Špatná zkušenost s hypoteční bankou

Profilova fotka
Také vám přijde, že hypotéka u této banky patří k těm nejhorším v ČR? Že kromě podpisu nové smlouvy jste jim úplně ukradení? Že chtějí poplatek za každé uprdnutí? Že v jednání s již "uloveným" klientem zneužívají své dominantní postavení, klienta téměř vydírají, je jim jedno, že by ho svým přístupem nechali "padnout" a jejich vstřícnost je nulová? Já takovou dlouhodobou zkušenost mám a rozhodl jsem se ji nenechat pro sebe. Jeden příklad za všechny - při vyvazování bývalé ženy z úvěru mi "za odměnu" napařili dvakrát horší úrok a donutili mě za 2,5 milionový úvěr ručit nemovitostmi za cca 6 milionů. Protože jsem původně příspěvek dal jen k sobě do blogu, ale zjistil jsem rychle, že nejsem sám. A tak uvítám vaše názory a zkušenosti s Hypotečkou i tady na fóru, kde diskuzi uvidí každý.
Odpovědět
Já bych se spíš zeptal, u které banky to funguje jinak? U KB je to to samé, GE, poplatky pořád a za všechno. Chystáme se refinancovat stávající a novou hypo na výstavbu, takže jsem vděčný za každý tip.
Odpovědět
Myslím, že je to všude stejné. Jakmile něco chceš, tak platíš a platíš .... Naprosto stejnou zkušenost máme s UniCredit a ČMSS (dva produkty nezávisle na sobě). Chtěli jsme změnit zástavu, předčasně splatit hypo, refinancovat překlanovací úvěr, snížit úrok atd. Úmyslně nám podávali špatné informace, zdržování, opakované poskytnutí špatně vyplněných formulářů (převod zástavy na jinou nemovitost v UCB trval půl roku, abychom nestihli prodat byt do doby fixace a hypo předčasně doplatit) o zaplacení každého prdu desetitisícovými částkami nemluvě. :-|
Odpovědět
My jsme spokojeni,meli jsme od nich nasi 1.hypoteku,ted jsme refinancovali,oni dali nejlepsi podminky.Ale je to i o tom,na koho narazis na pobocce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krizak A měl jste dostatečné příjmy na vyvázání exmanželky a nebo vám z toho udělali bezpříjmovou hypotéku?
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Příjmy jsem dostatečné měl, ale ne podle jejich vzorečků. Byť jsem je mohl doložit, tak mi z nich uznali jen polovinu, bez jakéhokoliv vysvětlení. Takže jsem spadl do bezpříjmové hypotéky s hrozným úrokem a obrovskou zástavou. Tohle prostě nepovažuji za solidní jednání.
Odpovědět
Máme taky hypo u této banky, velmi krátce, ale prozatím jsme spokojeni, uvidíme, jak dál. Máme to přes poradce, nicméně i paní na pobočce reaguje čile na naše dotazy. Snad to bude i tak dál. Jak je uvedeno výše, hodně záleží i na lidech samotných. Předtím jsme měli hypo u KB, ale refinancovali jsme (hypo měla lepší podmínky). S vyvázaním však nebyl větší problém.
Odpovědět
Taktéž máme jen ty nejhorší zkušenosti... ty nervy, ta bezmoc... nikomu bych nepřála. A to nemáme žádné problémy, hypo relativně nízkou vzhledem k ceně nemovitosti a dobrou bonitu. Máme fixaci do 2018 a už připravujeme odchod. Jo a nahrála nás tam "poradkyně" od Partners (nejhorší ludry ever). Pozor na ně. Nebrat, nebrat, nebrat, nebrat. Všechny z vlastní zkušenosti moc a moc varuji.
Odpovědět
@krizak HB je z hlediska prokazování příjmů dost mírná, proto se zeptám z jaké činnosti jste měl ony potvrzené příjmy? a jak jste je dokazoval zda DP či mzdovým výměrem děkuji za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
@krizak Jak vysoké příjmy máte a z čeho? Do bezpříjmovky jste ale nespadl, změna musela být provedena s vaším souhlasem....
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Souhlas - ano, byl to souhlas. Měl jsem na výběr - buď celý úvěr ihned doplatím (plus by tam byl určitě poplatek za předčasné splacení mimo fixaci v řádech statisíců korun) nebo kývnu na bezpříjmovou hypotéku s příšernými podmínkami. Asi tak s tím souhlasem... Příjmy (nad rámec mzdy a IČO) mám z pronájmu nemovitostí. @spaly Příjmy jsem dokazoval ze mzdy, DP z IČO a nájemními smlouvami.
Odpovědět
Profilova fotka
@krizak Každá banka má svůj výpočet bonity, příjmy z pronájmu se dost často snižují na polovinu, příjmy z podnikání je kapitola sama pro sebe, relativně nejjednodušší jsou příjmy ze závislé činnosti. Více to asi nemá cenu rozebírat.
Odpovědět
Já mám od HB hypotéku a nebyl žádný problém, vše šlo jako po drátkách (cca 2 roky), vyjednával mi to člověk z e-hypoteky (takže jsem vlastně s nikým z banky nepřišla do styku). Jsem samoživitelka s jedním dítětem na krku a brala jsem si 1,7 mil.na dřevostavbu. Měla jsem ale stabilní příjem ze zaměstnání a hotovost a pozemek. Za prvé je to hlavně o lidech - na koho narazíte, a taky se pořád banky dívají na podnikatele skrz prsty, přitom ze zaměstnání Vás můžou taky kdykoliv vyrazit. Dělala jsem kdysi úvěry u Wustenrotu a byl to stejný problém. Řešila jsem i část příjmu u jednoho člověka z pronájmu jeho nemovitosti a byl to dost oříšek, chtěli vysokou ŽP a větší ručení, ale nakonec to vyšlo. Teď už je asi každá rada na nic, předpokládám, že to máte vyřízeno, ale co já vím vstřicnější bývají menší banky. Když je člověk v nouzi a vlastně nemá jinou možnost, nemají banky žádnou motivaci, je to hnusné ale je to tak.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já jsem u HB taky spokojený. A to ani na hypo nemusím dokládat prostavěné peníze. Bohužel je možné, že kdyby sis to vyřizoval třeba přes Partners, tak se k tobě budou chovat lépe..
Odpovědět
@lenka5731 Čeká mě také refinancování. Měla jsem hypo u KB, nyní kvůli úrokům půjdu jinam. Byla mi doporučená UniCredit. Sama jsem přemýšlela i o České spořitelně, ale má značné poplatky :-( . Takže nevím nevím. Hodně si lidé chválí Reiffeisenbank. Máte zkušenosti s Unicredit tedy špatné ?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud UniCredit, tak bez pojištení. http://svorba.cz/hypoteka-od-unicredi... Jinak jako vždy, každý případ je individuální...
Odpovědět
@vladimirsvorba děkuji :-) . Pojištění mám již dlouhá léta vlastní, takže nepotřebuji od banky :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?