Firma Domky.cz, dříve Levnedomky.cz, máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s firmou Domky.cz, dříve Levnedomky.cz??? A jestli je lepší dřevostavba nebo dům z betonových skořepových tvárnic??? Děkuji moc za radu ;-)
Odpovědět
Ahoj, já než začal stavět, tak jsem se byl podívat v vzorovém domě od firmy Levné domky a to ve Skršíně u Mostu. Dům nevypadal špatně, ale odradili mě přímotopy ve standartu a způsob výstavby. Ale je to věc názoru, v naší obytné zóně s nimi již sousedi staví a zatím je dle jejich sdělení vše bez problémů. Mě projektově nevyhoval žádný jejich dům, proto jsem se nakonec rozhodl pro dřevostavbu od RD Rýmařov ;-)
Odpovědět
ahoj, taky jsme na tuto firmu koukali a moc se nám líbí jejich ceny :-D, oproti jiným nás opravdu překvapili. Bohužel jsem nikde nenašla reference na tuto firmu, nikdo ze známých o této firmě neslyšel. Nejspíše se pojedeme podívat na jejich vzorový dům, který bude otevřen 12.5 a okoukneme co a jak. Nicméně, pokud bychom se pro tuto firmu rozhodli, určitě to bude nízkoenergetický dům a nejspíše z betonových skořepových tvárnic.
Odpovědět
Dobrý den, my se také byli podívat na jejich vzorový dům, docela pěkné. Pak nám poslali cenovou nabídku, na kterou jsme odpověděli, že si seženeme levnější. Během týdne poslali novou nabídku, sice cena stejná, ale spousta věcí navíc, v hodnotě asi 250 000,-Kč. Nicméně jsme se nakonec rozhodli pro jinou firmu, jsme max. spokojeni a cena je také luxusní- ani odhadce od banky nevěřil, že to je za tak málo peněz.
Odpovědět
@1hruskova tak s kým tedy stavíte nakonec,klidně pošli odpověď do IP
Odpovědět
@1hruskova můžu se také prosím zeptat s kým stavíte? Taky klidně do IP :-). Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Moc Vám všem děkuji za odpovědi ;-) Já komunikuji po emailu s Paní z Levných domků a komunikace perfektní, ale pořád si nejsme jistí, jestli stavět z těch tvárnic nebo dřevostavbu :-( Dneska jsme to znova probírali a asi skončíme u Ytongu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1hruskova - I já poprosím o firmu, jestli můžu, děkuji moc ;-)
Odpovědět
Můžu také poprosit o firmu?Pozemek máme a poohlížíme se po nějaké firmě takže každé info vítáme.
Odpovědět
Mohla bych také poprosit na firmu :-)
Odpovědět
@1hruskova Dobrý den, jelikož se také chystáme za cca 2 roky stavět, tak bych také moc chtěla poprosit o kontakt na levnou firmu, se kterou stavíte... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@1hruskova Dobrý den, také by mě zajímál kontakt na vaši firmu, předem děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, znám několik lidí, kteří s Levnými domy stavěli...mě osobně se u nich zamlouvá asi cena a to je vše...Tvárnice jsou žádná kvalita, zateplení zevnitř dost nevýhodné (např. vytápění celého domu - rychle vytopíte, rychle zchladíte, tzn. topíte furt, předem musíte říct, kde bude zavěšená linka, TV, či jiné skříňky), neradi se dívají na to, že si zařídíte něco sami, např. koupelny atd...známému praskla i základová deska, jen to zamázli a nechali být, dále se venvitř později opravovali příčky, protože to hodně popraskalo...člověk pozná, když dům pracuje, vše si sedá atd...ale tohle už bylo moc....střecha, respektive trámy jsou spíš trámky, okna nejlevnější, které se dají na trhu sehnat....nechci odrazovat, jen říkám konkrétní případy a zkušenosti...navštivte ne vzorový dům, ale lidi, které v těch domech již bydlí, či se mrkněte do rozestavěného domu...na Mostecku jich je plno!! Možná už firma změnila svůj postoj, ale zastávám názor, že je to horkou jehlou a dům přeci jen stavíte na celý život! Firma láká pouze cenou!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jitul_ka Moc děkuji ;-) Už jsme od nich, přesněji řečeno od stavby z tvárnic ustoupili a budeme stavět dřevostavbu, teď jen najít tu správnou a dobrou firmu na dřevostavbu ;-)
Odpovědět
@jitul_ka Dobrý večer, mohla bych požádat o kontakt (např. e-mail) na někoho z Vašich známých, kteří mají s nimi zkušenost a podělili se - nezávisle? =-) Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@ppepuna zkusím zjistit zda budou mít zájem o to se podělit o své zkušenosti a dám vědět :-)
Odpovědět
ahojky všem,zvažujeme také tuto firmu,naši sousedi si od nich nechali postavit bungalov,byli jsme se u nich dokonce podívat a není nic,co bychom jim vytkli,tak uvidíme.....je tady vůbec někdo,kdo je spokojený a staví s nimi?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
souhlasím s Váma , vše je horkou jehlou . Po vylití desky za čtyři dny už vesele zdí , nás ve škole učili měsíc nechat vyzrát beton , není divu že jim desky praskají . Spěch a honba za fakturací , zednícké party jsou najmuté a každou etapu dělá jinej živnostník . Jiná najmutá parta dělá základové pasy ,jiná dělá desku a jiná zdí . Nemají své řemeslníky , pouze stavby dozorují . Sádrokartony neustále praskají a co se týče akustiky , vše je slyšet . Izolace v desce slabá asi 7cm ( a to musí být deska rovná ) , vše poddimenzované ,slabé latě 3x5 se časem pronáší . Ano uměj latě 4x6 nebo lepší izolaci , ale připravte si větší finanční obnos a tam začíná jejich příležitost zvednout cenu . Říkám NE - nejsem tak bohatá abych si postavila levný domek .
