Žádost o hypotéku v těhotenství. Co na to banky?

Profilova fotka
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak se dívají banky na těhotenství v případě, že žádají manželé o hypotéku a žena je těhotná. Uznávají při potvrzení příjmu ženin současný plat? Za jakékoliv další postřehy budu moc vděčná.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme vyřizovali hypotéku v KB, byla jsem v 6 měsíci těhotenství a vše proběhlo naprosto bez problémů. O můj stav se nikdo nezajímal, jen jsme vyplnili potřebné papíry a nechala jsem si potvrdit v práci příjmy, což bylo bez problémů, protože jsem pracovala do 8 měsíce a za chvíli byla hypotéka schválena.
Odpovědět
@xslim03 no my žádali a jsem na MD, takže beru 7.600,- a že by byl nějaký problém jsme nezaznamenali a to v podstatě mam o dost míň než v práci. Předpokládám, že by jim měl současný plat stačit, ale nejsou snad hloupý a spočítaji si, kolik budeš cca brát na rodičáku a pak na MD. Držim pěsti, ať nejsou problémy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no my na tom budem celkem podobně, čerstvě jsem zjistila, že jsem těhotná a stavět začneme příští rok na jaře, takže předpokládám, že žádat budeme taky tak v 6. měsíci těhotenství... a právě že budeme žádat o dost vysokou částku, tak z toho mám trochu obavy, abychom nemuseli měnit plány...
Odpovědět
my sme bohužiaľ nestihli žiadať, kým som bola tehotná, problém to nebol...Banku to v podstate nezaujíma, oni berú priemernú mzdu, ktorú si mala za posledný rok. problém nastal, keď som bola druhý rok na materskej a náš výpis príjmov za posledný rok bol žalostný :-( Tak som nastúpila do práce a zažiadali, až kým nám to vyšlo...
Odpovědět
Ahoj, banka nemá jak zjistit že jsi těhotná :-) já jsem například u vyřizování hypotéky vůbec nebyla. Nakonec nám ji schválili den před porodem a podepsat paíry jsem šla po návratu z porodnice. V dotazníku mají pouze dotaz na zdravotní stav a zda nejsi na nemocenské (což jsem nebyla). Jinak u nás by to problém byl jelikož moje příjmy byly o dost vyšší než manželovi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsme si brali hypotéku když sem byla už na mateřské a nebyl žádný problém. Oni se řídí příjmy a to jim stačí.
Odpovědět
@xslim03 banka zistuje jen tvoje prijmy zo zamestnani, tehotenstvo by nemel byt problem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já zrovna řeším to, že nám to uznat nechtěli z důvodu, že jsem na nemocenské, prostě jako bych byla bez koruny, při tom mi peníze na účet chodí pravidelně. Zpřísnili se pravidla a žádat by jsme mohli až budu na rodičáku :-(
Odpovědět
Tady jde hlavně o to, že jste manželé...a že tedy na vyřízení a placení je manželův plat dostačující. Řešila sem zprvu nějaké finanční problémy a chtěla si vzít byt malou půjčku (5 000), když jsem byla na rodičovské dovolené (7600 kč) a všude mi řekli, že potřebují stálý příjem, a že rodičovský příspěvek je SOCIÁLNÍ DÁVKA, takže není možné....leda bych si pak přivydělávala a toto doložila. Jsem zaměstnaná a plat mám docela pěkný, ale na rodičovské mám prostě smůlu. Pokud bych měla druha nebo manžela, nebyl by problém, ale to by musel logicky žádat on na sebe. U hypotéky je výhoda, pokud žádáte společně -jste tedy jste posuzování společně, ale sama žena na rodičovské nemá šanci hypotéku nebo jakoukoliv půjčku (z banky, ne od pochybných lichvářů) získat.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
ahoj, my jsme tento problém řešili minulý týden v KB. Nejsem těhotná, máme 4 měsíčního klučinu, již pobírám PPM a pro vyřízení hypotéky jsem musela doložil příjem. Nakonec jsem paní v bance vysvětlila, že budu pobírat rodičák do 3 let věku dítěte a napsala jsem na to čestné prohlášení. Stačilo jim to a nyní čekáme na odhadce a následně na schválení hypotéky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
siskin Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak banky přihlíží při schvalování výše hypotéky k tomu, když je žena na rodičovské dovolené? Jsem momentálně v této situaci a pobírám rodičovský příspěvek od státu, ale předtím mi do banky, kde bychom chtěli zažádat o hypotéku, na účet chodila poměrně slušná mzda. Rodičovský příspěvek nám teď výši dostupné hypotéky velmi zkresluje, pokud zadáme naše nynější příjmy do hypotečního kalkulátoru přes internet, výsledná max. výše hypotéky není pro nás dostačující. Přihlíží se nějak k tomu, že se za nějaké 2 roky ke svému příjmu zase vrátím? Byl někdo z vás v takové situaci a jak jste to řešili?
Odpovědět
Článek se načítá
@niccky.z ja som mala podobný problém....banky sa na to pozerajú blbě:-( proste berú, že zarábaš 7 tisíc a hotovky, je im jdeno, koľko si brala predtým...berú priemer za posledné tri mesiace a posledný rok... Preto som kvoli hypotéke nastúpila tak skoro po MD do práce, inak by sme ju nedostali na tolko , kolko chceme, tak maximálne na polovicu ...
Odpovědět
Profilova fotka
tak my si brali hypo na 2,5mil. u mbank v srpnu 2010. S rodičovskou to je tak, že neřeší, kdy ti končí, ani kolik budeš mít po tom. Řeší teď a tady, tudíž budou brát jako bernou minci tvou rodičovskou.
