Zvýšení DPH. Zvedne se cena rozestavěného domu?

Profilova fotka
Plánované zvýšení DPH z 9% na 10% - myslíte si, že se nám zvedne cena rozestavěného bytu, když do našeho vlastnictví přejde až začátkem ledna. Máme již zaplaceno 90% ceny bytu - zaplatíme tedy o procento více pouze ze zbývající částky, nebo se to bude vztahovat na celý byt,když ho do osobního vlastnictví získáme až v lednu. Máme docela smůlu. Již při rezervaci se zvedlo DPH z 5% na 9%- a tím pádem se zvedla cena celého bytu,ale to jsme ještě neměli uhrazenou žádnou splátku,ale nyní již těch 90% máme zaplaceno. Poradíte? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Poradime :) Zaplatite o procento vic jenom z te zbyvajici castky. To, co mate zaplaceno, uz je zdaneno a nikdo nema pravo vam to dodanovat. My jsme to takhle meli bohuzel pri zvyseni z 5 na 9 % a meli jsme zaplacenou jenom rezervaci, takze jsme to doplaceli komplet... nabidli nam moznost doplatit, co muzeme, jenomze kdyz nebylo co zastavit na hypoteku...
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste dodam, ze nam nabidli zaplatit to do konce roku 2007 (zvedalo se od 1. 1. 2008), takze kdybyste treba meli moznost to zaplatit do konce letosniho roku, nemelo by se vam to zvednout ani o korunu.
Odpovědět
Souhlasím s Lenkou, pokud byly vystaveny zálohové faktury, tak po jejich zaplacení měla firma odvést DPH, tudíž by se měl dodanit pouze ten zbytek, ale do prosince ještě času dost a možná to stihnete doplatit celé.
Odpovědět
Profilova fotka
Rekla bych, ze zalezi na tom, jak je napsana smlouva a jak se k tomu postavi developer. On z toho zvyseni taky nic nema, takze vetsinou jednaji vstricne. Jestli se ale tech poslednich deset procent ma doplatit az po kolaudaci, mozna spis nebude chtit pustit penize banka (v pripade hypotek). Jestli to budete moct doplatit hotove, zkuste se s tim developerem domluvit na zaplaceni do konce roku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?