Odpovědět
My jsme s firmou Levné domky velice spokojení, zatím můžeme jen doporučit.
Odpovědět
Profilova fotka
Lidi, lidi, lidi, každá firma má svoje pro a proti, pokud má někdo nějaký problém a neřeší ho při stavbě a pak ho chce dodatečně vyřešit, tak se pak nesmí divit. My s nimi stavíme RD a vše naprosto v pohodě. Něco se nám nezdá či nelíbí zvedneme telefon a hned řešíme a hlavně vše vyřešíme bez problémů.Reagujou velmi rychle a nehledají výmluvy. Mám spousty známých kteří užívají jejich domy a s přímotopy náklady na celý barák 5.000,-. . Taky jim prasknul sádroš, ale zvedli telefon a bylo vyřešeno. A co se týče stavebního materiálu co si kdo zaplatí to má. Máme betonové tvárnice z fa Best. Česká velká firma, tak netuším co má kdo za problém. V naší ulici stojí 7 baráků od nich a všici naprosto v pohodě. Vřele doporučuji. 8-)
Odpovědět
Páni, to se jen tak nevidí, aby jedna firma měla v ulici postavených 7 domů... ;-) Jinak musím pochválit tuto firmu. Pořád se člověk učí, jak se dělá marketing. Podíval jsem se na jejich web a smekám - nazvat svou firmu takto, a přitom stavět přízemní domy na klíč v cenách i nad 21.000 Kč/m2 bez DPH, tomu říkám povedený marketing. A když jsem se podíval na standardy domů na klíč, tak smekám podruhé. Zateplovat novostavbu polystyrenem zevnitř, to se dnes u novostaveb moc nevidí. Doporučuji přečíst si něco odborného z webu TZB info ( například http://www.tzb-info.cz/1840-prednosti... ). Ve standardu je nosná konstrukce z betonových tvárnic. Achjo, takže sice píšou, že staví domy zděné, ale on je zděný až za pěkný příplatek. Dělat příčky u přízemního domu z SDK, namísto poctivého zdění, to bych u domu který si říká zděný, navíc při této ceně domu také nečekal. Podlahy v obytných místnostech kupodivu vypadají, že nemají finální povrch, jen anhydrit. Čekal bych za tu cenu aspoň pěknou plovoučku. Jejda, a ani vymalováno není, jen "připraveno na výmalbu nebo tapetování". Vytápění ve standardu přímotopy? No, tak to už ani nečtu dál. U mě je výsledek - málo muziky za hodně peněz.... Ale firma má vskutku pěkné jméno 8-)
Odpovědět
petrka bude nejspis "agent" z této firmy
Odpovědět
Fajn lidi;má prosim už nekdo s nima postaveno?Dik
Odpovědět
@jaraja prosim kde stavíte?Dík.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jo lidi, se ženou jsme agenti Levných domků. :-D Než jsme si je vybrali tak jsme navštívily více jak 10 firem a všude stejné. Dobrá cena za dům a ejhle 200.000,- za dopravu materiálu, no tak kde to jsme. Chápu nějaké peníze, ale 200 litrů? RD Rýmařov také dobrá firma, ale čekačka 18 měsíců, mají plno. Nechápu. Cena za metr taky i 35.000,- Nám se libí styl jednání, vše je v pohodě a bez stresů. Nevím jak kolega, ale mi platíme cca 16.000,- za metr štvorcoví :-), kam koukal, to netuším. Ale jak jsem již psal co si kdo zaplatí to má. A já tolik nemám, tak neplatím za metr 21.000,- bez DPH :-D
Odpovědět
@petkra souhlasíme se vším, co píšeš
Odpovědět
