Zamítnutí hypotéky od Raiffeisenbank

Profilova fotka
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda se někomu stalo, že by mu banka zamítla hypotéku těsně před podpisem smlouvy? U nás konkrétně u Raiffeisenbank. Jako důvod udali, že je vypsaná insolvence na manželova zaměstanavatele. Což ale není žádná pravda. Když jsme chtěli do banky dodat potvzení od ředitele firmy, že firma v žádné insolvenci není, tak se banka s námi nechtěla už skoro bavit a paní na pobočce nám řekla, že nám vlastně ani žádný důvod nemusí udávat a hypotéku můžou jednoduše zamítnout. Je od nich sprosté, že nám až do podpisu tvrdili, že máme všechno v pořádku a nakonec s nám takto ......... Nevíte prosím někde, jestli máme aspoň šanci, že by nám vrátili peníze, který jsme dali za odhad? (5.300 Kč) Teď budeme zkoušet žádat o hypotéku u Komerční banky, ale Ti mají odhad zdarma, takže odhad od RB je nám k ničemu. Pokud byste měl někdo podobnou zkušenost, budu moc ráda za odpověď.
Odpovědět
1
2
Dobrý den, u nás všechno probíhalo v pohodě, jsme pro ně zajímavý klient. Prý. Smlouvu jsme podepsali a den po tom, co měli poslat peníze, volali, že máme špatné číslo parcely na Stavebním povolení. Podle nás to špatně není. V pondělí se dozvíme víc, tak kdyžtak napíšu, jak jsme dopadli.
Odpovědět
Ja měl podobný problém se zamitnutím u wusternotu důvod byl prý že jsem spekulativní klient tak jsem se na ně vybodl a šel po doporučení do Hypoteční banky a po doložení všech dokumentů jsem měl za týden a půl schváleno normálně bych šel jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
@kiss732 Jinde určitě jdeme, zkouším to u Komerční banky. Jednalo se mi hlavně o to, jestli je nějaká šance dostat z raifky peníze za ten odhad...
Odpovědět
Profilova fotka
Za odhad jste platili odhadci, tyto peníze vám nkdo nevrátí, na získání úvěru není právní nárok. O schválení nebo zamítnutí úvěru vždy rozhoduje schvalovatel, komentáře a sliby ostatních zaměstnanců banky jsou bezpředmětné. Hodně štěstí při výběru správné banky na druhý pokus.
Odpovědět
Profilova fotka
@kalutedi My jsme byli údajně taky zajímaví klienty :-) Dejte mi pak prosím vědět, jak jste dopadli. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Pane Švorba, trošku jsem doufala, že právě Vy mi odpovíte :-) Moc děkuji! Takže o peníze, které jsme dali za odhad, bohužel přijdeme...Je aspoň možné, že odhad pro RB budeme moci použít pro jinou banku? Teď budeme žádat u KB, protože potřebujeme 90% LTV. Ještě jednou moc děkuji za odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
@elisska11 Trvala bych na tom, že chci k dispozici ten odhad. Ten pak můžete použít i u jiné banky
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Odhad jsme dostali do ruky.
Odpovědět
@elisska11 většina odhadců jsou "externisti", kteří dělají pro více bank .... a každá banka má seznam svých smluvních odhadců, od kterých uznává odhady .. .pokud jméno odhadce, který vám odhad udělal u původní banky, najdete i v seznamu odhadců nové banky, pak je to to OK a odhad je použitelný. A nebo naopak .. zavojte tomu odhadci a zeptejte se, u jakých všech bank je zasmluvněný a z těch pak vybírejte. To, že by banka uznala odhad od (pro ně) nesmluvního odhadce je spíše méně pravděpodobné, což podporuje i fakt, že smluvní odhadci mají přístup do interních informačních systémů bank., , kam ty provedené odhady online posílají. Jinak já před 3 týdny podepsal hypo právě u RB, ve finále jsem se rozhodoval mezi nimi a KB a v RB mi to přišlo více profi.
