Developerská společnost Bemett. Máte zkušenosti?

ahoj holky, nemate prosim nekdo zkusenosti s developerskou spolecnosti Bemett? Libi se nam jeden byt, ktery prodavaji, ale docela nas zaskocila smlouva, ve ktere jsou pro nas dost nevyhodne podminky....Diky moc.
Odpovědět
1
2
26
Bride, jaké nevýhodné podmínky?
Odpovědět
mrkni sem: emproject tečka cz/bemett/
Odpovědět
bride, oni na tech podminkach uz nekompromisne trvaji? nebo je to zatim navrh smlouvy? Kazdy obchod prece zavisi na dohode a kompromisech - urcite chteji prodat, takze smlouvu proberte se svym advokatem a dejte jim komentare ke smlouve.
Odpovědět
My od nich koupili byt v Praze, co se tyka smluv, tak uz jsem tady nekde psala do diskuze (tusim Bydleni v Praze), jak jsou "vstricni" k uprave smlouvy... takze se klidne ptej, myslim, ze to budou stejne problemy...
Odpovědět
ahoj vsichni, nejak nestiham, tak jsem se dostala na net az ted... Lucko, diky za odkaz, no moc pozitivnich ohlasu jsem tam nenasla. Nejsem pravnik, ale uz pri prvnim precteni smlouvy se mi zdala velmi jednostranna - a to vyhodna pro Bemett a nevyhodna pro klienta {napr. klient ma sankce za kazdou "blbinu", ale Bemett skoro zadne sankce nema, pak ve smlouve napr. vubec nebyl termin dokonceni stavby apod.} Nejake navrhy na zmeny jsme jim dali, ale bohuzel skoro nic neakceptovali. Navic jako prilohou rezervacni smlouvy je smlouva budouci kupni a ta ma zase dalsi prilohy, takze ve finale uz pri rezervaci akceptujete vsechny smlouvy a prilohy, na tom by nebylo nic spatneho, kdyby jsme je vsechny meli k dispozici...no asi se budeme muset poohlednout po jinem developerovi.
Odpovědět
Ahoj, taky sem podepsal smlouvu, cekam na dostaveni prvni etapy...
Odpovědět
Profilova fotka
ve Vinori nebo nekde jinde?
Odpovědět
Profilova fotka
Lidi, takhle to mají stanovené všichni developeři, klient má sankce za všechno, ale oni za nic. Záleží na vás, jak budete tvrdí a budete trvat na změnách. My řešili naše smlouvy asi dva měsíce :-D
Odpovědět
No u bemettu na dlouhych I. etapa dum C
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ahoj sousede :) My mame druhou etapu ... kdy vam slibujou kolaudaci? Kdyz tam vidim to staveniste, tak nevim, jak chteji tu prvni etapu zprovoznit, kdyz stavi okolo ze vsech stran... jak jste byli vy spokojeni s jednanim Bemettu? Co klientske zmeny? Ty ted resime a asi nas to prijde na pekny penize...
Odpovědět
NO spokojenost bych rekl mizerna, pokud neco chces zapomen na to, ted mam mit prohlidku bytu nabizi jen vsedni dny v pracovni dobe, tak sem jim napsal ze kdyz uz odeme maj zaplaceny slusny prachy mohly by mi aspon vyjit vstric a dohodnout prohlidku na vikend stejne se tam pracuje. A muzu na to zapomentou. Ochota fakt mizerna. Proste mas podepsano ses nas a mas smulu, takovej je muj pocit. I etapu meli dokoncit v prosinci, ted uz je jasny ze kolaudace nebude ani v Breznu, ... myslim ze realny termin stehovani je cerven :-S Prave prote sem sel sem abych nasel dalsi lidi a zkusil na Bemett tlacit spolecne, jednotlivcem se moc nezabejvaj.
