Zkušenosti s finančními poradci

Ahoj, ráda bych se zeptala, protože se plácám v přemíře informací. Rádi bychom si pořídili bydlení a tak jsme kontaktovali finanční poradkyni, ta nám dala ihned podepsat životní pojištění a také investici v podílových fondech ještě před zajištěním hypotéky, protože ještě nemáme vybranou konkrétní nemovitost. Teď se bojíme a říkáme si, jestli jsme udělali dobře, že jsme to podepsali. Příjem táhne přítel, já čekám miminka a jsem bez příjmu. Kalkulovala s tím, že si přítel vezme hypotéku na sebe. Těch obchodních podmínek a titěrného písma se moc bojím, jelikož tomu nerozumíme. Máte někdo nějaké zkušenosti? Jak jste řešili financování koupě bydlení Vy?
Odpovědět
Profilova fotka
včera u nas byl fin poradce jejich ukol je vnutit ti co nejvic produktů maji z toho peníze že,taky nam nabizel pojistky ale ty mi mame už jine takže v pohode to přešel a ted nam shání nejepší možnou hypo pro nás,jinak životní pojištění k hypo manžel potřebuje ted zaleží jestly je aspon výhodná a v případě že by se neco stalo zajistila by tebe deti,dům,hypoteku
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám dobrou zkušenost s fin. poradci. Snaží se, jak se popsáno v předchozím příspěvku, vnutit všechny možné produkty. Když jsme si brali první hypotéku, tak jsme se spolehli na informace od fin. poradce (OVB) a až v bance jsme zjistili, že to je jinak...Druhou hypotéku jsme radši vybírali sami. Sice jsme museli oběhnout osobně pár bank a porovnat podmínky, ale to nevadilo. Uvidíme jak to bude při refinancování... My jsem ovšem hledali hypotéku na konkrétní cenu nemovitosti, vy, jestli čtu dobře, chcete hypotéku dopředu?
Odpovědět
Dle mého názoru kdo si pořizuje nemovitost bez porady s finančním poradcem je hazardér, máme svého "prověřeného" poradce, který mi opravdu poradí co je dobré pro mě a banka mě pak neoškube! @multina Jinak k otázce životního pojištění na Vašeho partnera-Vy jste bez příjmu a co byste dělali, pokud by o příjem přišel i partner? Stačí drobnost-zlomená ruka/noha, nehoda...pár měsíců na nemocenské a zjistili byste na co vlastně životní pojistka je 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
A opravdu si myslíte, že máte zkušenosti s finančním poradcem? Nebo máte jen zkušenosti s finančním zprostředkovatelem? Je potřeba to rozlišovat, dnes se sice může každý nazývat finančním poradcem, když absolvujete jedno školení, už jste expert na všechno, ale realita je úplně jiná. @multina Životní pojištění, když se vhodně nastaví, je žádoucí udělat co nejdříve. Tvorba rezerv přes podílové fondy se standardně řeší až po realizaci koupě, kdy budete vědět přesná čísla, kolik bude stát splátka hypotéky, kolik fond oprav, kolik budete platit za energie. Před realizací koupě to lze řešit hlavně u vysoce bonitních klientů.
Odpovědět
Profilova fotka
musíte taky vybrat poradce nezávisleho který vám doopravdy vybere ze všech produktů na trhu ne jen ty s kterýma má pakt
Odpovědět
Kdyby mě finanční poradce,nebo jak se těmto lidem říká nabídl životní pojištění,nebo ještě lépe investiční životní pojištění a rezervy ukládat do podílových fondů,tak s ním vyrazím dveře.Smysl má jen úrazové pojištění,jinak je to zlodějina.Podílové fondy jsou u nás díky poplatkům tak drahé,že vám dlouhodobě znehodnotí podstatnou část investovaných prostředků.Smysl mají jen ETF a přímé investování bez zprostředkovatelů a různých vychcánků v kravatách.Souhlasím ale s tím,že je to pro běžného člověka velmi složité a časové náročné.
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Podle mě je důležitější přístup člověka k penězům, než široké portfolio produktů. Špatný přístup klienta nezachrání ani milion produktů. @maitland A co by podle vaší rodina měla dělat rodina, která si uzavře úrazové pojištění a hlavní živitel skončí v invalidním důchodu z důvodu nemoci a nebo zemře třeba na infarkt. K čemu jim bude úrazové pojištění? Odpovím vám sám, k ničemu. A rodina pak má velmi nelehkou životní situaci.
