Koupit posuvná nebo sekční vrata?

Ahoj, koupili by jste seční vrata (otevírání nahoru) nebo posuvná do boku? A proč? Naše situace. Provádíme rekonstrukci rodinného domu. Vrata budeme snižovat na výšku 2,3 m, aby byl horní okraj zároveň s horním okrajem oken a dveří. Takže naše nová vrata budou vyšší a širší než u většiny novostaveb. Zprvu jsme byli rozhodnutí pro posuvná, ale jeden známý, co pracoval na servise těchto vrat nám tvrdil, že jsou více poruchová (oproti sekčním) a vadí jim i občasný prach. Žijeme na vesnici, ne u hlavní silnice,ale auta, traktory zde také jezdí. No a teď nám říká strýc, ať si určitě dáme s otevíráním do boku, že on kdyby měl místo na kolejnici, tak nikdy nezvolí ty s otevíráním nahoru, protože je to pomalé, otevírá se celá šíře vrat.... Posuvná vrata má jeho bratra a žádná porucha, větší rychlost. Díky za vaše zkušenosti a názory
Odpovědět
Máme sekční 3m šíře, 2.8m výška. Pomalá jsou, co se dá dělat. Otevírám je ručně, bez motoru. Je to rychlejší a nemusím hledat ovládání. A když se otevřou, tak nikde nepřekáží. Posuvná do boku překáží, k té zdi nic jiného nepostavíte. Ale zas je tam výhoda, že když si potřebujete vzít jen kolo nebo něco malého, tak si otevřete jen metr a krásně projdete.
Odpovědět
@davescz díky za reakci špatně jsem napsala rozměry Výška vrat se bude snižovat na 2,8m a šířka je 2,8m. V garáži je šířka 5 metrů, takže by u posuvných vrat do boku nevadilo, že zaberou nějaké místo. Délka garáže je 10 metrů, tudíž popelnice, kola se vejdou za auto a tu stěnu ani volnou nepotřebujeme. Spíše mi jde o to, zda jsou posuvná vrata opravdu více poruchová, náchylnější na prach nebo mají nějaké další nevýhody. Protože zaplatit více a mít horší/méně kvalitní vrata opravdu nechceme.
Odpovědět
Profilova fotka
Otázka na začátek. Otevírat chcete ručně, nebo na dálkové ovládání (neberu v potaz vypnutí el. proudu, tam je potom všechno ručně). Máme sekční vrata jak na dálkové (dvojgaráž), tak ruční (zahradní místnost a potom sklad) ovládání. U elektrického je možnos volby motoru s rychlejším otevíráním, takže pomalé to opravdu není. Záleží také na koncepci místnosti. Kde je zroj přirozeného světla. Jestli je okno klasicky na boku stěny, nebo jestli je světlýk na stropě (máme obojí) a nakolik by zastínění jakéhokoli zdroje vadilo k příjemné práci v místnosti. Osobně bych ale volila výsuv ke stropu. Tam se regály umístit nedají a ani nic jiného se tam moc dát nedá, pokud by to nebylo nějak důmyslně zavěšené. Prostor u zdi by mi hodně chyběl. Jedině, pokud byste trvali na tom posuvu po zdi, zakrýt ho do pouzdra, a potom by byl využitelný i ten prostor. Ale tuhle možnost jsem ještě nikde neviděla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?