G Servis. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Dobrý den jaké máte zkušenosti s tuto projekční firmou?
Odpovědět
1
2
6
žádné, ale projekty mají pěkné... ;-)
Odpovědět
kamaradka si od nich nechavala delat projekt a byla maximalne spokojena :-)
Odpovědět
Daska28 - kamarádi staví podle projektu od GServisu a jsou také spokojeni. A hlavně jejich stavební firma si projekt nemůže vynachválit. Jediné, co bych si být vámi připlatila je situace, nebo umístění na pozemek. Jde o to, že se přímo z G Servisu přijedou podívat na pozemek a navrhnou vám, jak nejlépe umístit stavbu. A taky bych si nechala určitě udělat hydrogeologický průzkum. Kamarádi ho nedělali, vybrali si dům se sklepem a nakonec se jim základy prodražili o 400 tis. Kč, protože zjistili, že tam mají spodní vodu.
Odpovědět
Dobrý den, v březnu jsme začli stavět dům, který projektovala společnost GServis - typ domino. Projekt poslali cca do tří týdnů spolu s kontakty na dodavatele a nějakou inspirativni knížkou. Projekt jako takový je vypracován dobře, detailně - myslím tím hlavně elektřinu, plyn, topení, rozvody vody, takže s tím byli řemeslníci spokojeni. Je potřeba dát si pozor na doporučené materiály - většinou byly zbytečné či drahé, ale to už Vám poradí ti, co Vám budou jednotlivé věci dělat. Velký zádrhel byl v tom, že na internetu je jakási vizualizace domu - myslím tím hlavně vnitřek. Bohužel je to hodně zkreslené a v reálnu to přece jenom vypadá trošku jinak. Některé věci mají nedořešené, ale to je asi riziko typových projektů za 20tis. Je pravda, že známí mají projekt za 50tis. vypracovaný individuálně a stejně jsou v něm chyby. Ale tak to je vždy, člověk až bude stavět druhý dům ;-) tak už bude chytřejší. U tohoto domu byl problém se střechou, projektant naprojektoval krátké trámy, takže střecha neměla skoro žádný přesah (bohužel jsme zvedali horní patro o jeden šár cihel - protože podkroví je opravdu podkroví a jsou zde pouze střešní okna, takže se trámy měly přizpůsobit a prodloužit, což už stavební firmu nenapadlo, takže to vyloženě nebyla chyba projektu, ale šlo o to, aby stavebníci u stavění mysleli a slepě se nedrželi pouze projektu). Jinak jsme ale byli spokojení, i na menší chybičky, které jsme některé ještě v průběhu stavby vychytali, byl v projekt v pohodě a hlavně stál polovinu, co projekty individuální. Takže pokud si člověk v jejich nabídce vybere a dům mu vyhovuje, tak jak je naprojektován, je to bych řekla vhodná varianta. Jen na konec, my jsme měli projekt vybrany, už i zaplacenou zálohu a až potom si náš stavební úřad svůj názor rozmyslel, řekl, že takový dům tam postavit nesmíme, takže jsme přes noc museli vybrat dům jiný - a to úplně, musel mít jinak orientovanou střechu, takže se jednalo o úplně jiný typ domu, ale nakonec jsme rádi, že jsme vybrali právě tento a že nemáme klasický dům jako všichni okolo. A ještě detail k projektu, neřiďte se jejich rozpočty na stavbu, i přes největší snahu se do něj nevejdete :-( Tak ať si dobře vyberete a šťastně postavíte.
Odpovědět
Profilova fotka
parakeet: domino je moc hezký dům. Taky se nám moc líbil. Máme bohužel tak atypický pozemek, že nám vlastně nezbývala nic jiného, než zvolit individuální projekt. Myslím, že by bylo super, kdybys dala nějaké fotky do alba. Pokud by ti to nevadilo, Já bych se ráda podívala.
