U které banky máte účet?

Ahojky,jsem vazne vytocena. mam ucet u komercky a je to nehorazny to jejich chovani. Slibila mi bankovni poradkyne ze do konce roku mi zrusi kreditku, jeste jsem tam musela 23.prosince jit to podepsat a co si myslite? ted se mi odecetly prachy za vedeni uctu kreditky,maji porad jen nejaky debilni poplatky... poradte mi, chci jit k jiny bance ale nevim ktera je nejlepsi,raifka je dobra kdyz tam mate 20 000 a vic mesicne,to zatim nemam :-S tak nevim,kde proste nebudu porad jen platit platit a platit..... jsem fakt nastvana....diky za rady
Odpovědět
Ahoj, my máme s manžou účtů víc: E-banka - tam máme každý osobní účet a hypotéku a i kydž nevydělávám moc, tak to děláme tak, že manža mi 6000,- měsíčně pošle trvalým příkazem a já to posílám dál na společný účet, ze ketého se platí inkaso, atd. Takto mě to vyjde na 2,90,- měsíčě, ale mám konto, které mě nestojí nic, akorát ty různé trvalé příkazy, platby přes net,atd. 2 výběry z bankomatu Raiffky mám zadarmo, z jiných 9,90,- to taky jde. U bankovní karty mám sjednané zdravotní pojištění do zahraničí, docela za rozumnou cenu. M Bank - tam má manža a pochvaluje si ho, já tam pravděpodobně přejdu z Raifky (nebo do Fia), tam je zadarmo tak nějak vše - inkasa, platby, kartu, atd. Fio - stejně jako MBank je vše zadarmo, kromě výběrů z cizího bankomatu, nevýhodou je, že není moc rozšířená, tam máme společný účet, takže máme k tomu 2 karty do bankomatu zdarma, atd. podle manži má mnohem lepší internetové bankovnictví než MB Dříve jsem měla ještě Č.spořitelnu a IPB (později přešla pod ČSOB), ČS podle mě jedna z nejhoších bank, která jen těží z toho, že je skoro všude a lidé třeba na vesnici nemamjí moc jiného na výběr. Podle manži jeden z nejméně bezpečných systémů internet.bankovnictví (nevím, nevyznám se, věřím mu, jelikož pracuje v oboru)
Odpovědět
Ahojky, já mám taky u komerčky. :-S A taky mě pěkně štvou ty platby. Od ledna jsou prý nějaké úpravy v platbách. Beztak je zase zvýšili... ]-( Ale zase na druhou stranu mi vyhovuje to jejich internetové bankovnictví. Ale vůbec se mi nelíbí platit za výběr z jejich bankomatu. To by mělo být zdarma.
Odpovědět
Teda - 9,90 za výběr z cizího bankomatu? Já platím z cizího 35-40 kč! :-p
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Teda, fakt zírám... :-S Sarusinko, asi jsme jediné, kdo tu furt platí jak mourovatý... 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám konto u ČSOB - ale jen proto, že jsem ještě student, takže neplatím skoro žádné poplatky. Spořící účet máme u ING. U FIO bych si dala pozor na to, že je to družstevní záložna - aby mohl mít člověk u nich vklad, stane se členem družstva (zaplatí členský vklad 1Kč) a je možné, že mají ve stanovách, že se podílí na zisku-ztrátě. Tím nechci říct, že je to nevýhodné, ale je tam tahle možnost - na stránkách mají stanovy, tam se to dá určitě najít - a pak v obchodním zákoníku v části o družstvech.
Odpovědět
Fio je záložna, ale nabízíí běžné účty jako u jiných bank, jsou samozřejmě pojištěni, atd. a žádný podíl na zisku či ztrátě nemá. Akorát to není banka jako jsme zvyklí, "nežije" z peněz od klientů a hlavně nesmyslných poplatků, ale spíše se zabývá obchodováním s cennými papíry, investicemi, atd., klientů, co tam mají jen účet nemá zdaleka jako jiné banky. A k těm bankám - dnes jsem zjitila, že Reifka mi strhla za vedení účtu za prosinec 120,-, jelikož mi výplata došla 31.12. a oni počítaí obrat na účtu vždy k předposlednímu dni v měsíci, takže jsem nesplnila požadavky "levného" konta, a hezky mi to tento měsíc naúčtovali. No, to vědět dřív, tak zas udělám nějaké řevody z jiného účtu, abych měla obrat, ale dozvěděla jsem se to až teď od operátorky na infolince :-| Takže jsem se konečně rozhodla pro změnu a jdu k Fiu, Reifka super, vždy ochota, docela příznivé ceny, ale musí tam mít člověk ten vyšší obrat.
