Garáž na hranici pozemku - máte zkušenost s vyřizováním povolení?

Profilova fotka
Nemáte někdo zkušenost s vyřizováním povolení/ohlášení na garáž, která je na hranici pozemku? Vím, že má být odstupová vzdálenost od hranice pozemku, ale nám se to jaksi nehodí. Dům bude posazený dále od vstupu na pozemek a do vzniklého prostoru mezi plotem a domem bychom chtěli osadit dvougaráž, která by ale měla jednu boční stěnu zároveň jako součást zděného oplocení. Vjezd do garáže by byl na pozemku. Máme svažitý pozemek, takže tu garáž chceme zaříznout do svahu a vjíždět tam jakoby bokem, ne přímo z ulice. Je vůbec šance, že to úřad povolí?
Odpovědět
v tomto pripade myslim bude zalezat velmi od suhlasu suseda.
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi na souhlasu sousedu a vyjimce (5000,- na stavebnim uradu) , skocte si tam a poptejte se jich. My stavime na vyjimku garaz 90 cm od plotu, soused s tim problem nemel, na hranici pozemku stavi kousek od nas a maji to povolene, hodne zalezi na sousedech
Odpovědět
@mandre Máme garáž na hranici pozemku, takže také na výjimku. Potřebovali jsme souhlas sousedů. Ten byl bez problémů, naopak byli rádi, že jim jednak garáž bude sloužit jako "plot" a navíc jim udělá soukromí. A máme stejné fasády, takže i to dobře vyšlo. Ale za sousedem jsme zašli ještě předtím, než jsme to vůbec začali řešit na SÚ.
Odpovědět
@zeneva o zadnou vyjimku jsme zadat nemuseli a uz vubec jsme neplatili 5tis... stacil souhlas souseda...
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote to se teda divím... @mandre my máme garáž v hranici pozemku a museli jsme žádat o výjimku, ke které je nutný souhlas souseda. Pokud soused nesouhlasí, máte smůlu a musíte dodržet povinné vzdálenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi na uradu a lokalite, stejne tak i dobe, kdy jste to realizovali. My jsme v nove zastavbe a tam se jim nechtelo na vyjimku neco povolit... ale nakonec to klaplo
Odpovědět
@zeneva my jsme cela nova ulice... a mame tam dost domu co maji garaz na hranici
Odpovědět
Záleží jakého máš souseda. Když je v pohodě a bude souhlasit se stavbou, požádáš stavební úřad o udělení výjimky z odstupové vzdálenosti, odůvodníš, proč není možné postavit garáž jinde na pozemku (svažitost, velikost pozemku), úřad ti udělí výjimku, zaplatíš 5 tisíc a můžeš stavět. Když soused nebude souhlasit, i tak není nic ztraceno, velmi záleží na úředníkovi. My dostali výjimku i přes odpor souseda. Proti udělení výjimky je možné se odvolat. Náš soused se odvolal a tak náš "případ" teď leží u krajského stavebního úřadu, čekáme až krajský úřad rozhodne. Stavět jsme chtěli letos, reálně to vypadá na další rok.
Odpovědět
Profilova fotka
my se právě rozhodujeme, kam jí dáme po celé délce plotu, zatím to vypadá, že bude jakoby uprostřed oplocení a tam je soused jen obec - komunikace před plotem. Ale v každým případě teda se půjdu zeptat, potřebuju nějaké argumenty, aby mě hned neodpálkovali, že odstupová vzdálenost a bla bla bla....
Odpovědět
Profilova fotka
budeme taky stavět na hranici pozemku a nikde jinde garáž postavit nejde, tak doufám, že nám vyjímku povolí. Taky jsem slyšela o poplatku 5tis.Kč, no kdyby se to dalo nějak obejít, byla bych moc ráda.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka my jsme právě ve fázi projektování domu, takže hýbeme domem a snažíme se tam napasovat samostatnou garáž mezi dům a oplocení do ulice a tak nějak mi přišlo nejlepší jí osadit jako součást zděného plotu, prostě jedna strana garáže je rovnou plot do ulice, který stejně bude pokračovat jako zděný, a celé to bude z cihliček.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre my máme postavený dům a dodatečně stavíme garáž .... jsme blbí, protože kdyby jsme si to dali do jednoho povolení tak nás to nebude tolik stát a máme to při jednom. No nějak jsme to všechno nedomysleli :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivvulinka my tu garáž budeme stavět dodatečně na samostatné povolení, ale už teď musíme vyřešit umístění na pozemku a osazení do terénu, abysme mohli přesně osadit i dům a ostatní věci pak na zahradě.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na stavebním úřadě vůbec o žádné vyjímce nemluvili, paní chce jen souhlas obce, že jí garáž na hranici nevadí a obec, tam nám řekli, že problém nemají a musí nám projekt schválit rada (společně s RD), o poplatku a vyjímce opět ani slovo.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre jedná se o výjimku z odstupových vzdáleností (běžně to jsou 2m od hranice, vy chcete stavět v hranici pozemku, proto se musí zažádat o výjimku, u které je podmínka souhlasu majitele sousedního pozemku...); my jsme za ni před 3 roky platili 500 Kč, dnes je tam nesmyslný poplatek 5.000 Kč :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 to je mozne, nam na stavebnim urade pani rekla, ze vyjimka neni vymahatelna a ze u nas to jinak resit skoro nejde, takze to je bez vyjimky a problem s tim nema, pokud obec(majitel sousedniho pozemku) souhlasi.... Takze si to asi vyklada jinak, nez na jinem stavebnim urade.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?