Odpovědět
Profilova fotka
@elisska11 Použít se dá, záleží však na účelu hypotéky, u některých bank ho bude muset odhadce předělat pro tu konkrétní banku, pokud s ní spolupracuje. Pokud jste si však vybrali KB, tak tam se odhad dělá interně a současný odhad od RB si tedy můžete založit do šuplíku.
Odpovědět
@elisska11 nam to taky zamítli u Volksbank kvůli zaměstnavateli od manžela. Nějak zaměnili 2 firmy s podobným jménem, z nichž ta druhá byla v úpadku a důvod nám pořádně ani sdělit nechtěli. Odhad ti nikdo nevrátí a tak buď ráda, že KB ho má zdarma. My museli platit ještě další, ale aspoň pak to klaplo. Hodně štěstí.
Odpovědět
@elisska11 Tak včera jsme byli na Stavebním úřadu, tam nám potvrdili správnost označení parcely. V bance jsme sepsali jakési prohlášení o tom, který pozemek je náš a který není, a dneska poslali peníze, takže ok.
Odpovědět
Článek se načítá
Ano,stalo se nam to u KB! Des a hruza-odhady zaplacene,prekupni smlouvy podepsane-vse trvalo neskutecne dlouho,porad chteli ruzna potvrzeni -a nakonec zamitnuti!!! Sli jsme do Hypotecky a tam bylo snad za tri dny vse podepsano:)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tak přidávám čerstvou zkušenost s KB. Měli jsme dohodnutou sazbu 1,79...Včera nám ale volala paní z banka, že nám hypotéku schválí, ale že nám navýší sazbu na 2,19...Jsem z toho už nešťastná :-( Takové navýšení asi nebudeme akceptovat (na splátce už takový rozdíl jde poznat) a budeme asi zkoušet dál. Uvažujeme nad ČS, nemáte někdo zkušenosti? Nebo s jinou bankou, se kterou jste spokojení? Předem moc děkuji za odpověď. Eliška Sochorová
Odpovědět
@elisska11 KB za nás hrůza-na hypo jsme spěchali a v KB byly pořád nějaké problémy a dokládaní - třeba jsem nepochopila na co si potřebuji kopírovat občanský průkaz od prodávajícího pri zadosti o hypoteku... Nebo neustále nám říkala že neví jestli ji to schválí atd... V ČS naprosto bez problémů-hypotéku jsme měli schválenou do týdne a dokládání minimální. KB si navíc ještě sama! strhla peníze z účtu za odhad, který jsme měli mít zdarma.... Ale opravdu to záleží spíš na štěstí na lidech,které potkáte.
Odpovědět
@elisska11 zrovna tento týden dorešila kamarádka hypo u KB a má úrok 1.99% na 80% ,prý ji řekli, že od ledna se už nikdo pod 2% nedostane. Nám třeba CS nevyhovovala,jelikož jsem podnikatel a rovnou řekli že mi nic nepujci,ač jsem tam měla účet a obrat.
Odpovědět
@elisska11 my jsme uz podruhe spokojeni s Hypotecni bankou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, v kompetenci pobočky by měla stále být úroková sazba 1,99 % p.a. Všechno pod tuto sazbu jde přes centrálu, takže na pobočce můžou slibovat hory doly, ale jsou to sliby bez záruky. Zkrátka:" Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají" Pár důvěrných informací vám pošlu přes soukromou zprávu.
Odpovědět
@elisska11 Zkuste Čsob nebo přímo Hypoteční banku (Čsob stejně dává hypotéky od Hypoteční banky) :-) My zkoušeli mBank, tam měli na nás hrozně přísné podmínky co se týká čerpání apod., pak jsme zkoušeli Českou spořitelnu - tam s námi doslova vytřeli zem (chtěli jsme refinancovat pozemek + hypo na dům a dát to všechno do jedné hypo. Tvrdili nám, že to nejde, že se to nedělá. Pan nám doporučili, že jsme ještě mladí a máme si říct o peníze rodičům 8-( No fakt jsme se tomu s manželem zasmáli :-p ). Pak jsme přišli do Čsob, tam nám samozřejmě hned bez problémů sami nabídli refinanc a sloučení, ještě nám dali slevu na úroku a do 14 dní jsme měli peníze :-) Taky jsme měli externí odhad (ten co máte v ruce i vy) a Čsob s ním nemělo žádný problém - ale mají seznam odhadců, se kterými spolupracují - třeba tam bude i ten váš :-) Přeju hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Dobrý den, Mohla bych se prosim zeptat, jakou mate u ČS sazbu?
