Záznam v registru, je možné dostat hypotéku?

Profilova fotka
Je možné dostat hypotéku se záznamem v registru cbcb.cz? Máte někdo s tímto zkušenost??
Odpovědět
1
2
Není, moje osobní zkušenost :( Jsem v registru díky bývalému příteli, šla sem mu ručit. Úvěr byl sesplatněn a uvalena na něj exekuce. Doplatila jsme to, takže jsem v registru s nulou, ale i tak je žádost o hypo marný boj. Finanční poradkyně se to pokoušela řešit celý rok, vše marné, prostě jsem dostala 5let na tvrdo :-( . Nejhorší je, že sem se vdala, našli sme byt a hypo taky neschválili a to kvůli mě. Holt tím, že si mě muž vzal, posuzují nás jako jednoho a to podle toho, co má záznam!!!!
Odpovědět
@marky8822 Není...jsem ve stejné situaci jako @mak07. Jsem s 0 v registru, ale jsem tam...a podle nich ještě 3 roky budu. Nicméně se pokouším s tím bojovat. Zrušil jsem účty v bance, kde k problému došlo, abych s nimi nemel zadny smluvni vztah. Zaslal jsem jim doporučený dopis (na CBCB kopii), kde jsem jednoznačně deklaroval, že odvolávám svůj souhlas se zpracováním osobních údajů jejich bankou, a také třetími stranami, pokud tento souhlas byl zprostředkovaně skrz jejich banku udělen třetím stranám. Nepřeji si tedy dále uchovávat údaje o mé osobě a žádám o vymazání takových údajů. Tím i z registru CBCB. Momentálně čekám na odpověď. Pokud bude zamítavá, obrátím se na Úřad pro ochranu osobních údajů, aby věc prošetřil. Ten totiž jasně deklaroval, že souhlas se zpracováním osobních údajů je odvolatelný a pokud jej někdo odvolá, jeho údaje nesmí být dále uchovávány. Toto rozhodnutí vydal tehdy vůči sdružení SOLUS.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 @flakac A nezkoušel některý z vás půjčku bez registru?? Nějaké jsem našla, ale nezdají se mi být nějak věrohodné
Odpovědět
@marky8822 a kde jsi na ně narazila? já osobně bych při částce nad 2mio ani jinde než v bance nežádal...
Odpovědět
@marky8822 Vím, že ty půjčky existujou, ale nešla bych do toho, jeden malér už mě stačí!
Odpovědět
@flakac @marky8822 Taky sem byla rozhodnutá s tím bojovat, ale teď se objevil byt, za velmi dobrou cenu a chtěli jsme ho koupit, tak bylo třeba to řešit hned. Hypo je teda na manžela. Holt nám nezbylo než zaplatit notáře na sepsání smlouvy a vyjmou hypo a byt se SJM. Je to paradox, manžel má smlouvu na dobu určitou, já neurčitou už několik let a vydělává míň jak já, přesto hypo dostal. Takže až doděláme rekonstrukci, tak chci ten registr taky začít řešit, měla bych tam být ještě dva roky.
Odpovědět
@flakac nechci strašit, ale někde jsem četla, že po té aféře se Solusem po postupu, jaký popisuješ, když si tě banka proklepává, tak není pravda, že u tebe nenajdou nic, najdou něco ve smyslu, že sis nepřál zveřejňování, ale banka to posuzuje, jako bys v registru byl, protože jinak bys o nezveřejňování pravděpodobně nežádal. Jinak, z jakých registrů jste si nechali před žádostí vydat potvrzení? Chtěla bych si je před žádostí o hypo zaplatit, pro jistotu, ale nevím, do kterých banka nahlíží.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme zkušenost a taky jsme tvrdě narazili. @flakac může potvrdit už jsme to tady řešili několikrát. Je to holt boj. Nakonec jsme uspěli u stavební spořitelny. Oba jsme s manželem měli stavebko a tam něco našetřeno. Máme trochu horší úroky než u hypo, ale to už je daň za ten registr. @netanel jinak jsme si to nechali vyžádat přímo z cbcb zkus webovky ale je to zpoplatneno každopádně to stojí za to.
Odpovědět
@netanel v tom případě by se jednalo ovšem o diskriminaci. Já nemám problém s tím, aby do registru vkladaly informace instituce, s nimiž jsem ve smluvním vztahu. Já mám problém s tím, aby je tam nadále uchovávaly instituce, se kterými ve smluvním vztahu nejsem. Tímto nebojuji za ty, kteří úmyslně něco neplatili, ale za ty, kteří se tam dostali neúmyslně a mnohdy zcela nevědomě, a těch je spousta...jak můžou na 5 let odepsat manžele, kteří mají nadprůměrné příjmy, splácí řádně již rok a půl úvěr ze stavebního spoření, platí řádně za telefony a jiné služby, a to jen kvůli tomu, že jednou o dva dny přešvihli datum, kdy musí kontokorent překlopit do plusu? Ano, byla to moje chyba a já ji nikdy neomlouval, ale přijde mi, že kvůli tomu odsoudit člověka na několik let je opravdu nepřiměřeně tvrdý postup. Já nechal dělat výpis ze SOLUSU a CBCB.
Odpovědět
@flakac a hypo ti nechcou dát nikde, jo? Já mám strach z něčeho podobného, žádné dluhy jsem nikdy neměla, ale když jsem byla ještě na VŠ (účet věčně na nule), vybrala jsem si 10 000 kontokorent a semtam jsem si nevšimla, že po odečtení poplatku jsem pár dní v mínusu, než mi příjde výplata nebo tak). Doufám ale, že to nebude problém.
