Úvěr od Lišky. "Návrhy na vklad zástavního práva"?

Dobrý den. Vloni jsem si s manželem půjčila od lišky 1800000. V první etapě jsme vyčerpali 600000 a nyní bychom si vybrali další částku, asi tak 500000 . Poradce mi řekl, že mimo jiné musíme provést návrhy na vklad zástavního práva. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit o co se jedná? Děkuji moc. ten název mě děsí!!! Š.
Odpovědět
Profilova fotka
banka chce zástavní právo smluvní vložit na katastr nemovitostí.... laicky- když nebudete splácet, nemovitost se prodá a první na penízky z prodeje bude liška :-p . Smlouvy na zástavní právo bude mít asi váš poradce od lišky.
Odpovědět
Zdravím. Přesně jak píše "zirafik". Ale nám to zastávní právo dělali současně s úvěrem, odhadem nemovitosti atd. Nevím, proč to chtějí ve fázi, když už máte úvěr "přiklepnutý" a čerpáte ... to mi přijde divní ... Myslím, že je to jedno, jestli to zástavní právo je, či ne. Protože v případě nesplácení probíhá stejný způsob ze strany fin. ústavu. Napadá mě, jestli to není kvůli výši % úroku. Protože když je nemovitost v zástavě, jsou ty úroky o něco nižší. Ale určitě se pozeptejte :-) Verča
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Ahoj jen jsem se chtěla zeptat,jestli máte někdo zkušenost a jestli dokážete poradit,jde u úvěru od Lišky předělat zástavní právo na jinou nemovitost a popřípadě za jakých podmínek?Ptali jsme se asi pěti poradců,ale každý nám řekl něco jiného.
Odpovědět
@kockopes012 Ahoj, je to myslim proto, ze do 600 000 dava Liska uver bez zastavniho prava. Ted chcete vice, takze si Liska chce vzit nejakou nemovitost, aby si ji v pripade toho, ze nebudete splacet mohla vzit. Jinak receno - rucite nejakou nemovitotosti. Tato zastava se ukazuje v katastru jako smluvni zavazek a je zapsan v katastru v oddilu C (vecne bremeno)
Odpovědět
Profilova fotka
@katharin jde to pokud ta druhá nemovitost je ve stejné nebo vyšší hodnotě a je psaná na toho kdo má úvěr. Pak je potřeba udělat odhad a přes poradce od Lišky poslat žádost na ůstředí Lišky v Praze. Je to celkem zdlouhavé...na všechno mají lhůty i katastr má tuším 30 dnů na zápis a vyjmutí z katastru nemovitostí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?