Odpovědět
@vladimirsvorba Aha,takže špatný přístup klienta může za vše.Předpokládám,že patříte k oněm finančním "poradcům" a zřejmě jsem se dotkl bolavého místa.Máte pravdu,úrazovka skutečně rodině nepomůže,stejně tak jako vám pojištění se spořením nic nenaspoří a podílové fondy třeba deset let nic nezhodnotí.Finanční produkty jako pojištění,fondy vznikly především z důvodu,aby vydělaly bankám,ne klientům.Většina klientů o peníze přijde,v číslech 70-80%,vydělá jen minimum.Proto jsou zisky bank a příjmy poradců tak vysoké.Jsou to paraziti společnosti.
Odpovědět
@multina ahoj, taky mám svého prověřeného fin. poradce, teda spíš poradkyni, nic nám nenutí a necpe, všechno vysvětlí, takže my jsme FAKT spokojení. Bráchovi vyřizovala hypotéku a super. Manžel od ní má životku a úrazovku a taky paráda. Pokud budeš chtít, napiš mi do IP, pošlu ti kontakt, ať to tu není bráno jako reklama.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland Je to váš názor, neberu vám ho, jen je hodně zcestný. A když už,tak na pojištění vydělávají pojišťovny, z logiky věci a byznysu, ztrátový byznys nebude dělat nikdo. Stejně tak jako na investičních produktech vydělávají primárně investiční společnosti. Více to asi není třeba rozebírat, máte velmi silný odpor k běžným investičním nástrojům.
Odpovědět
Profilova fotka
Hypotéku nám zařizoval poradce, poté už jsme vše podepisovali s hypotečním specialistou banky, kterou jsme si vybrali. Souhlasím s názorem, že není poradce, jako poradce. Podle toho, co jste napsala není moc poznat zda vám řekla důvod proč životní pojištění, u jaké společnosti. Zda je to poradkyně přímo v bance, nebo poradkyně ze společnosti, která s bankou spolupracuje. Zda vám vecpala smlouvu okamžitě na první schůzce, nebo zda schůzek bylo několik. Mimochodem, pokud je jen jeden živitel (teď to neberte nějak osobně) banka bude požadovat životní pojištění, které bude vinkulováno v její prospěch. Úrazové pojištění není spásou, když už, tak komplexní včetně pojištění pracovní neschopnosti úrazové tak nemocenské! a to od 15 dne! Invaliditu a trvalé následky jsou též nutností a hned vysvětlím proč. V případě, že se něco manželovi stane, jste s dětmi sama a z vašeho příjmu (rodičovský příspěvek či mateřská, i kdyby jste již byla po obou možnostech zaměstnaná nebo na úp) budete muset hradit hypotéku, pojistku na dům a domácnost (kterou považuji za absolutní nutnost) auto, náklady na domácnost, dům.... je možné toto dorovnávat z tohoto pojištění. Je ale důležité před podpisem si vše prostudovat, důkladně zapsat co chcete a proč, co od pojištění chcete, co požaduje určitá banka, od které budete mít hypotéku. Propočítat si pojistné částky tak, aby odpovídaly skutečnosti (není nutné mít zbytečně vysoké, ale tak, aby pokryly výpadek v příjmech) v případě invalidity - zjistit, na jaký stupeň invalidity se pojištění vztahuje. V případě trvalých následků - pozor, vždy se vypočítávají z určitého procenta poškození! Pročíst si výluky z pojištění, ..... je toho hodně a jak říkám, na jedné schůzce se tohle vše nedá probrat. S tou investicí, záleží jestli je součástí pojistné smlouvy, nebo samostatná...Pokud poradce dává podepsat záznam z jednání (a dobrý poradce by měl, nejen že chrání sebe v případě sporů, ale funguje to i naopak!) jasně specifikovat za jakým účelem pojištění chci, jaké pojistné rizika a nakolik, vysloveně to řeknu takto - čím více informací tam bude uvedeno, tím lépe. V případě potíží mám v ruce důkaz toho co jsem chtěla a co mi mělo být uzavřeno!
Odpovědět
Nemam rad kumulovane produkty, pretoze vo vacsine pripadov su podmienky nie uplne jasne. Bud sa chcem poistit pre pripad urazu alebo chorob a uzavriem si takuto poistku alebo chcem setrit, tak sa rozhodnem pre produkt, ktory mi umozni sporit. Nicmene moja skusenost s fin. poradcami je hodne zla - vnucovanie produktov, o ktore nemam zaujem a nenachadzaju sa v mojom plane, pripadne drze ziskavanie kontaktov na 10 ludi. Bud som spokojny a doporucim dalej, alebo spokojny nie som a dalej nedoporucim.
