Ideální šířka (5,5m) a cena pro vrata do dvougaráže - Hormann nebo Lomax

Zdravím všechny, řeším aktuálně garážové vrata pro dvougaráž. Co jsem tak četl fórum, tak dost lidí má pouze 5m široké vrata. Podle mě to bude celkem nekomfortní a raději bych dal alespoň 5,5m. Máte někdo takový rozměr? Případně jakou jste dostali cenovou nabídku na takový rozměr? Preferuji Hormann nebo Lomax. Od Hormannu jsem již dostal nabídku za cca 62 000,-kč, což se mi zdá docela dost.Rozměr 5 500mm x 2 250mm Díky za reakce :-)
Odpovědět
Řeším zrovna, máme 5m a člověk co to montuje říkal, že větší ne.
Odpovědět
@petrikcz1 z jakého důvodu ne?
Odpovědět
@cisi_ my máme na dvojgaráži dvoje samostatné vrata. Přijde mi to hezčí a i praktičtější. Co zkusit tuto variantu? Ale je faktt, že my máme garáž hodně širokou a 5m vrata by vypadala legračně.
Odpovědět
@blondynka400 bohužel tuto variantu nechceme, prostřední sloupek mezi vraty je pro nás nepraktický. Jako hobby se vrtám v autě na víkendy a jen by mi to překáželo :-)
Odpovědět
@cisi_ ok :-) Já do toho šla právě z důvodu, že jsem chtěla alespoň 6m vrata, od čehož mne každý zrazoval a to včetně prodejce, že už to "moc nefunguje". + plus to za mne není zrovna ekonomické (nemyslím tím pořizovací cenu) Ale kde je pravda netuším ... Třeba tu bude mít někdo reálné zkušenosti z delšího provozu. Já znám nejvíc 5m, víc v okolí nikdo nemá i s těmi bývají občas problémy.
Odpovědět
Bylo mi řečeno, že nad 5m je to již vše více namáhané a má to vliv na životnost apod. Uvidím no
Odpovědět
Profilova fotka
já mám vrata na dvougaráž 4,8m a myslím že v tom není problém. já mám vrata sice ne hormann nebo lomax obě nabídky byli přes 60tis. Já je mám za 33000 ;-)
Odpovědět
Poptávala jsem cca 3 měsíce nazpět a výsledek: Rollo 5500x2500 57 385 Kč Hormann 72 058 Kč Kružík 5700 x 2500 61 953 Kč Lomax 5400 x 2500 87 337 Kč Barva antracit, nějaký větší lamely, lepší motor apod... Ale pro manžela to bylo spíš informativní byl a je nadále přesvědčen o kvalitě Hormann a chce ho.
Odpovědět
Jinak právě, jak jsou široké, tak jsou ty vrata těžké a musí být nějak odlehčené a silnější motor.
Odpovědět
@jirkonson Zajímavý skok v ceně, od koho jste měl nabídku za 33tis? :)
Odpovědět
@luckavra Díky za info! To jsem potřeboval, já jsem taky nakloněný k Hormannu. Lepší motor a antracit jsem měl taky v poptávce, v tom případě moje cena 62 000,-kč je ještě dobrá nabídka :) Vy už jste udělali finální objednávku? Zajímalo by mě, jestli u Hormanna je možné docílit nějaké slevy. Děkuji
Odpovědět
Jinak teď jsem byl u známého a má taky dvougaráž s vraty 5,5m a přijde mi to naprosto ideální. 5m je na mě prostě málo.
Odpovědět
Článek se načítá
@cisi_ jj, my tam mame napočítanou slevu a vyšlo to takhle. Se stejnými parametry z jiné pobočky hormann nám to vyšlo ještě dráž. Takže buď mate jinak vybavené a nebo super cenu.
Odpovědět
@luckavra Mám v kalkulaci jinou výšku oproti vám. Chtěl jsem cca 2 200mm a napsal jsem jim, ať dají do kalkulace cca nějakou podobnou s ohledem na nejvýhodnější cenu, bylo mi to jedno. Dali do nabídky výšku 2 250mm. Tak je možné, že i to udělá svoje v celkové ceně. Ještě mám poptáno na dalších dvou pobočkách Hormann, tak uvidíme, jaké budou rozdíly :) Konkrétní specifikace: Rozměry vrat: -výška 2 250mm -šířka 5 500mm pohon: SupraMatic E izolace: LPU 42 drážka: L povrch: Sandgrain barva: antracitová šedá RAL 7016
Odpovědět
@cisi_ rozdíl bude v motoru. Mame naceneno supramatic HT za 13100 bez DPH, dveře samotný jsou 52000, střední vodici lišta, izolace povrch stejny, venkovní strana stejná. A nakonec z toho sleva 25% a děla to těch 72 s DPH, dopravou apod
Odpovědět
@luckavra tak to bude ono. Já ten motor budu ještě měnit za SupraMatic P. Je jen cca o 1 500,-Kč s DPH dražší oproti tomu E a stačí pro vrata do šířky 6 000mm a celkové plochy 15m2. Takže tam bude ještě nějaká výkonová rezerva a snad vydrží déle. Ten by mimochodem stačil s rezervou i pro váš rozměr vrat a pár tisíc byste ušetřili ;-)
Odpovědět
Teď mi akorát přišla nabídka z další pobočky Hormann už s tím lepším pohonem SupraMatic P (bylo mi doporučeno) a celková cena 59 000,-Kč s DPH včetně montáže a 2ks ovladačů. Rozměr 5 500 x 2 250. :-)
Odpovědět
@jirkonson můžu se taky zeptat od koho máte vrata? Dekuji moc
Odpovědět
@cisi_ napíši zprávu.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to brněnská firma Ampel s.r.o. jezdí po celé republice. ;-)
Odpovědět
Mám zatím barva: CH 703 obložky barva: CH 703 Supramatic E 2ks ovladačů montáž UAP1 pro ovládání z loxone a jsem na tom za 71k :-). Nějakých 5-6k tam dělá ta příplatková barva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?