Odpovědět
Profilova fotka
Je možné, jak tady už někdo psal, že by banka rodičovský příspěvek vůbec neuznávala jako příjem, protože je to sociální dávka? To se mi nechce věřit, vždyť on to přece příjem je (i když nízký) a navíc po nějakou dobu je to v podstatě jistý příjem. Chtěli jsme žádat o hypotéku v České spořitelně, ale všude kolem slyším, jak zpřísnili podmínky poskytování, takže se obávám, že u nich si vzhledem k mé RD asi moc neškrtnem :-|.
Odpovědět
nám rodičák normálně uznali do příjmů - a ani se nikdo neptal, jakou mám variantu, stačil jim jen výpis plateb ze sociálky :-) hypo máme u Hypoteční banky, ale uvažovali jsme i o Volksbank a tam jim to stačilo taky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás se o stav nezajímali - byla jsem v cca 5 měsíci,brali že plat mám a dítě žádné v současnosti není (ČSOB). u hodně bank rodičák opravdu jako příjem moc neberou,chce to oběhat,ale my teď ještě brali ze stavebka (Buřinka) a stačil výpis ze sociálky,jaký rodičák mám a vzali nám to ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
tak to je supr, že např. u té Hyp.B. berou i RD do příjmů,toho jsem se dost obávala,chceme začít stavět,ale nejdřív chceme prcka - nejsem už nejmladší..radši si počkám na domek, prcka bych se ale za pár let už dočkat nemusela..(zatím jsme v pronájmu v obecním bytě) a tohoto jsem se dost obávala, chceme se vejít do dvou milionů a pokud budou brát i ten rodičovský příspěvek, tak bysme hypo měli dostat i tak, to mě dost uklidnilo, ale uvidíme, jak to bude zas třeba příští rok..nebojíme se si utáhnout případně opasky, k moři nejezdíme, zbytečně neutrácíme, takže snad to nějak půjde. Díky všem za postřehy!
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem také na rodičovské, když jsme žádali o hypotéku a naše banka (ČSOB) vzala naprosto samozřejmě, že můj příjem je pouze 7600,- rodičovské dávky. Jen jsem musela mít papír ten papír za sociálky kolik beru a na jak douho (ty obdržíte hned na začátku, když o rodičovskou žádáte).
Odpovědět
Profilova fotka
Žádali jsme o hypotéku, když jsem byla v 8.měsíci. Můj předchozí plat neakceptovali. Počítali mi pouze 7.600,--. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme žádali, když jsem byla v pátém měsící. Hypoteční banka v pohodě, ani nemrkli okem a vzali současný plat. Na pokrytí kupní ceny bytu jsme si ale museli vzít ještě půjčku u ČSOB, a to byl masakr, táhlo se to asi dva měsíce, nechtěli nám to kvůli těhu dát, že nemám do budoucna perspektivní příjem, nakonec nám museli naši podepsat ručení, jinak by nám to čobka nedala..
Odpovědět
Profilova fotka
@sicinka To by si se divila - mě to, že jsem těhotná, vyčmuchala ČSOB na facebooku... Okamžitě jsme podali stížnost na jejich ředitelství pro špatné postupy, což nám sice bylo uznáno, ale už to stejně bylo zlý..
Odpovědět
@anieanne Tak to je docela mazec. A jak to víte, že to zjistili zrovna na facebooku? To je dost psycho, jestli ti bankéři takhle lustrují každého.
Odpovědět
Profilova fotka
@eliveri Řekl nám to ten bankéř, že "ze sociální sítě zjistili..." Takže FB.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý den, a jak je to s hypotékou, pokud jste od 5 týdne na rizikovém těhotenství? Tím pádem Vás banka bere jako neschopného příjmu a hypo se počítá pouze z příjmů chlapa? Je to všechno dost nefér vůdči ženským fakt..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Zdravím :-) Prosím Vás, chceme stavět, takže si potřebujeme hypotéku. Já jsem těhotná a bez příjmu. Termín mám v říjnu. Manžel má trvalý příjem, smlouvu na neurčito. Dostaneme ji? Nevíte? Žádali by jsme ji až se malý narodí. Můžete mi napsat i v jakých bankách by nám ji dali? Moooc Děkuji ;-)
Odpovědět
@barcalakoma to se těžko radí. Záleží na výši příjmu, jak vysokou hypotéku chcete, čím budete ručit, máte něco našetřeno, nemáte někdě zápis v rejsříku a spoustu dalších věcí. Nejlépe buď obejít banky a nebo nezávislý finanční poradce. Jinak my teď o hypotéku žádali a poradce říkal, že na 2 dospělé a 1 dítě (malé, naší je rok) se počítá životní minimum 12-16 000 Kč (záleží na bance.
Odpovědět
Profilova fotka
@barcalakoma já bych doporučila zadat než se narodí. Vyčerpat můžete asi do dvou let. Záleží jaké má manžel přijmi ale teď se vám bude kalkulovat životní minimum 2x a až se to narodí tak 3x, tak počítejte s tím ze vám pak dají méně. I když jestli teď nemáš žádné přijmi tak pak započatou snad řidičák. Můj příjem taky se nedal započítat tak máme hypo na manžela plat a bylo to tip top u nás
Odpovědět
Jsme úplně bez dluhů, ručit chceme domečkem nebo pozemkem, žádný zápis v rejtříku nemáme.Manžel má čistého přes 20 000,- já pak budu pobírat 6100,- a s námi do baráčku by se stěhoval i můj otec. No skusím si sehnat nějakého poradce a nebo obejdu ty banky :-) Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@barcalakoma a kolik si chcete půjčovat? Určitě navštivte :-) my také máme přes poradce hned jsme věděli
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?