Firma ELK - dřevostavby. Máte zkušenost?

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s firmou ELK? Rozhodujeme se pro stavbu dřevostavby a tato firma má v nabídce řadu domů PRAKTIC, které nás cenově zajímají. Jaké máte reference na tuto firmu? Díky za reakce. :-)
Odpovědět
1
2
Už jsme o nich také slyšeli. Mapujeme trh. Nevypadá to špatně. Uvažujeme o nich. Reference mají docela dobré. Porovnávali jsme Praktic a jejich bungalovy. Ještě nejsme úplně rozhodnutý.
Odpovědět
Dobry den, my jsme s touto firmou jednali asi 2 roky zpet. Vim, ze tenkrat nas celkem zarazila cena uprav v dome, napr. komora pod schody, zadveri, atd. Myslim, ze tenkrat meli zpoplatnene i veskere zmeny v projektu domu, ale nevim jak to maji dnes. Jen pisi, abyste se radeji poptali ...
Odpovědět
taky jsme se na tuto firmu koukali, ale oni nemají ceník na webu, že? A hlavně ty jejich domy mi nejdou spustit :-(. Ale jinak bychom se o tu firmu docela zajímali...
Odpovědět
@werroona Právě že oni skoro jako jediný snad mají přesné ceny na webu s detailním rozpisem. U každého domu zvlášť. Nebo alespoň u 90% domů to tak mají. A jak myslíte, že Vám ty domy nejdou spustit? Mě to normálně funguje nebo nevím, co myslíte. Domy vypadají dobře. A i ta síla stěny je super proti ostatním. Tak uvidíme.
Odpovědět
to jsem teda fakt jelen :). S manželem jsme na to koukali a zarazilo nás, že nevidíme nikde ceny :-S . Jaj, asi jsme měli nějaký výpadek, páč už ty stránkyn plně fungují a konečně vidíme ceny i typy domů :-D
Odpovědět
Mě ceny na internetu také fungují. U každého domečku je možnost vidět kompletní ceník, což je super. Tak ještě uvidíme. Líbí se nám Praktic 128.
Odpovědět
Po dlouhém a pečlivém mapování trhu jsme se nakonec s manželkou rozhodli pro tuto firmu. Konkrétně pro dům řady Praktic 128, který nás zaujal hned na první pohled. Porovnávali jsme ceny, porovnávali jsme konstrukce, dispozice domu a spoustu dalších věcí, které asi řeší každý před započetím stavby. Po osobní návštěvě výstavního stánku jsme se pevně rozhodli a podepsali smlouvu. Potěšilo nás, že nás při návštěvě podniku provedli výrobní halou a vysvětlili nám všechny nejasnosti. Co se nám podařilo zjistit od zákazníků, kteří už dům od Elk obývají, tak jsou spokojení. Doufám, že vše proběhne bez problémů jako doposud a budeme bydlet brzy ve vysněném domu :-)
Odpovědět
@peterm06 Ten Praktic 128 vypadá dost dobře. Také se porozhlížíme po dřevostavbě. Chceme začít stavět nejpozději na jaře 2013. Už máme vytypovaných asi 5 firem a mezi nimi i ELK a chceme mít do května rozhodnuto, s jakou firmou postavíme. Slyšela jsem, že v Plané n. L., kde mají vzorový dům, tak mají i několik postavených domů, které si může každý zájemce alespoň zvenku prohlédnout. Nevíte něco o tom?
Odpovědět
@verpri Ano je to pravda. V Plané n. L. je vzorový dům, druhý je v Brně na výstavišti. Zástupce Elku v Plané (myslím, že se jmenoval p. Bičiště) byl moc ochotný, dokonce nás vzal do jiného domu (svého syna) i dovnitř. My jsme se nakonec rozhodli jinak, ale myslím že Elk je dobrá volba - velká firma s tradicí (Německo, Rakousko, Švýcarsko).
Odpovědět
Tak to je super, asi si uděláme výlet a zajedeme se s manželem do Plané nad Lužnicí do vzorového domu podívat. Na internetových stránkách jsou kontakty, tak si tam zavolám. Díky všem.