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý večer, dělám hypotečního specialistu, žádné pojistky lidem necpu :-) Pokud chcete poradit,klidně napište do IP.
Odpovědět
Mám finančního poradce a dopředu jsem mu řekl co chci a co nechci .... udělal nabídku a stejně jsem si o tom našel informace jestli je všechno v pořádku .... ale to je asi pracovní deformace .... hold důvěřuj ale prověřuj :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba tak tomu moc nerozumím jaky špatný přístup k penězům co si pod tím mám představit,ja si myslím že přístup máme dobrý,finanční pordce byl celekem paf že jsme zvládly teměř celej barák ze svýho živíme dvě děti a ještě si nežijeme špatně bych řekla a stíháme ještě ušetřit,ano máme výhdu že momentálně bdlíme zadarmo druhej rok
Odpovědět
Profilova fotka
@wbc no asi tak prtože i máme dva poradce a ted jeden nám hned chtel vnutit pouze jeden produkt od UCB a aniž by jsme viděli jakejkoliv návrh jak by pojistka vypadala hned nám volal odhadce z banky kd muže přijít na barák tak jsem je hnala svinským krokem jako co si myslej že jsou lidi tak blbý a skočí jim hned na špek???
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Já neříkám, že máte špatný přístup k penězům :-) Jen říkám, že když bude člověk utrácet za zbytečnosti, bude si brát spotřebitelské úvěry a bude celkově dělat špatná rozhodnutí, tak ho nezachrání ani nejlepší finanční produkt na světě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba no jooo tak o tom žádná,ale to jde mimo nás,protože manžel je až moc velkej šetřílek a nejradši by barák zplácal už bez jakekoliv pujčky,nemá rád něco někde dlužit,člověk nikdy nevi co se stane
Odpovědět
Profilova fotka
@vasehypo Dobrý dn pišu IP potřebuju radu od nezavisle osoby
Odpovědět
Profilova fotka
nevíte nekdo ještě jestly má nejakej smysl když manželovi v práci řekly kdyby potřeboval pro hyo napsat pro banku větší příjem že není problém ale přece si to kontrolují na vypise jestly to opravdu došlo,tak to asi ničemu nepomuže co????ale jeden dobrý vtip vám řeknu prej máme malou bonitu a nedosáhneme ani na 500tis a ted nechápu jak si kamaradka co jsu na tom huř jak mi pujčily 3mil
Odpovědět
Tak jsme to vyřešili nakonec tak, že jsme všechny investiční ŽP zrušili a odložili až na později, až si budeme brát konkrétní hypotéku. U nás je to tak, že jsme měli vyhlídnutý baráček, ale bylo více majitelů, tak z toho sešlo, teď hledáme znovu. Byl u nás jiný finanční poradce a doporučil nám si nejprve vybrat konkrétní nemovitost a vše se sestaví na konkrétní částky, taky že je dobré, jak už tady někdo psal, aby byl živitel rodiny pojištěň v případě prac. neschopnosti, kde by příjem klesl. Nemusíme se hned pojišťovat oba, já budu na mateřské a je u mě nižší riziko, navíc příjem skoro žádný. Teď už je najít ten domeče :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@multina To nebylo moc rozumné. Na těch pojistkách za rok (pro příklad, že třeba za rok si to bydlení koupíte) ušetříte minimum a zbytečně podstupujete riziko zdravotních komplikací během toho roku. V případě zdravotních komplikací vás pak pojistí s přirážkou a nebo vás vůbec nepojistí. A pak můžete být odkázáni pouze na nejisté sociální dávky.
Odpovědět
Zdravím všechny, také máme s rodinou svého finančního poradce. Bez něj bychom si asi neporadili, už ať s pojištěním celé rodiny, tak s financováním bydlení a následným refinancováním, kde jsme ušetřili spoustu peněz. Opravdu jsme velmi spokojení a jsme rádi, že jsme si vybrali nezávislého, spolehlivého poradce, kterému nejde jen o výdělek. Dovolím si i doporučit dále. Pokud by někdo chtěl v okolí Zlínského kraje, ráda zašlu kontakt :)
Odpovědět
mám zkušenost s finančí poradkyní, nikdy krom hypotéky nám ani nenabízela.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Reklama na Gepard? Vždyť tam píšou úplně něco jiného, četl jste ten článek? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?