Rovná střecha | Jak se tomuto říká v češtině?

Pro sklon rovné střechy uvažuji o využití tzv. firring strips. Prosím tuší někdo jak se to jmenuje v češtině? viz. obrázek
Odpovědět
Na obrazku jsou spadove kliny. A neni to rovna strecha, ale plocha strecha.
Odpovědět
@puhelin Děkuji to je ono. Díky za opravu (Adam nebo Eidam 🙂 )
Odpovědět
@gui89 Kdyz ss googli rez "rovnou strechou", tak to ty spadove kliny asi ani nenajde.
Odpovědět
@puhelin nicméně pod pojmem spádový klín mi to spíše nachází izolaci atd. ale né dřevo.
Odpovědět
@gui89 to bude tím, že dřevěné to v evropě nikdo nedělá. Dá se to objednat i ze zátěžového EPS který se dává do pochozích střech a teras. Vítejte v 21. století.
Odpovědět
@obludak no super řešení pro celou plochu střechy, ale když potřebuji sklon střešní konstrukce a podložit tím trámy tak se mi zdá to dřevo praktičtější tedy pokud není další moderní řešení.
Odpovědět
@gui89 🙂 pokud podkládáš nosné trámy, proč se vůbec otravovat s nějakým klínem? Podlož to špalíkama o učité výšce. Případně sem hoď popis konstrukce kterou chceš postavit nebo upravit. Furring strip je v podstatě jen držák vatové/vláknové izolace. Spádovaný pásek je pomůcka pro zjednodušení konstrukce aby i mexikáni a indové kteří staví typizované domky nezmrvili spád střechy a zároveň měli za co zastrkávat izolaci. Pokud si to stavíš svépomocí nevidím důvod k výrobě takové obezličky, jenom si to prodražíš.
Odpovědět
@obludak díky za objasnění. Ty špalíky mě napadly, ale chtěl jsem aby to co nejlépe doléhalo (takže v tom daném úhlu). Nejsem si jist právě jak se to přesně řeší, aby to mělo odpovídající vlastnosti na nosnost atd. Přikládám obrázek tam je vidět část kde se to má spojit. + střešní konstrukce . Díky za nápady.
Odpovědět
@gui89 hmm, tohle bych podepřel jen jedním trámkem na nosné zdi. Předpokládám že rámová konstrukce je samonosná. Nejsou tam rozměry, ale asi to bude tak 3x4 metry, nějaká kůlna? Podpěru můžeš umístit stejně jen na podélnou nosnou stěnu, dva příčné klínky nic neřeší. Pokud to klame tělem a je to střecha domu 7x11 a větší, obrať se na statika. Stejně to bude potřeba kvůli povolení.
Odpovědět
@obludak jo tak jsem to měl nějak namyšlené. Jinak je to jen garáž s kůlnou. Střecha 4,5 x 6,5 cca. Tak díky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?