Vyřizování hypotéky - rizika

Nebral jste si někdo v této době hypo? Nebo nevyřizujete někdo??? Nemáte přehled úrokových sazeb bank?? Na co si dát pozor, abychom v závěru neplatili více, než je na začátku nabízeno.
Odpovědět
Před dvěma měsíci jsem bral první část hypotéky na pozemek. Osobně jsem měl nasmlouvané dva hypoteční „poradce“ (Fincentrum a Gepard Finance) - vyhrál ten, který mi na stůl předložil výhodnější podmínky. Bral jsem hypotéku u Wuestenrot a dostal jsem ještě 0.4% slevu, jelikož jsem si na pár měsíců založil stavební spoření (které nyní ruším). A na co si dávat pozor? Na úrok, na poplatky za vedení účtu (roční a měsíční), na zřizovací poplatek, na cenu odhadu (zda dělají interní nebo externí) a taky jde o další nabídky společnosti. Pak si dávejte pozor i na to, zda banka neposkytuje onu úrokovou sazbu jen za předpokladu, pokud si u ni zřídíte několik dalších služeb (leasing, povinné ručení, stavební spoření, atd.).
Odpovědět
Profilova fotka
@larix na úroku přeci ale vůbec nezáleží, ale na tom jaká bude výsledná měsíční splátka/na jak dlouho, pochopitelně bez poltatku za vedení účtu a o odhad zdarma a pak která banka nabídne líp tam běž ;-)
Odpovědět
Děkuji za odpovědi. Je asi pravda, že úrok je jedna věc a další poplatky věc další. Jsem teprve na začátku a nevím vlastně jak začít. Poradce žádného známého nemáme a mám pocit, že i ten nezávislý pro někoho pracuje a přiklání se více k jedné straně.
Odpovědět
@larix Tak to oběhejte sami. Začal bych v bance, kde mám účet, historii. Ať dají nabídku. Pak bych zkusil další a s nejlepší nabídkou bych ještě zkusil navštívit tu svoji banku, zda jí nevyrovnají. A pohlídat ty věci okolo, jak je psáno výše.
Odpovědět
Jednu dobrou nabídku mám, poplatky 150,- měsíčně, pojištění stavěné nemovitosti cca 900,-kč ročně a zřízené inkaso u své banky. Víc podmínek nemají. Mohu na to přistoupit?
Odpovědět
@larix Ono je těžké říct, zda to má smysl nebo ne. Ale upřímně... měsíční poplatky jsou naprosto šílené. Dost bank dnes funguje na tom, že dávají měsíční poplatky stranou a vedení účtu (a jiné věci) jsou zcela zdarma. Podmínka pojištění nemovitosti je věc druhá. Důkladně bych prostudoval smlouvu, zda je pojistka na dobu určitou / neurčitou, zda mohou po určité době navýšit roční částku, atd. Mimochodem, právě z toho důvodu jsem napsal, že jsem těch poradců měl více. Pokud se jeden naklání některým bankám, dokáže to jiný poradce kompenzovat. Bohužel je dnes téměř pravidlo, že právě poradci větších společností mají nějakou tu desetinu procenta slevu na úrocích, případně právě na měsíčních poplatcích.
Odpovědět
Děkuji a co to zřízení inkasa? Je to normální věc?
Odpovědět
Profilova fotka
Přehled máme velký :-)
Odpovědět
Vím co je inkaso. Myslela jsem ohledně čerpání peněz z hypotéky.
Odpovědět
Inkaso by mělo být v pořádku, pokud bude pevně nastavená částka měsíční splátky. Ale bude záležet na mnohých okolnostech, které mohou nastat. Upřímně doporučuji to předat raději někomu, kdo tomu rozumí. Nezávislých hypotečních poradců je mraky.
Odpovědět
Profilova fotka
@ellendway dOBRY den, zeptam se asi hloupe, ale co je pro me lepsi, kdyz ma banka jen interni nebo externi odhadce? ktery dokaze nemovisots nacenit lepe ve prospech klienta,?
Odpovědět
Profilova fotka
@larix tto mi pripomina KB, take jsem tam mela hypoteku za stejne podminky, co pisete a byla jsem spokojena, zadny problem mi ani nedelali pri vyrizovani predcasneho zaplaceni hypoteky. vse ok.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@rumovka1 Teoreticky by měla být lepší dohoda s externím odhadcem, ale v bance pak je ještě supervizor, který může odhad nemovitosti ponížit....
Odpovědět
@rumovka1 nedokážu říct co je lepší ale vybrala bych si takovou kde mi ten odhad dají. Když bych pak chtela jit jinam po domácí abych nemusela dělat odhad znovu. Co vim tak banky většinou berou odhad starý do 7 let. A přeci jenom to stojí peníze tak ať je nemusim vyhazovat znovu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?