Odpovědět
@netanel nechtějí....nejdříve bylo pár bank ochotných a předschválení prošlo bez problémů, následně však banky couvly z důvodu toho záznamu, když jsme se potom ptali, proč couvli až teď, když jsme jim ve výpisu z registrů dokládali, že ten problém tam je, nikdo nedokázal odpovědět... A to v této době už jsme neměli ani jeden kontokorent, žádné jiné půjčky, pouze půjčku ze stavebního spoření, kde ale řádně splácíme bez jediného problému.
Odpovědět
@flakac tak snad tě vymažou, držím palce, určitě pak dej vědět.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
I my jsme na tom stejně. Můj manžel před několika lety meškal se splátkou paušálu, ale do registru se rychle dostal. Teď jsme si chtěli vzít hypotéku, prý v černé zóně není, ale v červené ano, aby nám dali hypotéku, musel by být v zelené zóně a to ještě asi tři roky potrvá. Jenže my nechtěli čekat a tak sme zkusili stavební spořitelnu a tam to vyšlo, takže dopuručuju, pokud už nevíte kudy kam, tak možná skusit to stavebko..? všem přeju hodně štěstí!!!
Odpovědět
@ivuska023 Tak mít škraloup "jen" za splátku paušálu není tak zlé. To je pak člověk "jen" např. v Solusu. Ale pokud si v CBCB - bankovní registr, tak je vše marné :( Rok jsme zkoušeli s fin.poradkyní vymýšlet všechno možné, kombinovat a nic. Známý je taky v Solusu za paušál a v KB mu dali hypo, ale je to hlavně tím, že tam má několik let účet.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 Já se v tom až tak nevyznám, tohle všechno spravuje manžel, jen vím, že sme byli žádat v České spořitelně a v KB taky, tam už to vypadalo nadějně, ale nakonec nám to právě taky stopli. No díky bohu, že nám to dali aspon v tý spořitelně :)
Odpovědět
@ivuska023 Tak to ti závidím, u nás to řeším všechno já. Tak důležité je, že vám to dali :)
Odpovědět
Profilova fotka
No to čumím! Já měla za to, že se posuzuje jen Solus. Takže to cbcb je ještě horší, pokud to chápu dobře? V solusu je manžel, takže jak zjistit jestli je v cbcb lze jen žádostí o výpis? Musí být taktéž ověřený podpis?
Odpovědět
@zamilovanadonej ano, jen zadosti o vypis...a CBCB je horsi, protoze to je primo bankovni registr...
Odpovědět
@zamilovanadonej Žádost je přímo na jejich stránkách, podpis na žádosti musí být ověřený. Stačí vletět na poštu, tam to ověřují.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac @mak07 Díky, což to vím že na poště...No, jen mě to překvapuje, o cbcb jsem neměla tušení :-o :-S
Odpovědět
když jsme žádali (ale je to už pár let) tak jsme určitě podpis ověřovali. Nyní však vidím ve formuláři u kolonky podpis poznámku 5) s vysvětlivku, že ověřený pouze u cizích státních příslušníků
Odpovědět
@cincula já sem taky žádala už nějaký ten rok zpátky a podpis sem ověřovala, tak asi je to teď jinak.
Odpovědět
@mak07 my právě také, tak jsme dnes zkusmo poslali žádost bez ověřeného podpisu a uvidíme co to udělá (přinejhorším se ozvou ;-) )
Odpovědět
tak hlásím, že dnes dorazil výpis u kterého jsem na žádosti neověřovala podpis. Takže opravdu platí, že je nutný pouze u cizinců. Jen doplním, že cena na dobírku byla 172,-kč
Odpovědět
Profilova fotka
@cincula Můžu se jen zeptat, co vše je v tom výpisu vypsané?? Je tam třeba komu co člověk dluží a kolik to dělá?? Nebo prostě jen přijde, že dlužíte a nic víc??
Odpovědět
@marky8822 Je tam napsáno dokonce i to, jakou půjčku sis kdy vzala a kdy byla splacena, u které banky to bylo a kolik to bylo. A pokud tam je nejaky hřích, pak je tam, kolik kde dlužíš, jak dlouho, kolik zbývá splatit, kolikrát jsi byla po splatnosti, popř. kdy byl dluh vyrovnán.
Odpovědět
A zjistím tam také i záznamy jiných lidí? Jde mi o to, že uvažujem o prodání nemovitosti známému, ale nejsme si jisti, zda nemá záznamy v registru a tím by pro nás to byla akorát ztráta času, čekat, než by mu přišla odpověď z banky o rozhodnutí hypo..
Odpovědět
@smuclinka ne, to nezjistíš...
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel je v registru- párkrát se mu pozdě odečetla splátka a podobně. Hypotéku jsme dostali u KB, když jsme prokázali, že to byla "jen" prkotina, kreditku a tak nemá. Od kamarádky, finanční poradkyně, jsem se doslechla, že kdykoliv byl problém, šla do KB a tam to prošlo. A když to neprošlo ani tam, už se to nedalo nikde. Ale většinou se to povedlo, i s horšími případy, než pozdě strhnuté peníze.
Odpovědět
@kajovaevicka ono ani nezáleží na bance, ale v jakém registru je manžel vedený!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?