Stavba s RD Rýmařov bez peněz

Dobrý den, chci se zeptat, máme našetřeno zhruba 100 tisíc které chcem použít na projekt domu. Zaujala mne ale nabídka domu od RD Rymarov a chci se zeptat, pokud by jsem si vybrala projekt domu od RD Rymarov a nasledne vyridila stavební povolení, poté šla s projektem do banky kde by se řešila hypotéka. Jak to chodí? Oni mi udělají projekt zdarma, já budu muset asi podepsat nějakou smlouvu o budoucím díle ? Nebo mi ten projekt dají jen tak. Jde mi o to jak to celé chodí? PLatí se nějaká záloha ? Kolik budu muset vložit peněz do toho než by jsem s něma začala stavět?
Odpovědět
Pokud budete mít jejich typový projekt, tak v podstatě cenu za projekt vám dají do výsledné částky. Pokud bude stavět na klíč tak sepíšete smlouvu o dílo a následně obdržíte potřebné pro hypo. Většinou umí i vyřídit vše potřebné pro stavbu. Nevím jak Rýmařov ale cena se pohybuje okolo 70 000 včetně projektu.
Odpovědět
@andiexx Pokud si to dobře pamatuji, dost lidí mělo problémy s odhadem a nedařilo se jim dosáhnout na plnou částku. Dej raději tento dotaz sem http://www.modrastrecha.cz/forum/hled...
Odpovědět
@andiexx pokud máte 100t tak se nepokoušejte stavět s nikým nic a šetřete, hypotéky se teď budou dávat do 80% LTV a o tom si můžete nechat jen zdát i když by vám odhadce udělal odhad, tak jak potřebujete..
Odpovědět
@plaintruth chybejici hodnotu budeme resit preklenovacim uverem
Odpovědět
@andiexx Ani to už nebude možné, ČNB je si toho vědoma a ví, že je špatně, když někdo k tomu, aby dosáhnul na kritérium vlastních prostředků, tak se zadluží jinde.
Odpovědět
@rimmer nejspis az od 1.7.
Odpovědět
@rimmer ČNB si je vědoma spousty věcí, a také na spoustu věcí poukazuje.Nevím kde jste vzal 80%LTV stále je to 90% LTV. Dále pokud někdo má 100 000 kč a pozemek k tomu neberu to jako to že jde stavět s nulou.
Odpovědět
@rimmer tak si vezmeme uver na dofinancovani jinde, nikdi nemuze zakazat to, ze si clovek vezme uver jinde a dofinancuje tim hypoteku
Odpovědět
@andiexx http://www.hypoindex.cz/clanky/cnb-ch... banka bude muset posuzovat všechny vaše půjčky, tak lehké to nebude. @spaly: Podívejte se na koho reagujete..
Odpovědět
@rimmer hele, neverim tomu. Pro banky by to melo blby dopad a nelajznou si to
Odpovědět
@ad5218 banky tahají za kratší konec provazu, rozhodující slovo má ČNB a osobně v tomhle já s ní souhlasím, mnoho lidí jsou totálně nezodpovědní naivní optimisté a jdou do hypošky na krev, nic sami nedovedou našetřit a v případě, že ekonomika zase škytne jako v r. 2008, tak budou v maléru. Zrovna tazatelku považuji za jednu z nich, mají našetřeno leda tak na základní nouzovou rezervu, ale jsou celí žhaví stavět barák, neskutečné..
