Z hypotéky můžu udělat pouze vestavnou kuchyň?

Dnes jsem si vyřizovala hypotéku na nový byt a tak nějak jsem počítala, že kuchyň, která je potřeba udělat kompletně nová, jelikož původní majitelé starou odstranili a není tam žádná, může být financovaná z hypotéky. Bylo mi ale řečeno, že z hypotéky můžu udělat pouze vestavnou kuchyň nebo tak nějak? Máte prosím někdo takovou zkušenost? Moc děkuji za odpověď, docela to spěchá!!! :-)
Odpovědět
@lucisuskaa upřímně termín vestavná kuchyň slyším poprvé :-N
Odpovědět
@lucisuskaa Můžu se zeptat, která kuchyně není vestavná??? Já mám tu představu, že když je něco vestavného, je to pevně spojeno s prostorem. Potažmo, pokud plánujete řešit kuchyni na míru, tak je podle meho jednoznacne vestavná, protoze je delaná prímo na vas prostor...
Odpovědět
Rozdíl je v tom, že pokud chce na to peníze z hypotéky, tak to bývá pouze na to, co je pevně spojeno s domem/bytem. Takže se rozlišuje samostatně stojící spotřebiče a vestavné. Příklad: na volně stojící ledničku peníze nedají, ale na vestavěnou ano. Podobně v koupelně: na volně stojící pračku peníze nedají, ale na umyvadlo nebo sprcháč ano. Podrobnosti samozřejmě stělí poskytovatel hypotéky.
Odpovědět
je to přesně jak píše @jizvo
Odpovědět
Profilova fotka
Nám při vyřizování hypotéky řekli, že na kuchyň, vestavěné skříně a pod. prostě na vše, co je spojené s podlahou a nejde jen tak vzít a odnést, peníze z hypotéky lze použít. Asi by to nešlo na kuchyň typu - postavím nějakou skříňku, na tu dám vařič, k tomu nějaké poličky...atd :-) ale na takové typy, jako se většinou dnes dělají, tedy speciálně ušité na prostor, který máte, to určitě použít lze ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?