Odpovědět
Tak jsme se zajeli podívat do té Plané na ty jejich domy a měli jsme štěstí. Zrovna se tam v té lokalitě, jak mají vzorový dům, stavěl jeden Praktic 128, jak se nám líbí už z prospektů. Má takovou pěknou světle hnědou fasádu. Ten dům do L je fakt pěkný, už vidím kafíčko na terásce. Tak ještě porovnáme jiné nabídky, ale zatím u nás vede ELK s Prakticem. Cena přijatelná, technologie bezva, ta síla stěny je fakt super, i když u Prakticu je to trochu míň než těch 34 cm, ale i tak. Myslím, že teplo tam bude dost. A izolace se do nich dává foukaná. Jednali jsme s jejich zástupcem na vzorovém domě. Popsal nám celou lokalitu, řekl, kde se co staví nebo postavilo. Je tam těch domů asi 10.
Odpovědět
Je dobre, že clovek má moznost se osobne podivat na dům o kterem uvazuje. Na obrazcich v katalogu to neni takove, jako kdyz vidite dum na vlastni oci. A je pravda, ze v te lokalite o ktere mluvi uzivatelka VERPRI je opravdu z ceho vybirat a na co koukat. Kdyz jsem tam byli s manzelkou my, tak tam bohuzel jeste Praktic 128 nebyl.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme zkušenost s ELK. Ano, na začátku krásné obrázky a profesionální prodejci. Ale ta kvalita. Ve vzorkovně si nic nevyberete, jedině za těžký příplatky! Už v přípravě a při stavbě jsme zažili jsme takovou aroganci, že na to v životě nezapomenem. Desítky reklamací. Smějou se vám co očí a mávají rakouskými normami. Kdo jste zažili jejich jednání, ozvěte se!!! Musíme se domluvit, není možné, aby takhle skončili další lidi.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My bydlíme ve stavbě od Elku už dva roky a jsme spokojení. V domě je teplo a loňské vyúčtování za elektřinu bylo 25 tisíc - elektřinou topíme, vaříme a navíc oba pracujeme doma, takže u nás jede elektřina opravdu celý den a celý rok. Letos to bude horší, když se ceny zvýšily, ale stejně je to zlaté oproti předchozímu baráku nebo bytu, kde jsme jen za elektřinu bez topení a vaření dali ročně 12 tisíc. My brali od Elku jen částečně hotovou stavbu a podruhé už bych to neudělala. Když pak začal drobný problém s odpady, bylo těžké určit, která z firem je za to vlastně zodpovědná a chvíli jsme prožívali horké chvilky. Cenově to bylo skoro jedno, ale my si tehdy nemohli v rakousku vybrat z jejich sanity. Dnes prý je už nabídka lepší. Velmi vřele doporučuju z prodejců paní Mastnou z Brna, která je prostě skvělá, dokonce nám zdarma domalovala nějaké výkresy pro stavební řízení a vůbec byla velmi ochotná. Ještě dnes si píšeme a volám jí, když řeším něco ohledně domu. Slyšela jsem ovšem, že někteří jiní prodejci po podepsání smlouvy dost omezí svoji ochotu, ale to je holt skoro u všech firem. Nějaké prasklinky v tapetách se po první zimě objevily, ale není toho moc a při malování to asi překryjem. Neřešili jsme to hned, protože nechceme, aby nám to spravovali nějakým chemickým sajrajtem, ale stejně to dělala už jiná firma, ne Elk. Krom drobných trablů s odpady jsme na reklamaci po celé dva roky nic neměli...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@ludmilaxx Elk je dobry,ale drahy. Mame levnejsi reseni.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Pro Macik: Mohu se zeptat jaké konkrétní problémy s odpadem? Děkuji...
Odpovědět
Ahoj všem. Mohl bych vás požádat, pokud máte plynové topení o fotografii umístění a způsobu uchycení venkovního čidla? Subdodavatel ELKu nám ho přichytil tak, že se natio nedá koukat. Čidlo dal nad vyustění trubky z omítky. Tvrdí nám že je to tak standardní.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@ludmilaxx Moc pozdravujem. videla som že píšete o fy ELK. Aj mne sa páči dom od nich. Ale nemám referencie . Prosím napíšte ako ste boli spokojní aj mate od nich domček..
Odpovědět
Profilova fotka
@mek citam vas prispevok. pri osobnom stretnuti v Brne vo vzorovom dome dom mala super pocit.. ozaj je to take? alebo sa to zmneilo..
Odpovědět
Profilova fotka
@ml1976 Když jsme poptávali firmu na náš domeček, tak ELK byl těžce laxní.. Jakoby vůbec neměli zájem o to, aby udělali kšeft. Slečna OZ, která mě po nějaké době kontaktovala, zněla v telefonu jako začátečník, který se neumí ani pořádně představit a něco ze sebe vykoktat. Když jsem jí řekla, že jejich "nabídka", která došla poštou, je pro mě naprosto neobjektivní, jelikož neobsahuje ceny apod. Další kontakt prběhl asi po půl roce, kdy jsme už měli čtvrt roku podepsanou smlouvu s Atriem... Takže asi tak zkušenosti s ELKem.. A pro velký úspěch - kamarádce se neozvali vůbec..
