Podlahové topení v garáži

Dobry den, prosim o radu. Budeme stavet dum a samostatnou garaz. Garaz bude velika 7,5x8m a vysoka skoro 4metry. Manzel ma totiz velike auto /transit/ a chce garaz vyuzivat hlavne jako sklad materialu /je podlahar/. Bude tam mit krome stroju take materialy na podlahy- ruzna lepidla, penetrace,ktere musi byt v teple, nekdy tam bude stat i jeho velke auto. Garaz proto musi byt vytapena. Rozhodl se pro podlahove topeni, stejne jako v dome, ale oboji oddelene /zvlast dum, zvlast garaz/ Nemuzu si pomoct, ale podlahove topeni v garazi mi prijde podivne... :-N Projektant rozhodne podlahove topeni nedoporucuje / ovsem nevytahla jsem z nej, proc/, topenarum to pry divne neprijde. Projektant doporucuje stropni salave, manzel ale argumentuje tim, ze nebude platit dve party lidi na rozdilne topeni v dome a garazi, kdyz efekt bude stejny. Prosim o nazor nekoho, kdo tomu rozumi ci podlah topeni v garazi ma ;-) Dekuji, J.
Odpovědět
Je pravda že při podlahovém topení v garáži, bude muset být silnější podlaha. Nicméně není to nic co by nešlo udělat. Váš projektant jen doporučuje bezpečnější (méně náchylnou) variantu. Já osobně bych dal do garáže 2 normální radiátory a je po starostech.
Odpovědět
No prave ty radiatory by byly OK v pripade "normalni" garaze. Toto je monstrum. Je obrovska. A tak se radiatory zavrhly vzhledem k velikosti garaze hned na zacatku- bude se muset hodne topit, aby tak velkou a vysokou garaz vytopily, a hlavne- v cele garazi budou regaly se stroji a vecmi, cili by se kolem radiatoru musel udelat nejaky prostor atd. Podlahovka pry vytopi rychleji a rovnomerne, ale teda prijde mi to porad proste divny mit to v garazi... bude na tom nekdy stat velke a tezke auto, tak se taky obavam nejakeho poskozeni
Odpovědět
my máme podlahovku v garáži, dávali se navíc kari sítě aby to bylo pevnější a taky vyšší vrstva betonu. nevidím na tom nic špatnýho :)
Odpovědět
@lagertha Topit budete stejně podlahovkou i čímkoli jiným, použitý topný systém nemá vliv na spotřebu. Nechte spočítat jakou tepelnou ztrátu bude ta samotná garáž mít a podle toho se rozhodněte. Když dáte podlahovku, tak bude potřeba aby byla pod cca 10cm betonem a budete muset dělat hodně silnou izolaci podlahy jinak nepůjde teplo nahoru ale budete topit krtkům. Když nechcete radiátory, tak klidně použít "saharu".
Odpovědět
Diky moc za rady :-D Jsem klidnejsi.
Odpovědět
Máme v garáži + dílna el. podlahovku a je to v pohodě, technické záležitosti bohužel nevím. Ale frčí téměř 8 let.
Odpovědět
Manzel je projektant TZB a denne navrhuje podlahovky. Na podlahovke v garazi neni nic netradicneho a specialneho. Bezna zalezitost, akurat sa musi dat na kari sit namiesto systemovej desky... nebala by som sa toho vobec.
Odpovědět
Dekuji moc za info. Takze, ikdyz tam bude mit manzel tezke velke auto /transit/ nalozene stroji, ktere jsou taky tezke /stroje na opracovani podlah atd/,a bude je denne vykladat a soupat po podlaze, tak by se ta podlahovka nemela porusit? Kdyz stoji v garazi osobak a sem tam nekdo neco kuti, je to urite OK, ale kdyz tam bude neustala manipulace s tezkymi stroji, musela by byt izolace podlahy a podlaha samotna nejak silnejsi nez se v garazi standartne dela, aby se neporusila? Jen pro mou predstavu, abych vedela, az projektanti neco opet splacaji, uz me od nich nic neprekvapi... Dekuji!