Odpovědět
Profilova fotka
jo, domino se mi taky líbí ;-) příjemný půdorys a zajímavě řešené schodiště - myslím ten oblouk
Odpovědět
Ahoj holky, my máme od Gservisu naprojektovaný typ ALFA. Do tohoto domečku jsme se s manželem hned zamilovali. Jak říkala parakeet, jsou v něm malý chybičky, ale kde nejsou. Hlavně si uděláte domeček tak, aby vám vyhovoval. Já už tam dělám malý změny typu - nebude tam příčka v kuchyni, další si trošičku posouvám, atd. Ptala jsem se na úřadě a timi řekli, že pokud se nebude sahat do obvodového zdiva, tak to je jedno a při kolaudaci se to napíše do změn. Jinak k této firmě, nám přišel projekt do 14 dní. A s tím rozpočtem. Na tento barák je rozpočet 2,2 miliony a my se do něj s přehledem vlezeme. Hodně záleží na materiálu, zatím tam nemáme ani jeden touto firmou doporučený.Ale všechno jde, když se chce ;-) Takže hodně zdaru při vybírání domečku a hlavně potom při stavění a dobrá rada, obrňte se nervama :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Také jsme si vybrali domek z Gservisu - Rubín+. Projekt jsme si dělali sami. Vyšel nás o hodně levněji a hlavně jsme mohli pustit uzdu fantazii a upravit ho k obrazu našemu (a že se manžel hodně vyřádil - hlavně se střechou):-). Jinak na ně slyším jen samou chválu a domky mají opravdu jedinečný.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, z teto spolecnosti mame projekt LION, s manzelem jsem prohledli pres 1000 projektu a tenhle nas uchvatil.Zatim mame desku a po zime to poredne rozjedeme. Jednani se polecnosti bylo super, projekt za 3 tydny. Muzu doporucit :-)
Odpovědět
Ahojky,my máme projekt od G servisu - rodinný dům Hit.Malej,klasickej,naprosto dostačující. :-) Myslím,že si u nich snad vybere každý. :-)
Odpovědět
AHoj holky, já vám tak závidím :-) Já pořád vybírám a vybírám, líbí se mi jich tolik, ale nemůžeme sehnat pozemek ]-( Momentálně u mě vede Domino, tak bych se ráda zeptala, jak je to s tou vizualizací, jak to zmiňovala parakeet. V čem se to tak liší? Mě trošku přišlo, že to snad působí v té vizualizaci větší, než jak si já představuju ty uvedený metry čtvereční...Nebo je tam jiný zádrhel? Jinak všem co už stavíte přeju ať to jde bez komplikací a rychle ;-)
Odpovědět
sonana: ahojky s tou vizualizaci jsem to myslela presne tak, jak pises. Na internetu to vypada vetsi nez to ve skutecnosti je, ale to, ze mas moznost videt, jak dum vevnitr vypada, je k nezaplaceni. To u individualnich projektu nejde. Jinak my uz mame skoro dostaveno, mame vymalovano a hned domecek prokoukl. Jsme radi, ze jsme si nakonec vybrali tento, nasim potrebam naprosto vyhovuje a jsme radi, ze mame netypicky dum. Co se tyce rozpoctu, nekdo se do nej mozna vleze, nekdo ne, je pravdou, ze jsme pocitali, ale nedavali nejlevnejsi veci. Taky je pravda, ze v projektu je doporuceny material a predevsim ten na dodelavky (elektrina, voda, topeni) je navrzen zbytecne drahy. Jeste jedna rada pri vyberu projektu - vybirali jsme domecky podle toho, jak se nam libi, co maji trosku jineho nez klasicke domy, ale az bylo rozestaveno a neslo to zmenit, prisli jsme na to, ze prave ty ne uplne klasicke veci jsou nejdrazsi - obrovske terasove dvere stoji trikrat tolik co okna, schodiste v oblouku je taky nehorazne drahe atd., atd. Az budeme stavet dalsi dum, tak si to zjistime dopredu ;-) Preji hodne uspechu pri stavbe a hlavne pevne nervy, my uz se nenervujeme, ale obcas to bylo docela husty ]-(
Odpovědět
Článek se načítá
Přidávám se do klubu příznivců Domina. Postavili jsme ho jako dřevostavbu a někdy v březnu snad už budeme bydlet. Jupííí. :-D Trošku jsme si ho nechali upravit podle našich potřeb, takže jsem spokojená.
