Zamítnutá hypotéka u České spořitelny

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenost. Dnes nám byla zamítnutá hypotéka a bylo nám sděleno, že nemáme žádnou úvěrovou historii. Nemáme žádné dluhy, žijeme v pronájmu a výše příjmu je v pohodě. Má někdo zkušenost s podobným případem? Dostali jste nakonec hypotéku? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@anusenka93 byt vámi řeším hyp. přes hypotečního specialistu, umí zázraky.. My bysme nikdy standartni cestou hypoteku nedostali, ale pán nam poradil a pak zařídil tolik věcí, že to najednou jde. Ma známé v bance, odhadce nemovitosti, atd.. Bez profíka ma dneska málo kdo šanci dostat hypotéku😕
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky hypotečního specialistu. Říkal, že udělá vše proto ať to dostaneme. Jen jsem se chtěla ujistit, zda opravdu ty zázraky umí a jestli není vše ztraceno. Moc děkuji :)
Odpovědět
@anusenka93 Souhlasím s xppx, že kvalitní a spolehlivý hypoteční specialista umí zázraky. Jinak my jsem měli také problém s Českou spořitelnou.Problém nebyl s úvěrovou historií ani dalšími věcmi. Naopak nám v Servisu 24 hypotéku nabízeli sami o 1,5 miliónu vyšší než jsme potřebovali. Problém nastal s pozemkem, který nebyl zasíťovaný a tudíž ho ČS spořitelna nebyla ochotna brát jako vlastní prostředky vložené do hodnoty nemovitosti dle odhadu znalce. Jiné banky s tím problém neměli a ještě jsme dostali lepší podmínky. Čekal bych lepší přístup ke klientovi, který jim byl věrný 16 let, ale jak jsem zjistil, tak záleží na příjmech. Pro bohatší klienty jsou podmínky a přístup diametrálně odlišné.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme měli problémy s hypotékou, ale kolega nám doporučil jednoho finančního poradce a ten udělal hotovoé zázraky. Od té doby vše řešíme přes něj. Koukám, že jste z Ostravy, takže kdybyste měla zájem, můžu Vám zaslat na něho kontakt. Je sice z FM, ale nemá problém kamkoliv dojet. To už by bylo na domluvě.
Odpovědět
Docela by mě zajímalo, v čem má finanční poradce výhodu v bance a proč by měl získat hypotéku, když jí klient nedostal? Jasně, má větší přehled o produktech, o konkurenci, třeba i o pravidlech v bankách a může být zdatnější vyjednávač, ale nechce se mi věřit tomu, že pokud klient neplní pravidla banky, že by FP to dokázal obejít. A už vůbec nemyslím, že díky známým v té které bance.
Odpovědět
@atilius třeba v tom, že kvalitní poradce ma kontakt na určitá místa a dokáže se domluvit s bankou na vyjímkách, ano nelze obejít některé věci, ale lze se dohodnout se schvalovatelech na věcech o kterých klient ani neví, navíc ve většině případů dokáže zajistit lepší sazbu.....navíc toto sdělení zrovna u ČS bych nebral jako odpověď...Celkem pravidelně u ČS je klient bez dluhů a bez uverove historie...musi to byt neco jineho.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius Samozřejmě, že argumentovat známými v bance je nesmysl. Dá se samozřejmě žádat o výjimky z metodiky, ale to není o známých. Stejné to je i s odhadci, nejdůležitější je supervizor odhadu, jedině, že by ta známost byla přímo s ním :-) Výhoda poradce může být ve znalostech pravidel hry a optimalizaci reality těmto pravidlům ......
Odpovědět
@vladimirsvorba To znamená vědět, co říct a ukázat bance, aby to těmi kriterii prošlo. Asi může být výhoda i znalost té metodiky samotné, když pak člověk chce zažádat o výjimku. Díky. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba v tom, že dokáže i nakombinovat i různé produkty. My jsme řešili koupi družstevního bytu, na který se obtižně dávají hypotéky, do toho jsem v té době ještě měla smlouvu na dobu určitou a neměli jsme našetřenou ani korunu. Takže jsme to horko těžko řešili, běhali jsme po bankách. Potom mi kolega poradil finančního poradce a on nám našel řešení, poradil apod. Doporučil nám odhadkyni z banky, která nám udělala dobrý odhad na kupovaný byt, který byl zase pro nás výhodný. Apod. Je pravda, že není poradce jako poradce.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinau5 Tak pak je otázkou, jestli má klient kupovat nemovitost na úvěr, když nemá našetřenou ani korunu.... Takové řešení je značně rizikové.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemovitost máme na hypotéku s kombinaci s úvěrem ze stavebního spoření s tm, že úvěr ze stavebního spoření jsme doplatili po prodeji starého bytu, defacto jsme měli peníze uloženy v jiné nemovitosti. Do toho bychom hlavně nikdy nešli kupovat nemovitnost přes úvěr a ani poradce nám to nedoporučil...