Odpovědět
I já si myslím, že je to, mírně řečeno, hodně naivní mít 100tis. a chtít vše na hypo. Pokud dobře počítám, tak pokud tazatelka vlastní pozemek, má 100tis, tak si chce vzít hypo ve výši min. 2 max.3 mil. Pokud má na takovou splátku, což je cca 10-13 tis. Kč/ měsíčně, tak doporučuji rok plánovat a tuto částku spořit. Po roce má dalších 120tis. minimálně. Pak se dostane do pořadníku RDR a další rok bude čekat a šetřit to je dalších min.120tis. a pak má na startu čerpání hypotéky hotovost 240+100 tj. 340 tis a může stavět. Lidi jak uvažujete? Vždyť cena domu RDR není to samé jako cena domu k bydlení a kolaudaci. Ty deseti až statisíce jen letí okolo té stavby jak vichřice. Inženýrské sítě, domovní přípojky, poplatky, dlažby, ploty , teréní úpravy atd. atd to se člověk nestačí divit i když si to dělá svépomocí. Prostě mazec.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pavelcent Pavle, ale nebereš v úvahu to, že spousta lidí nebydlí u rodičů nebo jinde zadarmo a to, co by platili hypo, dneska platí nájem, takže by museli měsíčně dát jakoby pryč ne 12, ale 24 tisíc (1 nájem + 1 jakoby hypo)... Jako to, co má tazatelka, je málo (obzvlášť za současné situace s hypotékama), ale my jsme šli do stavby domu a neměli jsme zas o tolik víc... A ve finále, když srovnám náš měsíční rozpočet loni a letos, tak jsme na tom finančně lépe, a to i při započítání dojíždění, dvou aut (měli jsme jen jedno), placení soukromé školky, ... Nehájím to, ale ty výpočty nejsou tak jednoduché. Nicméně - musí si člověk zvážit, co ještě zvládne, my si nastavili věci tak, abychom 1) zvládali splácet závazky i s vyšším úrokem (pokud by k tomu za 7 let došlo), 2) měli co jíst, 3) zvládli ušetřit i na věci kolem baráku, které jsou potřeba (ano, není to hned, ale jde to). Nevím teda, jestli už mají pozemek, kalkuluji s tím, že ten už mají (my ho měli - placený cash + nějaké peníze k tomu). Pokud nemají ani pozemek, tak je to opravdu utopie.
Odpovědět
Ano, pocital jsem s tim, že by dva roky bydleli zadarmo u rodičů. Netvrdím, že to nejde, ale musí to být vše tak spocitane a musí být sakra jistota příjmu, aby to šlo zvládnout i při nenadálém vypadku. Sam mam hypo "jen" mega a s kravinou jsem byl skoro rok na neschopence a vim jaké to je nemít měsíčně to, na co je rodina zvyklá. A ta rezerva mizí zatracené rychle. A to mam jen milion hypo, nedovedu si představit mit dva, tři....
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent jasný, chápu. Prostě každý musí zvážit co a jak a jaké má možnosti (zda lze u rodičů bydlet či nikoliv - u nás je to úplně mimo už jen kvůli vzdálenosti - jsme na opačném konci republiky).
Odpovědět
@rimmer reaguji na vás. na našem trhu stále zůstaly 95%LTV(pro bonitní klientelu nebo pro financování nezvyklých nemovitostí) hypotéky jen odešly 100%LTV hypotéky dokonce některé banky se staví lépe než před 2017 k dofinancování z PU.
Odpovědět
@spaly No OK, Vy vidíte v mých příspěvcích něco co tam vůbec není, halucinace?
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli si dobře pamatuji, tak projekt se platí předem (kolem 40k) s tím, že vám ho pak odečtou z celkové ceny. Některé stavby nemají zahrnutou stavbu ZD, takže to byste si museli financovat také sami (100-300k). Pak to jsou různé podklady pro stavební povolení jako radon, umístění stavby na pozemku, připojení sítí atd. To všechno jde na vaše bedra. Pak se ještě v ceně RDR není zahrnutá doprava (100k), která se z výsledné ceny odečte, pokud budete platit včas. Ještě musíte počítat s tím, že je třeba mít peníze na kuchyň. Takže pokud byste měli už zasíťovaný pozemek, tak si myslím, že Vám to vystačí jen tak tak, na vyřízení všech možných formalit než se začne stavět. Pak je třeba přemýšlet z čeho zaplatit ten zbytek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?