Odpovědět
Holky, koukala jsem taky na G servis a domečky jsou fakt suprozní :-D , chtěla bych se zeptat těch, co už staví, nebo mají postaveno, nebo nevedí takový prd jako já |-| :-D - kolik stojí potom ty věci kolem - inženýrské sítě /přípojka k baráku - nebo jak se tomu nadává a já nevim co všechno :-N , vůbec se v tom nevyznáme =-) :-. Nám by stačil ten nejmenší bungalow i kvůli financím, ale nevíme s kolika penězi navíc je třeba počítat =-) Jo a tyhle projekty od G servisu jsou včetně zařízení, jako koupelna atd? =-) Kujůůů za odpovědi x-) x-) x-) a omlouvám se za demenci :-N :-D 8-(
Odpovědět
nikka.vo nás stála cca 20 tis. plynová přípojka, vodovodní platila obec, ale stojí cca 10 tis. a elektřinu platila taky obec a ta měla stát 12 tis. Takže nějakých skoro 50 tis. Jinak nás stálo Domino o něco víc než je uvedeno na internetu, je pravda, že jsme nekupovali úplně nejlevnější kachličky, podlahy, sanitu atd., ale taky jsme nepoužívali přesně materiál, který v projektu doporučovali, protože byl moc drahý. Takže s tím jejich uvedeným rozpočtem, dá se do něho vejít, ale musí člověk hodně počítat a dělat si i některé věci sám. My jsme to brali tak, že je to na celý život, tak si tam nedáme věci, které se nám nelíbí, jen proto, že jsou levné. antibes myslíš, že bysme si mohly přes IP vyměnit nějaké fotečky, zajímalo by mě, jak se vám dům změnil, když je to dřevostavba?
Odpovědět
ahojky, co se týče G Servisu, budu tu asi první, ale hodně mě zklamali. Vybrali jsme si projekt domu Klassic 125, který byl na chlup stejný, nedělali jsme žádnou změnu, takže jsme počítali +/- s cenou, která u domu byla uvedená, dopočítali jsme si k tomu DPH. Jeli jsme na jejich pobočku v Praze a tam nám udělali přesnou kalkulaci. cena u něj je uvedená 4 272 000 + DPH 384 480 = 4 656 480 celková cena. Z neznámých důvodů se u nich v kalkulaci objevila cena 5 100 000. Oponovali jsme, že to není možný, když nechceme žádné změny ani předělávky. Podotýkám že i stavební materiály jsme měnili podle předešlých zkušeností přátel. Materiály u nich jsou šíleně předražené. Proto jsme mysleli, že by i cena mohla být nižší. Odpovědi se nám dostalo asi 6 variantách, ale žádné smysluplné. Vrátili jsme domu a já zavolala kamarádce, která ma vysokou stavební, a ona s námi udělala rozpočty, podle našich požadavků na stavební materiály atd... našli jsme ceny i s DPH všeho - krovů, tašek, zdiva, oken, trámů....atd. Ona to přesně spočítala, že podle rozpočtu a daných stavebních materiálů, bez práce, by nác ten baráček vyšel přesně na 2 575 422 Kč, včetně DPH. Byl to šok!!! beru , že si něco řeknou za práci, ale aby na tom domě vydělali dva a půl milionu??? to je trochu hodně ne? za to bychom měli ty domy dva a nepočítám ještě ty úroky, které zaplatíme bankám, když si vezmeme hypotéku. No hrozné zklamání. Když jsme to řekli někde jinde, setkali jsme se s lidmi, co zažili něco stejného nebo podobného s nimi:-( a to se nám zdáli velice seriózní. Byli jsme zoufalý, čekáme rodinu a chceme svůj baráček. Můj kamarád mi pak poradil, ať zkusím firmu infinex, že staví baráčky od G servisu, ale o mnoho levněji. Našli jsme si na ně kontakt a byli jsme tak hrozně moc ohromeni.Tato firma, ne jen že s vámi ulně nádherně a slušně jedná, je rychlá a nebyli žádné problémy - zajistila nám pozemek, stavbu domu podle našich představ i větších změn v uspořádání, ale to všechno máme za cenu 4 199 000 a podotýkám s pozemkem i s DPH!!! Navíc má svou stálou firmu na realizaci, která zaměstnává pouze české zedníky, tesaře, pokrývače atd... žádné ukrajince a podobnou svoloč. Od "slavného" g servisu bychom měli dům 5 100 000 + výdaje za pozemek, takhle jsme ušetřili celý milion a pozemek máme v ceně. v březnu začínáme stavět, do porodu se to sice nestihne, ale je to super...