Odpovědět
Profilova fotka
Tuzanka moc dakujem. a ak je ta fy Atrium.. Ste spokojna? mame katalog aj od nich ale osobna skusenost je podla mna lepsia.. vdaka moc za radu.. ML1976
Odpovědět
Profilova fotka
@ml1976 tak my čekáme na montáž. Ta by měla začít za 14dní. Zatím jsme moc spokojení. cokoli jsme potřebovali, tak nám udělali - změna v projektu, rozpočet pro odhad, máme dost problémy s čerpáním hypotéky, protože nám to zmršil náš FP, takže nám dost zásadním způsobem pomáhají i v tomto případě. kamarádka od nich má již dům postaven a jsou spokojení jak želvy. Jsou sice dražší, ale myslím si, že na některých věcech by se šetřit nemělo..
Odpovědět
Profilova fotka
To máš Zuzka pravdu. Ako ste robili zakladovu dosku a aký dom máš ... pozriem sa na nete.. Moja predstava je poschodak kde bude aj garaž. Ale zvažujem ci nebude lepšie dat si postavit bez garaže a potom ju dostavat na inej strane pozemku. Co myslis? ML1976
Odpovědět
Profilova fotka
@ml1976 My jsme garaž nechtěli, protože to prý na auto není to nejlepší, takže budeme mít pouze přístřešek.. Máme dům Lyra profi 110 - viz u mě v albu půvdní projekt a po našich požadovaných úpravách. Jinak my jsme si dělali zakladovku s jinou firmou, protoze 350tis za desku o ploše 70m2 mi přišlo být hodně přepálený. Přebrání proběhlo v pořádku a teď už jen čekáme na montáž.. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Elk- super domy.Nie každý "nízkoenergetický" dom dostane energetický štítok A !!!!! Elk domy to splňajú.Známy ho má a po dvoch zimách si nevie vynachváliť náklady na kúrenie.
Odpovědět
@mek Dobry den,mame stejny problem.Sama reklamace a zacinaji byt arogantni.Zkouseji na nas ze si budeme platit vyjezdy na jajich reklamace.
Odpovědět
@karel68marcela dobrý den, můžete napsat co všechno reklamujete? rozhodujeme se, jakou firmu vybrat a Elk je jedna z možných. Zatím jsem nenarazil na nějakou negativní zkušenost s Elkem, tak by mě zajímalo vše co se týče spolupráce s nimi - jednání, kvalita, cena, standardní provedení atd. díky
Odpovědět
Zdravím,v květnu 2012 jsme se nastehovali ,hned jsme zjistili že neteče voda do koupelny a kuchyně v zimě jsme zjistili plíseň v rohu dětského pokoje a po opravě se objevila znova,ale to už jsme zjistili že je v každém rohovém spoji . Pak se nám objevila voda na sporáku která stékala z digestoře,3x byli měněné vchodové dveře,pokaždé jinde prasklé a po poslední výměně nimi zatékalo do chodby,zatékalo střechou,podlaha v kuchyni se rozjíždí ,poškrábaná okna a po zažádání o nová vyměnili ještě za horší což jsme hned zjistili a zažádali o vrácení těch původních což byl pro ně dost velký problém a oháněli se papírem o povolených škrábancích a dokonce rýh ze vzdálenosti dvou metru.Tyto reklamace dá se říct řešili bez problému až do doby kým jsme si chtěli dát obrázky a zjistili jsme,že krabičky ve zdi nejsou zavíčkované jenom potažené tapetou(hřebík skončil vedle drátu)Firmou ELK nám bylo sděleno,že je to standardní postup to jsme reklamovali společně s protékáním dveří a to už se pánům nelíbilo a bylo nám sděleno,že tuhle práci a výjezd by jsme si měli zaplatit.A to podotýkám,že barák byl postaveny na klíč. Zase skvěla zkušenost.
Odpovědět
@karel68marcela děkuji za informace, můžete mi prosím napsat na boyard26@seznam.cz, proč jste se rozhodli právě pro Elk ze všech dodavatelů dřevostaveb a zda by bylo třeba možné Vás osobně navštívit ve Vašem domě? Zajímalo by mě, jestli to je problém dřevostaveb všeobecně nebo konkrétně Elku? Mockrát děkuji.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?