Odpovědět
Profilova fotka
Vcera jsem byla na Pragointerieru a kupodivu tam byla pani Schmidtova (nevim, jestli jednate se stejnou maklerkou), tak jsem se ji ptala na datum dostavby a nasi hrubou stavbu (2. etapa) videla tak na dva mesice. A jelikoz ve Vinori uz ted bydlime, tak to chodime kontrolovat :) Maji to blbe rozvrzeny ... druha etapa se stavi okolo prvni - dum C je jeste celkem v pohode, ale dum E je uprostred stavby, tak tam nevim, jak se budou stehovat do toho hodne rozestavenyhy... Jo a co by me hodne zajimalo, platili jste pausal za provedeni klientskych zmen? Za zmeny kategorie I 7500, za zmeny kategorie II 15 000 atd.?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, přidím své zkušenosti. Od Bemettu mám postavený byt v Rudné. S přístupem i jednáním jsem byla spokojená. Je pravda, že termíny stavby nebyly přesné, ale co jsem slyšela jiné případy, tak to nebylo zase tak hrozné. Jinak se smlouvama je to těžké. Kamarád si nechal stavět byt od Central Group a jejich podmínky byly daleko nevýhodnější.
Odpovědět
A kolik jsi mela reklamaci? Jakou odvedli praci? to me zajima asi nejvic, kdyz se spozdi tak to nastve, ale hlavni je abych nemel reklamace na byte to je asi to nejhorsi co se muze stat.
Odpovědět
Profilova fotka
Zalozila jsem album a pridala do nej fotky z dneska, jak postupujou se stavbou. Nam termin druhe etapy posouvali kvuli archeologickemu vyzkumu, ale jedou celkem slusne a snad i dobre.
Odpovědět
Ahoj, my taky máme druhou etapu ve Vinoři - dům G. Když pominu, že při podpisu rezervační smlouvy jsme měli za to, že se letos v létě nastěhujeme... Tak momentálně jsem pěkně rozčílená na ty jejich klientské změny! Původně jsme chtěli otočit v koupelně vanu, ale po konzultaci s paní v Bemettu (nevím teď jméno) jsme od toho upustili, protože včetně poplatku za ZZ2? by to otočení o 90 stupňů vyšlo odhadem asi na 35000. Jakožto jediná změna tohoto typu by nás to vyšlo pěkně draho.Takže jsme chtěli pouze ZZ1(dlažby apod.). Nejen, že zaplatím 7500 za povolení těch změn, ale ještě za každou hloupost navíc (např. listely v koupelně 1000 + cena listel atd.). V koupelnovém studiu nás nic neoslovilo, přestože jsme měli jasnou představu, jakou koupelnu chceme (to byl možná ten problém, když nad tím uvažuju zpětně), ale bohužel tam nic podobného neměli. Nakonec jsme si vybrali jinou podlahu, s tím, že stěny necháme ve standartu, pouze doplníme listely. Nebyli jsme z toho nadšení, ale byli jsme ochotní si to zalíbit ;-) Až do té doby, než nám poslali odhad s nákresem :-p včetně dlažby do chodby, kterou manžel našel někde jinde o třetinu levnější, bychom měli jen za materiál!!! doplácet 33 000 bez DPH. Od paní konzultantky jsem se dozvěděli, že platíme i práci, pokud chceme v chodbě dlažbu na koso a ne rovně.... + příplatek za pokládku dlažby na koso. Nevím, ale pořád mi z toho vychází, že něcoplatím dvakrát. (7500,-povolení změn, rozdíl ceny dlažby-to je OK, příplatek za položení na koso, práce- to by ji normálně nepoložili?, =proč k tomu ještě teda platím příplatek???).... Takže momentálně jsme rozhodnuti nechat vše ve standartu a pak si to nechat předělat. než vychladneme ;-)
Odpovědět
Jinak teda můj známý od nich má byt (stěhoval se tam v prosinci) a až na komunikaci s nimi je nadšený :-) ale za nadstandarty platil skoro 200 000 :-p
Odpovědět
Profilova fotka
manga: tjo, není to trochu neekonomické dát si ted standard a pak to předělávat? to budete měnit obklady v koupelně, vytrhávat dlažbu apod?
