Jak jste zabezpečeni, pokud si berete hypotéku?

Profilova fotka
Jak jste zabezpečeni, pokud si berete hypotéku? Máte životní, úrazové pojištění, pojištění invalidity a trvalých následku? Jak máte pojištěnou situaci, kdy by se živiteli rodiny něco stalo a žena zůstala sama s dětmi v domě zatíženém hypotékou (což by sama nikdy neutáhla)? Kupujeme dům a manžel si nechával spočítat různé varianty těchto pojištění, ale i při té nejlepší vůli se dostáváme stále někam k 3000 Kč měsíčně, což se nám zdá strašně drahé. Vymysleli jste něco jiného?
Odpovědět
Spis doporucuju pro vsechny pripady mit takovou hypoteku,aby se dala rychle a bez pokuty prodat.... Pojisteni k hypo byvaji predrazena a agenti vam radi toho hodne vnuti. Kdyby se neco stalo s zivitelem,tak podle dluzne castky= velka-holt to prodat a koupit neco mensiho, mensi dluzna castka= treba splaceni prodlouzit. Vsechno se pojistit neda,ac agenti tvrdi neco jineho. (jasne,ze zakl.zivotni pojisteni ano+nekde mit nejakou rezervu,ale jinak ty vyssi pojisteni obecne neco jineho slibujou a kdyz dojde na plneni,vzdy se najde,proc neplnit :-( ) .
Odpovědět
Profilova fotka
Řešení je nemít pojištění přímo od banky k hypotéce, ale samostatnou úrazovku, dělanou na míru, vybranou pojišťovnu podle zdravotního stavu a tam nastavené ty částky tak, aby když se pánovi něco stane, tak aby mu to vždycky něco řešilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mischelkas právě tohle je drahé, přímo od banky to vyjde podstatně levněji, ale je tam vinkulace
Odpovědět
Profilova fotka
@jessika V tom případě Vám to poradce počítal blbě a kdo ví co tam všechno dal. Ze zkušeností vím, že od banky vyjde draze a neplní zdaleko všechno, co by se mohlo dát do úrazovky.
Odpovědět
Profilova fotka
Jessika - v České spořitelně to například funguje takto: Pokud si vezmete hypo, podmínkou většinou bývá i tzv. PPI pojištění (smrt, invalidita, pracovní neschopnost) a tam to není na určité pojistné částky, ale tato pojistka za Vás vždy zaplatí měsíční splátku jakou máte nastavenou u hypotéky. My ji například máme. Plus máme ještě Flexi životní pojištění, které taky nabízí Česká pojišťovna, kde si nastavíte pojistné částky jaké chcete, a podle toho se odvíjí cena. Já mam třeba hodně dobře nastavenou pojistku, kde mám smrt na 1,8 milionu a kdyby se mi něco stalo hypo se zaplatí z toho a měsíčně mě tato pojistka stojí cca 700 Kč. Plus tam mam samozřejmě pojištěný úraz, trvalé následky atd. Takže pokud Vám někdo nabízí pojistku za 3000 Kč, tak je to podvodník a nejedná s vámi fér.
Odpovědět
Profilova fotka
Cena za rizika může být klidně i 3000,- Kč měsíčně, ale musely by to být pořádně vysoké pojistné částky. Jinak by mělo být měsíční pojistné podstatně nižší. Nesmíte ale v pojistné smlouvě mít i věci, které je lepší krýt finančními rezervami.
Odpovědět
Noooo... 3000 nemusi byt vela ak je vyssia poistna ciastka, pripadne rizika su vysoke. Obecne, z hladiska pravdepodobnosti je lepsie sa poistit proti chorobam a invalidite ako proti urazom a smrti. A prave poistenie voci chorobam a invalidite je drahe. Pri poisteni bank sa treba pozriet aj na to ako dlho to za vas budu platit - pri CS mam pocit, ze je to az dlhych 12 mesiacov :) a smrt uhradia len ak sa stala urazom.
Odpovědět
K té částce pojistky měsíčně, podívejte se na parametry s jakými počítá, pojišťováci tam umí naházet cokoliv, protože čím vyšší pojistné budete platit měsíčně, tím vyšší bude jejich provize, to tady zatím nikdo nezmínil. Často zbytečně pojistku prodražují různá plnění jako výplata za dny na nemocenské, nebo za dny strávené v nemocnici, apod. kdy vám tvrdí, že je to nezbytné nebo výhodné. Jestli s vámi pojišťovák chce jednat aspoň trochu férově, měl by vám vysvětlit jaké parametry mají největší vliv na cenu pojistky a může vám připravit více návrhů. Jeho to nic nestojí, jen změní pár údajů v kalkulačce.
Odpovědět
Profilova fotka
@jizvo Vám přijde výplata za dny na nemocenské nebo za dny strávené v nemocnici zbytečná?? Tak to klobouk dolu, asi máte financí dost. Ale jak sama jessika psala, tak by hypotéku sama neutáhla. A pán kdyby např. dva měsíce marodil, tak pochybuju, že vyžijí z 60% platu. Proto je tato možnost, dorovnání do 100% platu (a se zpětným plnění od prvního dne to umí jen minimum pojišťoven). Ono, mít příjem jen 60% oproti standardu není nic extra, obzvlášť když má člověk hypotéku, pak jsou taky zvýšené výdaje za léky atd. A doprava za návštěvou rodinného příslušníka do nemocnice taky něco stojí. Tyhle položky bych rozhodně nezavrhovala, pokud je tedy člověk už nemá pořešené někde jinde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mischelkas Mně to taky přijde zbytečné. My rezervu máme, takže dva měsíce manželovy nemoci by nás určitě nepoložily. Jde mi spíš o případy,kdy ani rezerva nepostačí, tedy, že hypotéka bude skutečně dlouhodobě nebo napořád na mně. Jinak v tom návrhu právě tyto věci vůbec nejsou. Seděli jsme u jejího kompu, kde má klakulačku a zkoušeli možná varianty, ale ty 3000 to byly tak nějak pořád.
Odpovědět
@jessika Tak uz nas nenapinaj a prezrad, co vsetko je v poisteni zahrnute, idealne s poistnymi ciastkami. Bez tychto udajov je suma 3000 bezcenny udaj a nikto ti nemoze poradit. Takto aspon kazdy moze porovnat aspon svoju poistku a prezradit, ci je to OK alebo nie.
Odpovědět
Profilova fotka
@mischelkas Právě proto, že financí není dost nebudu zbytečně platit za tyto položky (opravdu zbytečně drahé)... ;-) @jessika A ta částa je jenom za manžela? To je opravdu dost...my tehdy byli pojištěni oba a něco málo děti a dělalo to 2 tis. Jinak teď je pojištěný jen manžel - proti fakt vážným nemocem a úrazu...má životko....a dále máme finanční rezervu ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Chce to určitě pojištění na závažnou nemoc, úraz a smrt. To ostatní, pokud máte finanční rezervy anebo je z měsíčních příjmů můžete tvořit, je celkem zbytečné, Doporučuju i pojištění neschopnosti splácet a pobyt v nemocnici, je to pár korun měsíčně a pomůže. Já jsem to kdysi zrušila, že jsem jako mladá a happy a bác ho, dva roky na to jsem si pořídila pěknou diagnózu. Kdybych to bývala nerušila, mohla jsem být o pár milionu bohatší :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?