tis. dat jako potencialni zaklad a v podstate si pucit hypoteku jen 70% i kdyz nemam zadnou hotovost??
Odpovědět
Profilova fotka
O půjčku ze SFRB zrovna žádáme. Už jsme dostali dopis, ve kterém žádali doplnění papírů. Žádostí prý mají mraky, tak vyřízení trvá až 2 měsíce. S tím je potřeba počítat. Jinak co od ostatních co žádali i z vlastní zkušenosti můžu říct, že tam pracují velmi příjemní lidé a rádi poradí. jofiel - určitě je dobrý o to požádat a brát si menší hypotéku - ve vašem případě bude i lepší úroková sazba než u 100% hypotéky.
Odpovědět
ale nejak se mi kvuli tomu nechce vdavat.. neslo by to nejak ,,ošálit" ? :-D
Odpovědět
Pořídit si dítě. :-D
Odpovědět
my máme těch 300 tisíc. Neváhali jsme, kdo by nám jinak na tak nízký úrok půjčil. A vyřízeno bylo během měsíce, protože jsme jim poslali všechny papíry najednou a nic jim tam nechybělo. Mám dojem, že zrušili jen jednu z nich, ale teď nevím kterou. Jedna byla na rekonstrukci, a ty dvě byli na nové bydlení, ale každá měla trochu jiné podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky tuto pujcku mame v kombinaci s prekelnovacim uverem u Modre Pyramidy. Vubec nebyl zadny problem asi do 6-ti tydnu jsme meli smlouvu doma a penize potom asi za 10 dni na ucte. Kolega ji ma taky a ten ji mel vyrizenou rychleji, domluvil se s nimi telefonem a nebyl problem.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 300 v kombinaci s hypo, trvalo jim to jen měsíc, ale je fakt, že jsme dodali všechny podklady včas a vpořádku :-) jofiel - ošálit je asi neošálíš, páč chtěli kopii oddacího listu nebo rodného listu dítěte, takže máš jen 2 možnosti :-D A stejně jak to tak čtu, tak tebe by se týkala půjčka na rekonstrukci a ta je bohužel zrušená :-S
Odpovědět
ahoj martuli :-) My máme tu samou kombinaci, 300 tis. ze SFRB a překlenovák od Modré pyramidy. Ten úvěr jsme měli taky docela rychle vyřízený, jen jednou jsme jim něco doplňovali. Akorát jsme nedodrželi tu podmínku platit vše bezhotovostně, vybírali jsme a platili i menší částky v hotovosti, ale stačilo doložit výpisy a faktury a vše bylo OK. ;-) Opravdu jsou milí a vstřícní.
Odpovědět
Článek se načítá
lucika, martuli: my taky :-D
Odpovědět
kacka.va, martuli 8-) nám se zdála ta MP ideální v tom, že jsou ty úroky jisté, nedokázala bych se např. co 5 let nervovat, jaká bude úroková sazba, případně přecházet k jiné bance...a podle toho, jak se úroky vyvíjí, jen tak neklesnou.
Odpovědět
nápodobně a hlavně, když jsme to propočítávali i včetně poplatků za vedení účtu a všeho možného jiného, tak nám to vyšlo nejvýhodnější.
Odpovědět
kacka.va: přesně tak 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to se omlouvám za dezinformace!
Odpovědět
to není dezinformace, jednu fakt zrušili ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
můžete mi prosím poradit, co všechno jim poslat, když bychom si rádi požádali o půjčku? jestli musí být potvrzení o příjmu od obou manželů nebo stačí jen jednoho + co ostatní ještě. Moc děkuji. Vím, že k tomu je určitě na těch stránkách napsané, ale já raději, ať to má i potvrzené od někoho kdo má zkušenosti :-)
Odpovědět
mně nejprve poslali takový formulář, současně se smlouvou a tam bylo vypsáno, co musíme mít a všechno, co chtěli jsme jim poslali zpátky
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji a jak si můžu zažádat o ten formulář?
Odpovědět
já už teď nevím, jestli jsem si ho stáhla z internetu, nebo mi ho poslali poštou
Odpovědět
Profilova fotka
každopádně děkuji, zkusím ještě jednou pořádně pročíst ty stránky a nějak to už dopadne :-N
Odpovědět
ale pak ho ještě poslali myslím s tou smlouvou
Odpovědět
sweethy: my jsme jim poslali vše na základě formuláře z internetu.
Odpovědět
aha, už jsem doma, popletly se mi dva formuláře :-). takže to co visí na internetu jsme jim vyplnili, poslali a oni nám vystavili smlouvy a poslali s instrukcema, co máme nechat jak ověřit a ještě poslali k tomu formulář na potvrzení příjmů a doplnění kolik už čerpáme úvěrů a kolik nás stavba bude stát. Takhle to bylo
Odpovědět
nám totiž chybělo něco vyplnit na druhé straně formuláře, o takže to poslali zpátky
Odpovědět
na té druhé straně nám zakřížkovali, co chtějí od nás hned a co jim můžeme dodat, až následně
Odpovědět
Profilova fotka
tak teď už snad chápu, my jim pošleme tu žádost a oni pošlou další informace např. pro doplnění informací a co dál budou potřebovat. já myslela, že máme poslat i rovnou potvrzení o příjmu :-)
Odpovědět
no na základě formuláře ti vyhotoví smlouvu a od zaměstnavatele to po nás chtěli potvrdit tuším že až po tom, prvně jsme jim to jen napsali do toho formuláře, ale zaměstnavatel to nijak nepotvrzoval. aspoň mám takový dojem
Odpovědět
1
2
40
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?