Zástava nemovitosti s věcným břemenem

Profilova fotka
Dobrý den všem... mám prosím takový dotaz. Máme vyhlídnutý dům, víme, že hypo se dává na 80% a chtěla jsem se zeptat, zda je možné těch 20% pokrýt z části hotovostí a z části zástavou bytu na kterém je věcné břemeno užívání? Neřešil tu někdo něco podobného? Děkuju moc za odpovědi.
Odpovědět
@barulina90 No, hypotéka je vlastně klasický úvěr a liší se pouze tím, že ručíte, tedy do zástavy dáváte nemovitost. Tím ale nijak nesnížíte LTV, ledaže by jste onu nemovitost prodali a prostředky použili ke snížení. Takže nezbývá než vlastní zdroje, tj. hotovost. V případě výstavby pak připadá do úvahy i pozemek nebo nějaké zahajovací práce na stavbě, třeba základy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono to je dohromady 104 % (nezapomínat na daň z nabytí nemovité věci), když nedopadne dobře odhad, tak ještě víc. Věcné břemeno je obvykle problém, pro banku nevhodná zástava, takže to vám nepomůže.
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 @vladimirsvorba děkuji za odpovědi... nejedná se o stavbu, ale o již stojící dům kdy jsme si mysleli, že bychom se nemuseli prostě vydat ze všech peněz co máme... s daní počítáme, tu bereme úplně mimo. No mysleli jsme si, že kdybychom na hypotéku dali bance do zástavy jak dům který budeme kupovat, tak byt (na kterém je tedy to věcné břemeno užívání a tedy prodávat ho nebudeme) že bychom dosáhli na vyšší hypotéku a nemuseli skládat v hotovosti tech 20%, ale třeba jen 10%. …. ale jak tak koukám, tak vzhledem k tomu břemenu je to nereálné. I tak děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?