Odpovědět
Profilova fotka
@martinau5 I hypotéka je úvěr :-)
Odpovědět
Článek se načítá
moje dospělé dítě od nich zrovna letos v dubnu dostalo hypo - přes 3 mega,je svobodné,HPP+sml.na dobu neurčitou.Nikdy před tím taky úvěr žádný neměl.Příčina nebude určitě jen o tom,že nemáte úvěrovou historii,ale nejspíš vyštárali nějaký škraloup z dřívějška - nedělali jsste třebas někdo alespon ručitele,či nějaký dluh operátorům telefoním v minulosti a tak?
Odpovědět
@catle a je tedy taky fakt,že mu to zařizoval hypo poradce externí. Nešel do čs sám o sobě, ten hypo poradce mu dal na výběr více možností z více fin.ústavů a s různu délkou fixace.
Odpovědět
Profilova fotka
Všem moc děkuji za názor a odpověď :) Aspoň jsem se trochu uklidnila. Systém hypotéku neschválil, ale s poradcem doufáme a věříme, že to dobře dopadne. Jsme oba dva zaskočení. Doložila jsem výpis z účtu a teď čekáme na odhad.
Odpovědět
Profilova fotka
@anusenka93 A kam jste doložila výpis z účtu?
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba hypoteční poradce nás sdělil, že při zadávaní žádosti systému tzv. prescoring byl zamítnutý. Doložila jsem bance s poradcem výpis z bankovního účtu a teď čekáme na domluvený odhad. Poté tedy uvidíme co dál. Tak jsem teď v takové nejistotě. :(
Odpovědět
Profilova fotka
Jako poradce vám poradím, ať se jdete zeptat do UniCredit či Sberbank.tam půjčí určitě a za výborný úrok ,:) my teď brali 80% za 2,19% fixace na 10let ☺️
Odpovědět
@cvachna ale to určitě máte se skvělým Unicredit pojištěním ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@petr13 ne :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cvachna Nikde nepůjčí určitě, vždy musí klient splnit podmínky banky :-) UCB je peklo samo o sobě, italský přístup moc nefunguje. A sazby zvyšovala UCB v půlce měsíce... 2,19 % je minulost
Odpovědět
I pro tento důvod jsem si zřídil kreditku, jiné dluhý jsem nikdy neměl a banky s tím mají někdy problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Dneska jsme měli odhad, tak jsem zvědavá jak dopadne výsledek :)
Odpovědět
Jen se zeptám- pokud vám CS zamitla hypoteku- proc delate odhad ? Pokud je opravdu zamítnutá- muze byt treba oznacena jako riziková.Navíc pokud jste si nedomluvili s poradcem vyjímku tak jste si ho museli platit sami.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly Poradce říkal, že se tohle schvaluje na výjimku a odhad hradil on. Tak jsem právě byla překvapená, že i takový postup existuje, i když to bylo v systému zamítnuté. Nemáme s tím žádné zkušenosti, žádáme takhle poprvé, tak jsem chtěla vědět, jestli měl někdo takovou zkušenost.
Odpovědět
Nevím jak velká hypotéka to muže být ale dá se dohodnout odhad zdarma. S tím ze pokud by to bylo opravdu zamítnutí tak vám CS ani neobjedna odhad. Spis označeno jako rizikové na ruční doschvaleni.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly hypotéka je to na 2,5 mil. Netuším jak je možné, že to v systému bylo zamítnuto a teď proběhl odhad. Na jeho výsledek ještě čekáme. Moc děkuji za informace :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@martinau5 dobrý den mohla bych od vás dostat kontakt na hypotečního poradce pro Českou spořitelnu
Odpovědět
Profilova fotka
@petra_mensikova dobrý den. Ten náš poradce není pro Českou spořitelnu, ale je nezávislý. Nebo jak bych to řekla.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinau5 dobrý den a můžete mi dat kontakt na neho předem děkuji
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?