Zkušenosti s hypotékou na koupi domu (1,5mil) + jeho rekonstrukci

Zdravím, chtěla jsem se zeptat jak to přesně funguje s financováním bydlení. Máme možnost koupit dům za 1,5mil, ale byla by tam potřeba ještě nějaké rekonstrukce, tudíž potřebujeme peníze na koupi a rekonstrukci. Dostaneme od banky peníze? Známá mě právě říkala, že oni nám půjčí pouze to, co je uvedeno v kupní smlouvě a rekonstrukci leda řešit nějakým stavebkem. Víte někdo prosím jak to funguje? Děkuji za každou odpověď.
Odpovědět
my máme hypotéku u KB a u té to jde určitě, protože jsme to tak nejdřív chtěli taky. Jen se tam musí dost podrobně napsat na co přesně ty peníze chcete a taky záleží na odhadu nemovitosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je třeba ještě nějaká rekonstrukce, lze to zafinancovat hypotékou. Důležitá ale bude současná zástavní hodnota nemovitosti a budoucí zástavní hodnota nemovitosti. Obojí určuje odhadce. Pokud by odhad nevyšel dobře, bude třeba zkombinovat hypotéku s úvěrem ze stavebního spoření. (úvěr ze stavebního spoření je ideální použít na úhradu části kupní ceny - nemusíte dokládat faktury)
Odpovědět
Ahoj Kamcho, ano jde to, ale problém bývá u odhadu, odhadce Vám nikdy nemůže dát vyšší odhad na nemovitost než za kupní cenu + rekonstrukci, takže budete mít pekelně vysoký úrok za 100% hypotéku. Rozhodně doporučuju tuhle variantu hodně zvážit pokud nemáte další nemovitost, kterou budete ručit, nebo nemáte poměrně dost hotovosti.. navíc je potřeba počítat s tím, že peníze na rekonstrukci Vám budou chodit postupně.. nepošlou Vám na začátku celou částku a utraťe ji.. ale pouze do maximální hodnoty zástavy a pak tam přijde odhadce a řekne, že jste skutečně zvedli cenu nemovitosti a pošlou Vám další část.. jo a další věc, na kterou si dát pozor - pokud budete sundavat střechu, odhadce bude oceňovat nemovitost bez střechy a zas Vám to pohne s financema.. abys to pochopila, tak uvedu příklad jo? protože jsem to asi napsala zmatečně a páté přes deváté.. - chcete koupit dům za 1,5 mil a chcete rekonstruovat za 1 mil Kč - budete dělat kompletní rekonstrukci včetně sundání střechy Praxe: - odhadce bude hodný a odhadne nemovitost před rekonstrukcí na 1,2 mil (poníženo o hodnotu domu bez střechy) a na 2,5 mil Kč po rekonstrukci.. - pokud nemáte žádnou další nemovitost nebo peníze jste v pytli, banka Vám nepůjčí víc, než 1,2 mil. - pokud máte další nemovitost - banka Vám pošle peníze na rekonstrukci pouze do výše hodnoty druhé nemovitosti - pokud máte peníze - začněte rekonstruovat. až je vyčerpáte, banka Vám pošle na dům odhadce a o kolik odhad stoupl, tolik Vám zas banka půjčí na rekonstrukci.. Prostě je to v praxi tak, že Vám banka nikdy nedá víc než 100% odhadu.. Vydáváte se jednou z poměrně složitých cest, každopádně přeji, ať se daří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?