"Smrdí" vám auto v domě?

Ahoj všem, prosím o váš názor a především zkušenost(!) Vy co máte garáž jako součást domu: smrdí vám auto do domu? Děkuji za odpovědi. L.
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, nesmrdí. Z garáže máme dva vchody do domu, jedem přes zádveří a druhý dokonce přímo do chodbičky vedoucí do obývacího pokoje, takže je to vlastně hned u obýváku a nikdy se nestalo, že by šlo něco cítit ;-)
Odpovědět
@lucaz Ne, z garáže chodíme do domu přes technickou místnost, ale ani v té není nic cítit. Do garáže zajíždíme popředu,aby výfuky byly u vrat.Garáž jakou součást domu byla naše podmínka, je to pohodlné, zvláště v zimě, nebo když prší. Jezdíme oba denně a nemůžeme si toto řešení vynachválit.
Odpovědět
Profilova fotka
Otec to tak má. Dokud jsem tam bydlel, tak mi to nikdy nepřišlo, ale od té doby co tam jenom jednou za čas přijedu na návštěvu, tak musím říct, že to cítím dost. Ani ne tak ze vzduchu, jako z oblečení, které je pověšeno v zádveří. Takže o zdravém vnitřním prostředí si nedělám iluze. Ačkoliv je to pohodlné, tak já už bych to nechtěl. Lepší řešení je podle mě venkovní zastřešení mezi garáží a domem.
Odpovědět
@jakuda takhle je to u me tety.Vzdy kdyz vejdu do chodby tak auto proste citim.Kdyz tam clovek zije tak uz ten pach neciti.
Odpovědět
@lucaz Kamarádka má a cítit to je, když zrovna někdo odjíždí. Při příjezdu to cítit moc není. ale startování je asi na zplodiny horší, proto jsem tuhle variantu zamítla. Řěší to tak, že nechávají otevřené vrata a snaží se to vyvětrat a většinou také chodí do domu přes venek, aby neotvírali spojovací dveře, ale to nejde vždycky, zvlášť ne, když odjíždíte.
Odpovědět
zkušenost nemám, ale můj názor je ten, že to smrdět musí. Pokud jste v tom denně, tak vám to nepřijde, stejně jako nepřijde kuřákovi, že smrdí, ale nekuřák to pozná. Kdysi jsem chdodíval na brigádu do kravína, po dvou dnech jsem už žádnej smrad nevnímal. Osobně bych garáž v domě nechtěl. nebo bych tam auto nedával.
Odpovědět
Nesmrdí. Nebo jsi to u nás cítila?
Odpovědět
Profilova fotka
nesmrdí - ale garáž je na dům jen přilepená, není tu vchod z garáže do domu, chodí se venkem. Ale jisté propojení tu je - "výfukem" z digestoře, ten jde rovnou do garáže - celkově ji to ohřívá a hned jak člověk přijede, pozná, co je k večeři :-) a za silného větru se odsud ozývá hlasitá meluzína, i když je garáž pevně uzavřená a vzduch se tam ani nehne.... =-)
Odpovědět
@lucaz za mne to cítit je. Měla jsem to takto 3 roky a už bych to nechtěla. Navíc nejde jenom o smrad, ale celkově hluk, vibrace... Ráno když manžel odjížděl brzy ráno, vždy mne to vzbudilo a atd.. Navíc cena metru takto postavené garáže je vyšší, než samostatně stojící. Teď mám garáž spojenou s domem jedním rohem, takže člověk přejde suchou nohou a přijde mi to jako ideální řešení....
Odpovědět
Máme mezi garáží a domem technickou místnost, dveře od garáže do technické jsou osazeny protipožárními dveřmi s patřičným těsněním. Není cítit rozhodně nic. Myslím, že ten kdo ušetřil na kvalitních protipožárních dveřích, ten si nyní stěžuje na zápach.
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 jen takovy detail "protipozarni" nerovna se "vzduchotesne". Protipozarni dvere maji mimo jine po obvodu napenovaci pasku, ktera teplem pri pozaru nabobtna a utesni. Jinak jejich hlavni blastnosti je, ze nesmeji po urcitou dobu prohoret. A poznamka bokem: vetsina beznych RD se navrhuje jako jeden pozarni usek (i kdyz je garaz v dome) takze lidi ani nenapadne, ze by se mely davat protipozarni dvere. Jinak garaz v dome je veci osobniho vkusu. Ja bych si rozhodne jeden pokoj v RD neobetoval. Auto neni clenem rodiny ktery by mel se mnou bydlet, beru to jsko spotrebni vec.
Odpovědět
Protipožární dveře byly v roce 2010 dle projektu povinné, kdo je v té době nedal určitě ušetřil....Netvrdím, že protipožární dveře rovná se vzduchotěsné, to asi není ani reálně možná, jenom mají lepší těsnění než normální papundekl. Auto se mnou nebydlí, jenom slouží každý den, 365 dní v roce. Když chci aby něco sloužilo, musím se o to starat. Garáž pro auto opravdu, není nutnost. Je zajímavé, že by ji většina motoristů chtěla.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?