Odpovědět
Ano, podlahovka v garáži (skladě), proč ne? Akorát se ta podlaha musí udělat bytelnější, pak problém nevidím. Pokud jsem si všiml, tak jste nezmínila, jaký zdroj tepla pro tu garáž uvažujete. To je taky dost důležité, zda podlahovku nebo radiátory. Také jaké věci se budou na podlahu skládat (to auto nevadí), pokud se budou na podlahu skládat nějaké desky třeba, pak podlaha bude v místě uložení toho topit mizerně... Málo toho uvádíte na to, aby se dalo solidně poradit.
Odpovědět
Dobry den, bude tam elektricky kotel a vodni, ci jak se to rika, jen podlahove topeni, radiatory prave ne. Budou tam hlavne regaly s vecmi- stroje, podlahove listy, lepidla na podlahy, penetrace, sterka atd. Na zemi bude muset byt par nejtezsich stroju, jinak snad nic. Dekuji!
Odpovědět
Podle mě radiátor garáž vytopí dříve než podlahovka už jen kvůli teplotnímu spádu. Tzn. Když v zimě otevřete vrata aby manžel vyjel autem, tak máte ihned vyvětráno, ale podlahovkou se budete na uvažovanou vytápěnou teplotu vracet o dost déle, než radiátory. Jde o teplotu pouštěnou do radiátorů a do podlahovky. Sami víte za jak dlouho se vytopí vymrzlý dům podlahovkou a za jak dlouho radiátorem, ne? Takže já bych byl pro radiátro i když je garáž větší. Výhody: Nemusím řešit únosnou velkou tloušťku izolace do podlahy z důvodu větší tloušťky armovaného betonu. Rychleji vytopím vyvětraný prostor. Šetrnější k vozidlu z hlediska ohřívání vzduchu, který stoupá od radiátoru vzhůru a na druhé straně "stéká po stěně dolů" oproti topení si pod autem. Zároveň takto tající sníh odteče do gule, kdežto na podlaze vyhřívaném podlahovkou sníh roztaje a voda vysychá a zvyšuje se vlhkost v garáži. (Pouze můj názor a neověřená teorie :-) )
Odpovědět
Diky za nazor, dobre postrehy :-) Mne tedy ale nekolik kamaradu nezavisle na sobe reklo, ze se podlahovka s radiatory neda vubec srovnat, pry je daleko efektivnejsi, protoze vytapi, narozdil o radiatoru, rovnomerne a tim padem usporneji a rychleji. Jde o lidi, co meli radiatory a pak podlahovku, takze maji porovnani. Ale to se bavime o podlahovce v dome. V te garazi se to kvuli tloustce podlahy bude vytapet urcite o dost hur a asi to bude tak, jak rikate... Radiatory jsou problem kvuli regalum, ktere budou po vsech stranach garaze, musel by kolem nich byt nejaky prostor, jinak to nema cenu. Ale kazdopadne dekuji za veskere nazory zde. Uvidime. Nevim, jestli se treba neda dat nejaka priprava na radiatory- pro jistotu, ze by se kdyztak pozdeji dodaly, kdyby podlahovka nejak blbe fungovala. :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
my jsme přemýšleli o tom, že bychom dali do garáže vytápění a pak jsme se na to vyprdli a zatím teda nelituju.
Odpovědět
Nevím jak moc chcete mít zapletenou garáž, ale já nevytápím a i v mínusech se dostávám nad nějakých 7C. Takže já bych to topení do podlahy nedával.
Odpovědět
Myslím, že podlahové topení není úplně potřeba. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Uvažuji o instalaci podlahovky do garáže (6 x 6 m, sekční posuvná vrata šířky 5m, podlaha z betonové mazaniny se vsypem-hlazená) z jediného důvodu - zbavit se v zimě opadaného sněhu a ledu z auta. Nepotřebuji "vyhřívání garáže" na nějakou "vyšší" teplotu (v případě krutých mrazů si ráno z pohodlí obýváku pustím mobilem přídavné topení v autě :-)), ale ten "binec" z opadávajícího sněhu a ledu mi vadí (navíc se mi nechce budovat odpad a spádovat podlahu). Pokud se týká "vyvětrání" garáže při otevření vrat, také v tom nevidím problém - temperovaná betonová podlaha má dostatečnou akumulaci tepla, takže k výraznému ochlazení nedojde (navíc u sekčních posuvných vrat si mohu otevřít jen potřebnou šířku vjezdu).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?