Sme Slováci žijúci v ČR, môžeme tu dostať hypotéku?

Ahojte potrebovala by som poradiť s priateľom žijeme a pracujeme už viac než rok v čechách a vieme že tu chceme aj ostať. Chceli by sme si preto zobrať hypotéku ale nevieme či je to pre nás ako slovákov možné!? Ďalšia vec ktorá by ma ešte zaujímala je: chceli by sme si kúpiť starý byt za cca 1 000 000 Kč a ktomu ho asi za 500 000 prerobiť je možné aby nám nejaká banka požičala 1 500 000 Kč keď byt bude mať hodnotu iba 1 000 000. Prosím poradte naozaj sa v tom moc nevyznám Ďakujem
Odpovědět
No, mozna jsou vyjimky, ale standardne se hypoteky nedavaji cizincum, kteri tady nemaji trvaly pobyt. Takze jestli jste Slovaci a mate tady trvaly pobyt. tak neni problem. Duvodem je, ze banky nemuzou nahlizet do zahranicnich registru dluzniku. Druhy dotaz: myslim, ze ne. Hypoteku dostanes pouze na hodnotu nemovitosti, kterou rucis. Takze, jestli mate moznost rucit nemoviosti na uzemi CR, ktera by mela takovou hodnotu, neni problem. Dalsi moznost je vzit si hypoteku na 1 Mil. a bud preklenovaci uver (cili zalozit stavebni sporeni) nebo mit vlastni zdroje (ktere budete take potrebovat, abyste si koupili treba nabytek a nejake doplnky do bytu). Nejlepsi: zajit do nejakych hypotecnich bank a zeptat se jich na konkretni moznosti:) Oni maji svoje vychytavky, kdy a jak by to slo.
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že pokud zde budete mít v bance zřízený bankovní účet, ze kterého budete hypotéku hradit, pak by mohlo být i reálné ji zde získat... Ale nejsem bankovní úředník... Pokud zde žijete a pracujete, doporučuji také navštívit místní banky poskytující hypotéky a zjistit si podmínky a možnosti. To vidím asi jako nejlepší řešení
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna věc je zda tu žijete a druhý zda máte oba nahlášený trvalý pobyt. Pak musíte mít oba dva práci na dobu neurčitou a dostatečne velký příjem aby jste na hypo dosáhli, pak vám pučí i víc než je hodnota bytu, budete ale mít větší ůrok.
Odpovědět
Ahoj riešili sme rovnaký problem. Kvoli tomuto sme museli čakať 1,5 roka so stavbou, pretože bez trvalého pobytu je to obtiažne vybaviť. Skus si zajsť do Komerční banky, tam by nám dali aj bez trvalého, ale nie taku sumu aku sme chceli. Ako cizinec máš iné podmienky, musíš mať na účte 20% zo sumy ktorú si berieš..... A pokial niesi napísaný ako majiteľ v katastru, banka ti peniaze nepustí. S týmto sme mali problém, pretože realitka nedokázala pochopiť, že ako cizinci máme ine podmienky, a tie nás nepustia. Bez trvalého by nám nedali zo stavebného, Česka spořitelna,ČSOB. A druhá otázka, myslím že nie.
Odpovědět
My sme to taktiez riesili 1.5 dozadu. Ak mate prechodny pobyt a zamestanie , zmluvu na dobu neurcitu a urcity financny obnos na ucte tak by ste s tym nemali mat problem - skuste hypotecni banku a ta druha otazka urcite nie ale mozte si vziat pujcku napr. CSOB ma dobre podmienky.
Odpovědět
my máme s manželom obaja trvalý pobyt v čechách a nebol problém...
Odpovědět
Pro Slováky není problém získat hypo i bez trv.pobytu. Podmínky jsou sice o maličko přísnější,ale ne nepřekonatelné. Zkus Hypoteční banku nebo čsob (mají stejné podmínky) ;-) Půjčit si na koupi a následnou rekonstrukci určitě jde - pouze si musíš nechat odhadcem ocenit i budoucí hodnotu bytu. Předložíš rozpočet rekonstrukce, a odhadce určí i cenu budoucí. Pak se čerpá postupně podle aktuální hodnoty v průběhu rekonstrukce.
Odpovědět
http://www.novinky.cz/bydleni/reality...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?