Odpovědět
Profilova fotka
blanka.k: ale abys mohla mít u nich účet, musíš se stát členem družstva (fio je družstevní záložna). Samozřejmě že vklady jsou pojištěny. Ale je otázka jak to mají zařízeno s ručením za závazky družstva v případě, že družstvo není schopno je splácet - ale to se dá určitě dočíst ve stanovách - já jsem akorát chtěla poukázat na to, že to není "klasická banka" a že se člověk stává členem nějaké organizace a je možné, že to členství s sebou nese určité možné závazky. Ale netvrdím, že mít účet u Fio znamená rovnou nějaké problémy. Jen je potřeba vědět co s sebou nese vstup do družstva a jaké má to družstvo podmínky. Nejsem právník a družstevní formou společností jsem se nikdy detailně nezabývala, takže znám jen okrajově, že tam jsou určité podmínky.
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam komerční banku a jsem moc spokojena... asi zalezi, ktery tarif(nebo jak to mam rict,.. program) mate. ja neplatim zadne poplatky,.. akorat 20Kc za kartu,.. vyber z bankomatu zdarma, stale mi pripisuji nejake bonusy(jsou to sice jen koruinu,.. vetsinou 10Kc) ale potesi :) takze ja jsem moc spokojena mela jsem jeste ceskou sporitelnu a tu jsem zrusila, protoze dle pani co se o me starala jsem mela to nejvyhodnejsi co lze a to jsem kazdy mesic platila nehorazne castky... takze ja kb doporucuji
Odpovědět
Hranolko a co máš za konto? Já mám Perfekt konto a teda platím za vedení účtu každý měsíc 100 kč. Dva výběry z KB bankomatu mám zdarma, pak po 5kč. a z cizího až 40kč. Většinou se k jejich bankomatu samozřejmě nedostanu, je jich strašně málo!
Odpovědět
Profilova fotka
A můžu se zeptat, jestli máte někdo elektronické bankovnictví u KB? A jak jste s ním spokojeni?
Odpovědět
Článek se načítá
Jo, já ho mám. Jsem s ním spokojená, hodně věcí jde přes něj udělat, posílají informační zprávy a upozorňují na změny, je tam i docela dobré zabezpečení. Asi lepší jak u ČS. Ale porovnat nemůžu, nic jiného jsem nikdy neměla.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. Já mám taky internet. bank. u KB a jsem spokojená. Zatím vždy vše v pohodě. Zabezpečení podle mě taky dobrý. Určitě bych doporučila :-)
Odpovědět
Sarusinka: tak presně tohle mi udelala zenska v Ceske Sporitelne. Hlasila jsem zmenu prijmeni, takze mi museli menit i kartu. Ta stara mela automaticky skoncit a nabehnout nova, ale nestalo se tak. Bezely zaroven obe, obe byly platne a odecetl se mi na tu starou poplatek 200 Kč (co se strhava jednou rocne). Ta stara se mela spravne ukoncit, automaticky se to nestalo. Musela jsem tam jit znova, rict jim to, ale penize uz mi stejne nevratili. Jinak jsem celkem spokojena. Jinde to asi nebude vyhra, kdyz se to vezme kolem a kolem, vsude je to podobne.
Odpovědět
tak koukam,ze fakticky platime jak blazni,je fakt,proc nemame tech vyberu z bankomatu zadarmo vic? nejvic rejzujou.... ale mam tam pujcku,a musim mit ucet tam,kdyz od nich mam pujcku,tak to jeste pul roku musim vydrzet..... 8-( protoze kdyz jsem se sla zeptat treba do raifky,tak tam mi nabidli urok 20% a vic...ted mam 14,9%..... takze taky nechapu....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?