Odpovědět
@elisska11 Kdyby jsme si vzali fixaci podle nich - tj. 5 let, tak nám schválili standartních 1,99%, ale my jsme potřebovali 3letou a tak máme 2,19% (ale původně strašili na tříletou s 2,59%). Nejnižší úrok nabízela mbank 1,69%, ale ta má zase horší podmínky na projití.
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme u Sberbank - ja jsem na Md a manzel je zivnostnik. Jinde bychom si neskrtli :-/ mame hypo 6mil pri uroku 1,98% a 5ti lety fix. Musim rict, ze mne mile prekvapili co se jednani tyce, dokonce jsme si mohli zvolit variantu dokladani papiru.. Zvolili jsme prostavenost, na tom clovek usetri min 15% dan a kdyz mate sikuly v rodine, tak i spoustu penez touhle formou. Obratila bych se na financniho poradce, pokud si chcete usetrit cas s obihanim bank.
Odpovědět
Dobrý den, já jsem při zařizování hypotéky prošel (KB, ČS, Hypotéční b. a UniCredit) - u ČS jsem měl běžný účet a její přístup byl tristní - jejich poradce se mi po třech osobních urgencích ozval po měsíci s obecnou nabídkou - jiné banky po mě chtěli spolužadatele, žádal jsem sám - jsem dva roky po škole a OSVČ, celkem logicky jsem pro některé banky velice rizikový... Na doporučení kolegy jsem zkusil i Equa bank - super přístup, do týdne schváleno, sazba 1,99% (jediné v čem jsem musel usoupit nebylo 90 % LTV, ale musel jsem "dosypat" na 85 % - ale jak jsem psal jsem samožadatel)- doporučuji - u nich byste využili i odhad... který vám jako bonus proplatí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já jako dlouholetý klient RB jsem je poctil během jejich hypotečních dnů taky svou návštěvou, přístup docela komický, takže jsem se po hodinové rozpravě s paní ředitelkou rozloučil a přes poradce (nebudu dělat nikomu reklamu, jsem tu nováček a nevím co se sluší a hodí) řešil hypo u KB a spokojenost maximální, vyřízení rychlé, platba prodávajícímu po dodání všech podkladů byla asi do týdne. Komunikace taky v pohodě, průběžné čerpání rámce na rekonstrukci je svižné (jeden den dám fakturu do banky, další den ji zpracují a uvolňují peníze). Ale to co vám Reifka provedla (zamítnutí těsně před finišem) se nedělá... Banka inspirovaná klienty... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita Dobrý den, můžu se ještě zeptat, jestli jste u ČS platili za odhad, nebo byl zdarma? Děkuji :-)
Odpovědět
Ne, měli jsme ho zdarma, ale nevím, jestli to ještě trvá - zkus se zeptat přímo ve spořce...
Odpovědět
@elisska11 @kekita To je zajímavé =-) Nám dělali odhad u ČS těsně po Vánocích a odhad stál 3.9oo,-. Jak to tady čtu, tak nám mají dát nějaký papír od odhadce? Nám totiž žádný papír neukázali a docela by nás to zajímalo. Taky mám pocit, že se to už táhne. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Tak po nás chtějí 5.400 Kč :-(
Odpovědět
@elisska11 chápu, že odhad dělá asi "nezaujatý" odhadce, kterého banka zavolá, ale nechápu cenu. V Brně 3.9oo,- a v Hodoníně 5,4oo,- ? Čekala bych to spíš naopak... :-|
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?