Dokumenty potřebné ke stavbě garáže na výjimku

Dokumenty potrebné ke stavbě garáže do dvou metrů 08.02.2017, 16:17:00 Dobrý den, mám takový dotaz, chci stavět garáž v blízkosti plotu se sousedem (méně jak 2 metry, soused souhlasí) ptal jsem se na úřadě a ti mi paní řekla, že to jde na tzv. vyjímku, která ale stojí 5000Kč, pak na mě začala chrlit, co vše je ktomu potřeba, místy mlčela a luštila v bifli co mi vůbec má odpovědět, tak ztoho nějak moc chytrý nejsem. Mohl by mi někdo zasvěcený napsat všechny dokumenty, podpisy, vytyčovačky atd., které ktomu potřebuji, abych nemusel ze sebe dělat šaška a přinesl jim to všechno najednou? Pište prosím na e-mail: sikora-jan@seznam.cz Předem Vám děkuji za odpovědi a ulehčení a zkrácení času ztráveného běháním po našich úřadech . S pozdravem Sikora
Odpovědět
Jak bude je ta garáž velká?
Odpovědět
planuju do 25metru ctverecnich 4x6m
Odpovědět
V žádosti o povolení výjimky jsme pouze popsali, z jakých důvodů o ni žádáme - zdůvodnili jsme, proč nemůžeme postavit garáž 2 metry od společné hranice, přiložili jsme půdorys zamýšlené stavby. Úřednice nařídila místní šetření, zřejmě proto, že soused s udělením výjimky nesouhlasil. Poplatek 5.000 Kč se hradil až po povolení výjimky. Projektovou dokumentaci na garáž jsme SU předložili až poté, co rozhodnutí o udělení výjimky nabylo právní moci.
Odpovědět
A od elektryky, plynu apodobně?? To tam taky neco baba říkala, že je potřeba..
Odpovědět
@syticek A ještě neco mluvila o nějakem CIFA nebo čeho to
Odpovědět
Platili jsme 5000 za vyjimku a máme od tý doby klid.
Odpovědět
@petraxname Tu garaz jste ale meli vetsi, nez 25 m2, ze?
Odpovědět
@puhelin jj, bude mít lehce nad 50 metrů
Odpovědět
@petraxname U tech mensich do 25 m2 se vyjimkou konci, takze neni nutna dokumentace. Jen se rozkresli to, co souseda zaujme, aby nemel pochybnosti, ze ho ta blizkost nahodou neohrozuje ;)
Odpovědět
@petraxname Chápu to dobře, že tedy sousedův souhlas nepotřebuji a může být výjimka udělena i proti jeho vůli?
Odpovědět
@puhelin takže pokud by to byla ta stavba 6x4 tj. do 25 m2, okolní pozemky vlastní obec, ta by souhlasila, tak by stačilo zaplatit za tu výjimku a nemusel by k tomu být projekt , síťaři a kdesi cosi?
Odpovědět
@popelka15 jj souhlas souseda k udělení výjimky nepotřebuješ. SU ale zkoumá proč potřebuješ výjimku a také při místním šetření zkoumá, proč soused s výjimkou nesouhlasí. Nám situaci hodně ulehčil soused se sousedkou, jejich argumenty byly směšné a šly lehce vyvrátit.
Odpovědět
Článek se načítá
@popelka15 Sousedův souhlas písemně nepotřebujete, protože se stane účastníkem řízení a tedy ho stavební úřad vyzve k podání námitek - buď na místním šetření, nebo písemně. Pokud jeho námitky stavební úřad vyhodnotí jako neopodstatněné a vám výjimku udělí, může se odvolat a pak se to celé táhne. Tak jednoduché to není...
Odpovědět
@angie.shy Výjimka je klasické řízení, tzn., že stavební úřad vyzve souseda k podání námitek, pokud nebudou žádné mít, rozhodne o výjimce. Síťaře jste povinni si zajistit tak jako tak, protože pokud stavbou sítě porušíte, je to celé na vaše triko. Co bude chtít stavební úřad k výjimce si vyhodnotí sami. Vy musíte být schopni prokázat, že tou blízkostí stavba neohrozí sousedova práva. Jestli to bude studií osluněním, projektem, modelem, ... Čím lepší argumenty budete mít v ruce, tím výhodnější pro vás.
Odpovědět
@puhelin no tam žádné sítě nevedou, byla to louka u lesa. A právě kvůli té byrokracii se na to spousta lidí vyprdne a půl metru neřeší.
Odpovědět
@angie.shy No je to zákonná podmínka, která má zajistit alespoň nějaký osobní prostor. Ještě jsem zapomněla, že po vás úřad bude nejspíš chtít prokázat, že požárně nebezpečný prostor nebude zasahovat sousedovi na pozemek. Pokud ano, řeší se to věcným břemenem. Taky musíte dešťové vody z té stavby svést na váš pozemek. To vše je podmínkou už té stavby do 25 m2. Ty sítě jsou na vás, vy máte možnost si je předem zajistit, abyste je náhodou nepoškodili. U nás třeba na pozemku vede vodovodní přípojka k chalupě souseda, přestože soused si byl jistý, že si vedli cestou ;)
Odpovědět
@puhelin ok, díky za odpověď .
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?