Dvou nebo jedno garáž?

Profilova fotka
Stale se nemuzeme dobrat nejakeho logickeho a zaroven esteticky prijatelneho umisteni garaze na pozemku. Tak se chci zeptat na prakticke vyuziti dvou garaze, jestli ma cenu ji vubec delat, i kdyz mame 2 auta. Jedno je vetsinou stale nekde na ceste, anebo na dovoleny, kolikrat za rok budou obe auta stat v garazi.... Pochybuju o tom, ze pres den tam budu zajizdet... Jak to mate, davate v noci auta do garaze, nebo jen za plot na pozemek?
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre kdybych měl peníze a více místa tak si postavím klidně čtyřgaráž a to na dvě auta, vozík a dvě motorky a ostatní potřebné věci a nemusel tak stavět zahradní domek ;-) Švagr má cca 64m2 na dvě auta v poho, zajíždí každý den, bral bych klidně větší, ale závidím mu jí ;-) Sám mám garáž na jedno auto, ale nevejde se tam, jsou tam motorky a spousta potřebných věcí :-D Takže za mě min dvoj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dvougaraz a zajizdime každý den oběma auty. Ano stalo to peníze, ale vůbec toho nelitujeme. V létě vyjizdime hezky chladným autem...v zimě nic neskrabeme...za me jednoznačně dvougaraz
Odpovědět
Za mě určitě taky dvojgaráž. Garážované auto potom vypadá mnohem líp, v zimě odpadají starty při hlubokých mrazech, v létě tam není sauna, nezničí ho kroupy (za předpokladu, že stojí v garáži místo před domem). Mám dvě auta a jednu garáž, mít ta místa dvě, parkuju tam obě. Do budoucna ještě motorku, uskladnění pneu, rakev, hágusy .... proto máme naprojektovanou dvou garáž, ale kdyby to šlo, tak klidně i čtyř, jak píše @petrsv1000.
Odpovědět
Taky teď projektuju a jednoznačně dvougaráž. A já navíc i 8m dlouhou. V části, kde bude kratší auto bude technická místnost na aku nádrže a ostatní technologie. A můžu si zmenšit půdorys obytné části, když vytáhnu technologie přes zeď do garáže. Potřebuju tam uskladnit i regály s věcma na podnikání, a přes zimu tam dát na údržbu i kusy letadla. A žena čistí interiéry aut, tak jí v sezóně nebude limitovat počasí. Jinak ale bude nevytápěná.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 my jsme do garaze natahli jeden radiator a nakonec to byla zbytecnost... vubec ho nepouzivame.. jak se jezdi, tak garaz temperuji auta :) a technologie(tez je tam mame)
Odpovědět
Profilova fotka
Od začátku uvažujeme o dvou garáži, ale není teda vůbec lehké jí nějak hezky napasovat na pozemek, máme asi 7 variant - je to ve svahu, :-p , nechtěli jsme jí mít součástí domu, protože dole v suterénu máme firmu a ateliér a přilepená nám zase přesáhne 150m2 na ohlášku.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre hod půdorysy...poradime :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak situace vypada tak, dum je sikmo osazeny - na jih, protoze je pasivni. Da se s nim hybat, ale ne natacet. Dvou garaz ma 6,6x6,6m a ted je tam daná jen pro predstavu velikosti- u kraje pozemku, u komunikace. Pozemek je ve svahu smerem na jih, u te komunikace mame nejvetsi prevyseni cca 4,5m, delka te strany je asi 23m. Jeste potrebujeme, aby nejlepe pred vraty vznikla jakasi plocha na stani 2 aut, na nasem pozemku. A vrata do garaze taky nejlepe na pozemku. Moje predstava byla, ze bok garaze bude soucast zdeneho plotu do ulice... ale neni to podminka. Jinak hlavni vchod do domu je nahore na severu. Mame tam jeste jeden vchod dole na jizni strane do polozapusteneho suterenu, tam je prave kancelar a atelier.
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka a jeste pridavam fotky, jak bude garaz asi vypadat, bude ale cihlickova.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?