Som slovak a kupujem nemovitost v ČR

kupujem nemovitost v cr ,ale chcel by som prepisat nemovitost na moju tehotnu priatelku aby mali zabezpecene byvanie a spolocne by sme to splacali.je taketo nieco vobec mozne?mislim najme na banku... :-)
Odpovědět
Je. Bez problemov.
Odpovědět
Je to urcite mozne. Nevim, jak u Slovaka, ale ma zkusenost s manzelem cizincem (muj je tedy mimo EU) jediny "problem" byl, ze vsechno dele trvalo u vyrizovani hypoteky, protoze ho lustrovali i v zemi, ze ktere pochazi a v ramci cele EU, zda nikde nema zadne dluhy, nebo neni v nejakem registru. Tohle kolecko samo o sobe trvalo dobre 6 tydnu...ale nepopiram, ze treba na tom delal nekdo, kdo to zbytecne zdrzoval.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj manžel je Slovák ( má povolení k trvalému pobytu), a bylo nám řečeno, že banky berou Slováky jinak než z jiných států...takže asi tak.. Samozřejmě jen tak mezi řečí... Žádný problém nebyl, ani delší vyřizování.
Odpovědět
to by aj mna toto zaujimalo, priatel cech a chceme dat postavit domecek v cr..budeme potrebovat asi 50% hypo..dufam, ze nebude problem v banke
Odpovědět
Profilova fotka
Problém s hypotékou by ste nemali mať. My sme obaja Slováci, kúpili sme byt a jediné, čo bolo potrebné bolo dokázanie, že sme na území ČR 3 roky a viac. Čiže stačila pracovná zmluva a dokladali sme ešte štúdium. Inak nič špeciálneho od nás nechceli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?