Doporučení na firmu pro stavbu domů na klíč

Máme svůj projekt a již i stavební povolení, ale nedaří se nám najít vhodnou firmu, která by postavila dům na klíč. Zatím jsme obdrželi několik rozpočtů a cena domu vychází na dvojnásobek (u některých firem až na trojnásobek) oproti původnímu odhadu. Potřebovali bychom tedy firmu, která nám vyjde vstříc i s úpravami (počítáme, že bude potřeba upravit i projekt, abychom se dostali na náš rozpočet). Lokalita je Stará Huť u Dobříše. Pokud někdo máte pozitvní zkušenosti s firmou v okolí, prosím o reference.
Odpovědět
Profilova fotka
@total otázkou je jestli původní rozpočet byl správně. Jinak dům na klíč je vždycky strašně drahý. Lepší je to rozdělit na méně firem. Protože stejně každá firma neumí vše a dává zakázky menším a bere si provize ( 10% + ) Spíš napište jestli budete stavět zděnný dům nebo dřevostavbu. A pak to řešte sami.
Odpovědět
puvodni odhad byl udelan spatne a realna cena bude opravdu vyssi, ale jako nejlevnejsi varianta cena 2x takova mi prijde trochu moc... budeme stavet zdeny dum, ale nebranime se ani zmene na drevostavbu (to by se ale musel predelat cely projekt a nejspise i projit znovu stavebnim rizenim)... stavba na klic je pro nas jedina mozna varianta (s nasi praci bychom nezvladali organizovat stavbu sami)
Odpovědět
co třeba varianta nechat si postavit hrubou stavbu a zbytek "doplichtit" sami nebo za pomocí dalších firem jak píše kossakowski? Nechci říkat že dodavatel na klíč je z cesty, ale když už budete vybírat, tak si opravdu zjistěte co nejvíc o firmě .. reference, historie, výpisy z restříku, konzultace s nimi ..
Odpovědět
marky81: sami bychom to nedodelali, nejsem dost zrucnej na stavebni prace (vymaluju, podlahu si polozim, vododni baterii vymenim, ale na nic moc slozitejsiho si netroufam). a mame trochu obavy, ze organizovat jednotlivy dodavatele bychom taky nezvladli. nebo mozna s dopomoci nejakyho stavbni dozoru? jinak pokud nekdo mate doporuceni na stavebni firmu, ktera dela po cely CR, nebo tady v okoli Pribrami, tak budem moc radi :)
Odpovědět
Profilova fotka
A jak velký to má být dům? Je opravdu otázka, jestli byl dobře rozpočet. Za sebe můžu říct, že přízemní dům 140 m2 na klíč nás stál 2,5 mil. Pochybuju, že bych ho svépomocí udělala "jen" za 1,2 mil. Na klíč to dražší je, ale ne dvojnásobně. Zrovna tak subdodavatelsky to levnější je, ale my bychom ušetřili cca 300-400 tis. A za ty nervy a čas nám to nestálo..
Odpovědět
@total nezávislý stavební dozor určitě doporučuji, a pokud s tím dodavatel nebude mít problém, tak už to je také známka že jste na dobré cestě :-)
Odpovědět
Ze své zkušenosti uvádím, že nabídka od Haas FB byla cena za hrubou stavbu 2 mio, na klíč 2,9mio. Obojí bez základové desky. Takže nakonec hrubou postaví tesařská firma, na řemesla jsem udělala poptávky a s tím, co poslali, jsem o 1/3 ceny níže než s Haasem na klíč. Jen ta hrubá vyjde cca o půlku méně.
Odpovědět
diky za rady :) slabici: celkem vsechna uzitna plocha (vcetne garaze,teras atd) by mela byt neco malo pres 200m2, obestaveny prostor pak trochu pres 800m3. puvodni odhad je prakticky urcite nerealnej, tak hledame nejaky reseni, kde usetrit a hlavne najit seriozni firmu...
Odpovědět
chtel bych se jeste poradit s jednou veci. asi budeme muset projekt orezat (zrusit sklep a garaz) a zmensit nektery mistnosti. nevite nekdo, jestli budeme muset vyrizovat novy stavebni povoleni? nebo proste staci na urade nahlasit, ze se dum zmensi a jak? zajistit si povoleni bylo kvuli sousedovi velmi narocny a vyrizovat vse znovu by byla velka komplikace...
Odpovědět
@total My jsme z projektu také vypouštěli sklep - na stavební úřad jsme podávali "Žádost o změnu stavby před dokončením" společně se změnovou projektovou dokumentací. Schválenou žádost jsme měli asi za 2 dny. Sousedů se změna nijak nedotkla, takže jsme od nich nic dalšího nepotřebovali. Stavíme ale na ohlášku, nevím, jestli se to u povolení neliší...
Odpovědět
Profilova fotka
jo tak jestli to byl podsklepený dům, tak už se vysokýmu rozpočtu nedivím, to vám mohlo klidně udělat +1 mil. Kč.
Odpovědět
dum bude ve velikym svahu, podsklepenej jenom castecne (sklep pod zemi a na nej navazuje garaz, ktera bude zcasti pod zemi a zcasti nad (proste zapusteno do zeme). takze odstranenim garaze a sklepa se hodne zmeni celej dum. premyslime i o variante, ze bychom nas dum nestaveli vubec a na miste postavili montovanej typovej domek, ale vyrizovani znovu celyho stavebniho rizeni nas moc nelaka.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
@slabici Můžete mi prosím poslat s jakou firmou jste stavěli RD na klíč? Předem děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
topič: odpovím za svou drahou polovičku :-) . My jsme stavěli s HP domy, původně stavěli dřevostavby, ale pro velký zájem stavěli i zděné domy. Měli jsme vybrané 3 firmy, ale když jsme přinesli náš návrh, tak jedině HP neměli problém. Ostatní řekli, že to dělají jinak, přitom to byly blbosti, jako že garáž bude sousedit s domem, ale bude mít všechny stěny, jako samostatný objekt atd. Neměli problém s platbou po etapách, ani že máme vlastní stavební dozor. Prostě férová firma. Někdy byl menší problém , že mají nasmlouvané řemeslníky, někteří byli horší, ale všechny závady a reklamace řešili hned a bez řečí. Ale to bylo před 4 roky, nevím jak na tom jsou dnes, protože všechno závisí na lidech, stačí aby se změnilo pár lidí a je to o něčem jiném.
Odpovědět
Dobrý den, zkuste Havo, jsou od vás hodinku. Nám teď dokončují dům, za týden až 2 stěhování. Když si dáte do lupy, najdete i diskuzi o nich, kde jsem psala teď příspěvek. Jsou skvělí a před rokem vyšli nejlevněji z firem, které jsem oslovila. A mají úžasného pana projektanta, který nám hodně pomohl.
Odpovědět
@total Předpokládám, že to bude ohlášení a zoracování asi id projektanta:změna projektu před dokončením. Odevzdává se to úřadu před kolaudací.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?