Jaký polystyren do podlahy garáže?

Přeji všem hezký sváteční den :-) Poraďte prosím, jaký druh polystyrenu zvolit do garáže? Celková tloušťka podlahy bude 30cm (+ keramická dlažba), parkovat tam bude běžné auto střední třídy. V projektu je navrženo 22cm EPS 100 S (alt. EPS 150 S) ve dvou vrstvách + 8cm beton s kari sítí. Člověk, který mi tu podlahu bude realizovat, tvrdí, že EPS kvůli pevnosti v tlaku raději neé a navrhuje 20cm XPS + 10cm beton s kari sítí. Tak teď nevím. Projektant snad není tak hloupý, aby podlahu v garáži poddimenzoval (zvlášť, když zbytek projektu/domu byl konstrukčně spíše předimenzovaný). Na druhou stranu, ten stavoš taky není žádné "ucho". Je to bývalý stavbyvedoucí ve větší stavební firmě, nyní již několik let má sám firmu, takže něco za sebou má. Realizoval mi až doposud celou stavbu (vyjma instalací, střechy apod) a jsem s ním velmi velmi spokojený. Vlastní zájem na dražším materiálu mít nemůže, neboť ten si zajišťuji sám. A teď babo raď... Určitě to nechci podcenit, na druhou stranu to XPS je oproti EPS výrazně dražší. Nebo zlatá střední cesta ve formě EPS 200?
Odpovědět
Profilova fotka
@frantisekpetru jaka tam je kari sit? Xps mi prijde taky jako nesmysl Jeste dotaz -ta garaz bude zateplena a vytapena jak? 20cm polystyrenu je dost i na normalni ned dum
Odpovědět
Garáž je součástí NED domu, obvodové stěny budou zatepleny 25cm EPS, strop 50cm foukané, vytápět (resp. přitápět) bude možné el. přímotopy. Ta tloušťka je dána tím, že celá základová deska je v jedné rovině, v obytné části je skladba podlahy 25cm EPS + 5cm anhydrit. Vím, že z tepelně izolačního hlediska je těch 20cm v garáži zbytečných, ale chci, aby finální podlaha byla v garáži i v obytné části ve stejné úrovni. Kari síť by dle projektu měla být 4/150/150.
Odpovědět
Profilova fotka
@frantisekpetru ta 4ka mi prijde opravdu malo. Kdybys tam dal 6-8 tak pak by ten eps byl v pohode. Mozna bych zrovna tenhle prvek nechal prepocitat statikem. Urcite bych se snazil tam nedavat xps.
Odpovědět
@jumpmans Takže myslíte, že kombinace deska s kari 8/150/150 + podlahový EPS 200 bude v pohodě?
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jsem psal, nechal bych to prepocitst statika
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?