Vlastním pozemek. Před zažádáním o hypotéku svatba?

Jsem majitelem stavebního pozemku, na kterém bychom s přítelem chtěli postavit domek. Vzhledem k tomu, že ještě studuji, hypotéku by si na sebe vzal přítel. Musí být spoluvlastníkem pozemku? Také jsme zvažovali, jestli by nebylo lepší se nejdřív vzít, potom teprve zažádat o hypotéku. Máte někdo nějakou zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem si jistá na 100%, ale podle mého on nemusí být spoluvlastníkem pozemku. Ty dáš pozemek do zástavy, banka bude chtít údaje o tobě jako je OP a taky Ti prověří registry, zda nejsi neplatič, jinak by to mělo být ok.
Odpovědět
Děkuji za odpověď, snad to nějak dopadne.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajule88 nechtěl bych platit hypotéku na něco co není moje :-D ale pokud mu to nevadí.... a taky musí mít hooodně velkej příjem aby mu jí dali ;-)
Odpovědět
@pajule88 U nás je to podobné. Pozemek je celý můj a dali jsme ho do zástavy. Brali jsme si úvěr ze stavebka, které patří manželovi, ale dům i úvěr je vlastně na oba. Jak píše petr jestli mu to nevadí a má velký příjem pak to určitě půjde.
Odpovědět
@petrsv1000 @selina.j 20-25 tisíc by snad na hypotéku mohlo stačit. Nechceme ji nějak extra velkou, tak 1,5 milionu. Nějaké peníze máme oba na stavebku, navíc zedníka v rodině, taky plánujeme prodat byt, ve kterém zatím bydlíme...Já bych do té hypotéky šla taky, problém je ale v tom, že jsem studentka VŠ a ještě minimálně tři roky budu. Byli bychom teda dva na jeden příjem, takhle bude sám na jeden plat.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajule88 tak nejlíp uděláte když zajdete do banky a uvidíte co vám nabídnou ;-) @selina.j ahoj jak se vede ? ;-) Taky už vyhlížíte jaro aby jste mohli začít, no vlastně pokračovat ? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajule88 S tímhle platem, sám na 1,5 mil. vyjde úplně v pohodě ;-)
Odpovědět
@pajule88 To by vám mělo dát bez problému...ale lepší zajít do banky a nechat si to spočítat...nechte si klidně udělat nabídky i jinde a uvidíte, co pro vás bude lepší ;-) Máme 1,8 mil. manžel má přibližně jako tvůj přítel, já jsem na rodičáku a ještě máme kluka (to taky berou v počtu minima) a doplácíme auto a bez problému jsme na to dosáhli. @petrsv1000 ahoj...no my jsme jeli přes svátky vevnitř, a teď je to takový roztahaný. Zítra a ve čt okna. Škrábáme eletriku, voda a topení snad příští měsíc a to by se měla přitáhnout i eletrika. Mezitím ji nataháme v domě...No ještě dost práce nás čeká. Vy už bydlíte a jen čekáte na jaro aby jste udělali něco okolo domu,že jo?!
Odpovědět
Profilova fotka
@selina.j tak to je pěkný, že jedete i přes zimu :-) jojo my už bydlíme, ale na jaro se už těšíme nejen, že budeme moc něco dělat, finance nějak docházej, tak se snažíme dodělat hlavně vnitřek, je toho potřeba hodně a peněz je málo :-D ale sme ve svým ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?