@petkra Podívejte, jestli jste spokojení, tak to je to hlavní. Jestli Vás jinde natahovali, a tady ne, tak jedině dobře. Vůbec nikomu tu firmu nerozmlouvám, já ji naopak chválím za podařený marketing. Jen holt jsem zvyklý poměřovat stavební firmy tím, že nejdříve prohlédnu standardy, abych srovnával hrušky s hruškama, a pak počítám jednotkové v ceny za metr čtvereční. Ono to pak najednou o domě a firmě vypovídá víc než podařená reklama ( viz Ekonomické stavby, ti mají reklamu kam se podívám, ale když se podívám na ceny za metr, jejdanánku...) A co se ceny týká, ptáte se, kam že jsem koukal? No na ceník, kam taky jinam :-D Dům Ivana - cena zděného domu 1.425.000 bez DPH užitná plocha 62,8 m2. Cena za metr čtvereční vyšla takto: 1.425.000:62,8=22.691 Kč/m2.... :-o Zkusím jiný přízemní dům Tereza , cena zděného domu 1.680.000 Kč bez DPH, užitná plocha 81,7 m2, takže za metr je 20.563 Kč. Zkusíme jiný dům, třeba cenově opticky dostupný menší patráček - Daniela, cena 1.815.000 bez DPH, užitná plocha 87,9, cena za metr tedy 20.648 Kč bez DPH . Asi tam mají i levnější domy, já se díval na domy do 2M, což je cenová hladina, která se mi k názvu firmy hodí jako maximální. A to nepočítám další nutné náklady na vymalování, které by mi tak nějak k ceně "na klíč" pasovalo, to nepočítám náklady na změnu topného systému, protože v dnešní době bych musel být hodně zoufalý, abych si nechal dát ve standardu přímotopy, to nepočítám náklady na podlahy, protože dům na klíč s ve standardu s betonovou, lépe řečeno anhydritovou podlahou, no já nevím jestli je to k nastěhování.... Tož tak... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vkr to vše co tam jmenujete tam je. jak malování tak podlahy, tak dlažba, jen záleží na majitelích co chtějí .
Odpovědět
Profilova fotka
@vkr a prorp máme Helenu 103 m2 za 1.850 000 bez Dph. a NA JINÝ TOPENÍ NEMÁM :-D
Odpovědět
@petkra To pak ale nemáte zděný dům Helena, ale betonový. Zděný stojí 1.965.000 Kč bez DPH. Tedy cena za metr 19.077 bez DPH. Já celou dobu, pokud jste si všiml(a), píšu o domech zděných. Když mám porovnávat domy a firmy, snažím se o porovnávání hrušek s hruškama ;-) V tom, co píšou že je v rozsahu dodávky "na klíč", je toto: 12. Podlahy: Nosnou konstrukci tvoří anhydritová podlaha s kročejovou neprůzvučností a dostatečnou tepelnou a zvukovou izolací z polystyrenu tl. 80mm v přízemí a 40 mm v podkroví. V koupelně a WC jsou keramické dlažby. 14. Malířské a natěr. práce: Všechny stěny a stropy v domcích jsou připraveny pro malbu nebo vytapetování. Vnější dřevěné části jsou ošetřeny odolným venkovním nátěrem. Tak z toho není vidět ani slovo o finálním povrchu stěn a podlah ( mimo koupelnu a WC, kde uvádějí keramickou dlažbu). A že je stěna na vymalování připravena, pokud jsem chodil dostatečně do školy, přece není totéž jako např. "vymalováno Primalex Plus 2x". A hned vím, že je vymalováno :-D Ale jestli když píšete, že dají co klient chce, tak by Vám třeba dali na podlahy - aniž by se změnila cena domu ve standardu - pěknou dřevěnou podlahu, a stěny vymalovali nějakou lepší barvou než je Primalex, tak super, pochvala a poraďte jim, ať si to na webu lépe napíšou.
Odpovědět
Profilova fotka
@vkr Máme betonové skořepiny, ale dostali jsme i stejnou cenovou nabídku na zděný. Aco se týče podlah je v cenovém rozpočtu limit 400Kč na metr2 a výmalba je po domluvě jak a sčím. Dražší věci za příplatek, samozřejmě. Vše je o osobním jednání a ptaní se. Teda to platí skoro pro všechny firmy, kromě ES staveb, tam je cena nekonečnáááááááááááááá.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?