Odpovědět
no asi ve finále ne, ta zase vychladneme... ale teď jsem naštvaná :-p
Odpovědět
Elis ono to neekonomicke vubec neni aspon ne u bemettu, premyslel sem si nechat predelat dve pricky a nakonec sem zjistil ze ta klientska zmena by me stala tolik co cela prace az to postavi... jinymi slovi vyjde me to o vic jako polovinu levneji az to bude stat Byt tedy taky beru ve standartu nedam jim ani kabli navic... Ostatne dokud se nenastehujes dou upravy dost snadno. Btw. puvodne jsem mel bydlet "nejpozdeji" uz na vanoce, ted to vypada na cerven.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj mango, prosim te, to me moc zajima, podepisovali jste dodatek o posunuti kolaudace? a spolecne s tim nove klientske zmeny? v nasi smlouve (dum M) u klientskych zmen byla veta, ze pausal za prvni klientskou zmenu kategorie I a II se neplati - to je presne tech 7,5 tisice za kategorii I a 15 tisic za kategorii II. Kdyz nam pak dali "nove" klientske zmeny k podpisu s tim, ze se tam doplnily terminy klientskych zmen a "zazracne" tam zmizela ta veta o prvnim pausalu zdarma, tak jsme tam udelali takovy bugr, ze jsme jim dodatek nepodepsali a opravdu ten pausal platit nemame. S pani Filipovou uz jsme o klientskych zmenach jednali a rekla, ze ma u nas poznamku, ze to neplatime, tak budeme doufat, ze to tak opravdu klapne. Ale je to opravdu sila, za nadstandardy dat takovy penize... Elis, bohuzel to neni neekonomicke. Jako standard jsou totiz uplne nejobycejnejsi bile kachliky a bila dlazba, ktera vypada ... no proste nudne. V pripade, ze lidi plati pausal za to, ze vubec UMOZNI zmenit kachlicky nebo vanu nebo cokoliv, tak v pripade, ze si chces zmenit napr. zachod a dat listely a jinou dlazbu, zaplatis padesat tisic. Nemluve o tom, ze developer spolupracuje s hodne drahym studiem a zachod se tam da poridit treba za dvacet tisic ... taky za min, ale jsou to opravdu ty nejlevnejsi veci, ktery ale maji na sobe vyrazeno Villeroy Boch... Takze pri predpokladu, ze budu chtit zmenit opravdu vic veci, tak se sakra vyplati to nechat zkolaudovat a rozbourat ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, jestli byl dotaz s reklamací na mě, tak já osobně jich moc neměla. V podstatě to byly drobnosti. Kromě dveří od Sapeli. Ale to se samozdřejmě v rámco reklamace vyřešilo. Ovšem někteří sousedi toho měli více a prý byl problém s komunikací. Je ale pravda, že Bemett se docela zhoršil. Moje sestra si od nich také kupovala byt v Obchodní a měla jak už někdo uváděl třeba omezený přístup do bytu během stavby, což jsem neznala.Nám stačilo zavolat a stavit se tu v podstatě kdykoliv. A komunikace s nimi byla taky prý horší. Ale je to určitě hodně o lidech co tam pracovali a pracují. Já měla asi štěstí a větší problémy jsem s nimi neměla.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si neco zmenit urcite necham. Otazkou je, co vsechno :) Zalezi na tom, co napocitaji. Ale treba vypinac ZA dverma smerem do obyvaku, jakoze dvere otevrete dovnitr, pak je musite zavrit a pak teprve muzete rozsvitit, protoze je vypinac na te druhe strane... tak takovych blbosti tam par je. Zajimalo by me, jaky mate nazor na standardni dvere Fest od Sapeli? Budete menit na bezpecnostni?
