Jak řešíte zajištění hypotéky?

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jak řešíte zajištění hypotéky? Jeden finanční poradce nám radí udělat si dobrou životní pojistku (já jednu a přítel jednu) + investovat do investic. Druhý poradce nám radí udělat si jednu společnou životní pojistku + zřídit si spoření (celková částka do výše hypo s klesající tendencí) -- každý měsíc platit oba dva jistou částku, v případě smrti pojištovna vyplatí pojistnou částku a tím se splatí hypotéka a v případě dožití budou uspořené peníze (produkt Generalli). Děkuji za zprávu.
Odpovědět
Většina poradců bohužel hrabe pro sebe, a proto Vám bude nabízet investice a spoření, protože z toho má nejvíc. Osobně hypotéku máme a máme obyčejnou životní pojistku bez jakéhokoliv spoření, čistě pojištění na smrt (dali jsme klesající, ale jako počáteční částku jsme dali vyšší než je dluh), trvalé následky, invaliditu, vážné nemoci a dlouhodobou nemoc. Máme s mužem pojistku společnou, protože to vycházelo výhodněji než jednotlivě (většinou je sleva za hromadné sjednání). Těžko Vám doporučit konkrétní produkt, který by vyšel nejvýhodněji, protože to záleží na různých faktorech (věk, atd.). Osobně bych vybírala např. mezi Flexi od PČS nebo Bella Vitou od Generali. Obešla bych si to a vyzjistila cenu. Bance na zajištění hypotéky ale stačí jen smrt. Investice a spoření je vždy nejisté, ať Vám poradce tvrdí cokoliv. Pokud chcete spořit či investovat, klidně to dělejte,ale mimo hypotéku. Já osobně bych byla ale hooooooodně při zemi a obezřetná. Neberte to nějak ve zlém, ale když jsem četla Váš příspěvek, tak mi přijdete jako snadno ovlivnitelná a důvěřivá osoba a poradce toho může zneužít.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, není mi jasné, co myslíte tím spořením. Každopádně, nejlepší je mít vše zvlášt, tedy hypotéku zvlášť bez navazujících produktů, životní pojištění bez rezervotvorné složky na každého z vás, případné investice také zvlášť. A ještě k tomu pojištění, cena není nejdůležitější, důležité jsou pojistné podmínky (a výluky v nich obsažené).
Odpovědět
Já osobně jsem to vyřešil tak že jsem si uzavřel jen pojištění co vyžadovalí k hypotéce chci dostavět nejdřív dům a nemít mezitím žádné zbytečné náklady a po kolaudaci možná začnu uvažovat o nějakém životku ale kdo ví ony ani ty základní pojistky od banky nejsou hrozné. Myslím si že i tak v začátcích budete potřebovat každou korunu životní pojistku bych uzavírál později.
Odpovědět
Profilova fotka
Poradenstvi se venuju a vysvetlim jedine - vzdy zalezi na poskytnutych informacich poradci! Financni gramotnost je u nas dost bidna a kazdy pak dela zavery z toho ci onoho, bez ohledu na to, co za vstupni informace poskytl. Pokud jde o zajisteni hypoteky jako takove, zivotko urcite ne, to fakt muzete behem par let poresit, az uvidite na co Vam zbyva a nezbyva. Pokud mate s partnerem cca stejne prijmy, pak pojisteni obou osob rozumim. V pripade, ze by to jeden utahl cele, mohl by mit jen nejake drobnejsi pojisteni pro opravdu "co kdyby" a druhy na pokryti cele hypo. Investice se doporucuji z prosteho duvodu - jsou to nejefektivneji vydelane penize ( maji x dalsich plusu oproti beznemu sporeni jako je napr. vyber dle vaseho uvazeni, doba investovani atd.. Takhle nasporene penize se daji napr.vyuzit pri fixaci ci drivejsim splaceni hypo atd. Viz financni poradce ). Sami stavime a resili jsme to zajistenim manzelova prijmu, jelikoz ja jsem touto dobou na MD, cili kdyby se neco stalo mne, on to se svym platem utahne. Investujme z duvodu umorovani hypoteky efektivnim zpusobem, az bude fixacni obdobi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?