Odpovědět
Profilova fotka
(čím víc to čtu, tím víc jsem ráda, že jsme ten domek od nich nekoupili...)
Odpovědět
Profilova fotka
Je fakt, ze to zni strasne, na druhou stranu kazdy developer ma neco :)) Kamaradka takhle delala na klientskych zmenach u jinyho developera a rikala, ze ten postup je u vsech podobny ... jeden standard, ostatni si o dost zaplatis... otazkou je, jaky je vyber. Co se tyka ted toho samotnyho reseni nasich klientskych zmen, na pristup si nemuzu stezovat, zatim jsme s pani vyresili vsechno k nasi spokojenosti. Ted uz akorat cekame na to oceneni, a pak se uvidi :)
Odpovědět
Ja tech prapodivnejch zkusenosti s Bemettem ma opravdu dost, lec musim rict ze co slysim o druhych developerech neni to onic lepsi proto rikam zajima me vlastne na konec jenom to jestli budu resit stavebni reklamace, typu plisne, stupacky, odpad zdi apod co covek slysi obcas od lidi co si koupi nejaky developersky byty a uplne jedno od koho. Momentalne jenom resim ze se jim za jejich "prikladny" chovani odvdecim penalizaci spozdeni stavby. Ostatne jak mi byt nepredaji do 1.4. mam narok na penale, jenom musim doresit jestli to jejich prodleni z tech udajnych archeologickych duvodu jim dava jeste nejaky ten cas...
Odpovědět
Profilova fotka
imagios, archeologicky vyzkum je opravdu dolozeny a fakt tam probehl, a tim padem na penale neziskas ani korunu, protoze ten vyzkum udelat MUSELI (ze zakona) - a tudiz to prodleni neni jejich chyba. Nam v druhe etape dokonce davali kvuli tomu podepsat dodatek o posunuti kolaudace, abychom se s nima nesoudili... ale jak jsem rikala, bydlim tam a fakt to tam probihalo, vysledek byl i ve vinorskem zpravodaji. Takze na to rovnou zapomen, z prodleni nedostaneme nic.
Odpovědět
Lenko, my jsme ten poplatek za změny ve smlouvě měli =-) hádali jsme se s nimi tenkrát, že v návrhu to nebylo a ve smlouvě o smlouvě budoucí, co nám předložili k podpisu už jo, ale nakonec jsme to stejně podepsali, protože jsme ten byt chtěli... navíc v rezervační smlouvě ten poplatek byl :-p
Odpovědět
Lenko, to mas celkem pravdu,... ale ve skluzu jsou stejne, jak rikam budu si muset ohledne toho precist smlouvu celkem bych jim ty penale pral. Ale jak rikam me hlavne zajima kvalita odvedene prace, ze se mnou nekomunikujou, ze vse ma byt po jejich na to sem si zvyk. Tak jen doufam ze nebudu kvuli reklamacim mit z bytu na podzim staveniste.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to nevim, jak se stalo, ale v nasi smlouve o smlouve budouci ta veta o prvnim pausalu za klientske zmeny zdarma opravdu je. Takze jsme to podepsali a kdyz oni zjistili svou chybu, tak nam chteli nechat podepsat ten dodatek, ktery jsme ovsem nepodepsali. Chceme taky otocit vanu a tim padem vyvolane zmeny jako umyvadlo, vyvod na svetlo, zasuvka... a to by melo byt za 12 000 (coz normalne neni ani ten pausalni poplatek). No uvidime, podam prubezne informace. S tim penale to chapu, taky bych to rada zkusila, ale ve smlouve maji, ze pokud je JIMI zavinene prodleni vic nez dva mesice, tak teprve potom plati penale. To jsem zjistovala prave kvuli tomu archeologickemu vyzkumu...
Odpovědět
1
2
26
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?