Odpovědět
ahoj stromečku, prvně gratuluju k miminku a za druhé k úžasné koupi domečku - ta cena vč.pozemku je vážně super. Jinak si myslím, že není zas taková chyba na straně gservisu - předpokládám, že tu cenu, co vám vypočítali, přizpůsobili místu, kde žijete a situaci, že byste si to nechali postavit nějakou firmou na klíč, ne? A taky jak už tu bylo zmíněno zkušenými stavebníky (cemi:-) ), tak některé "součástky" gservis doporučuje zbytečně drahé - je možné, že zas ta vaše firma ušetří dost i na tomto. Je jasné, že firma, která levně skoupí obrovský pozemek, na který postaví třeba 20 rd, všechny prakticky dle jednoho projektu (dodělat vnitřní příčky je to poslední) obrovsky ušetří - jak na tom pozemku,tak na všech povoleních, taky mají velké slevy i na materiál a práci, protože všechno berou ve velkým. No a k té ceně za práci - ta je momentálně tím nejdražším na veškerých produktech. Proto taky mnozí staví svépomocí - ne proto, že by chtěli ušetřit 100-200 tis, ale i třetinu celkových nákladů. Co jsem koukala na stránky té firmy infinex, tak jestli jsem to dobře pochopila, staví pouze developerské projekty?Jestli tak výhodně staví i domky dle individuálních lokalit,dej mi prosím vědět, zatím taky bojujeme s nedostatkem financí a touhou po vlastním domku.
Odpovědět
My jsme si tam zavolali a chtěli jsme se poptat, ale pani se omluvila že je zaneprázdněná, a dala si s námi schůzku. Sešli jsme se a zeptali se co a jak, pani nám vyšla vstříct, říkala že většinou to chodí tak, že oni postaví a pak prodají zajemcům. V našem případě jsme přišli, že se nám tento dům líbí a chtěli bychom ho postavit, ale nemáme pozemek a jak bychom tedy měli postupovat. Myslím že to byla nějaká paní Drahovzalová. Nakonec to dopadlo tak, že oni vlastně staví projekt podle našich představ, spolu s dalšími, jen s tím rozdílem, že mi od začátku jsme vedení jako budoucí majitelé. kdežto ty ostatní domky se staví a teprve potom budou čekat kdo je koupí. Ušetřili jsme hodně a ještě s jednou jejich partnerskou firmou jsme se dohodli, že po výstavbě se nám postarají o okolí domu (terasa, plot, chodníky...). my si jen vybavíme dům podle našich představ
Odpovědět
Ahojky, nás zaujal Akát plus...tak moc, že do něj jdeme...snad poprvé "kopneme" již do 3 měsíců....
Odpovědět
Ahoj Holky!My máme též od Gservisu projekt Milenium 229 - nejlépe nám vyhovoval dispozičně ;-) Nemáte ho někdo náhodou?moc by mě zajímalo jak vypadá v reálu :-| Jinak s projektem jsme spokojený, přišel nám též do 3 týdnů!Výpočet máme na 3 600, - ve standartu a myslíme si že se nevejdeme ani do 4 milionů!Projekt nás stál necelích 30 tisíc + za 15 tisíc musíme si nechat udělat projekt myslím osazení na pozemek!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, my sme teprve ve fázi plánování, vybírání projektů, narazili jsme i na gservis doufáme, ež pochodíme stejně dobře a budeme spokojení jako vy:-) jak jsou na tom finančně, nesjou moc předražený, a jak třeba se chovají v případě, že chceme u nějakého domku nějakou změnu? prokáže se to na ceně nějak drasticky? díky za rady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kajka: Finančně jsou na tom super, protože když si to necháš udělat od projektanta, tak zaplatíš aspoň dvakrát tolik..... Všechny plány ti příjdou v krabici ve složkách a fakt super... My jsme jim psali, tak o změny a nebyl problém, dají ti typovej projekt a napíší, že změny jsou povoleny... Máme tam taky víc změn, ale ty se pak nahlásí na stavební úřad jako změny díla před dokončením a neměl by být problém....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky,taky od nich máme projet domku Opus a všechno bylo super,jsme moc spokojení :-) Jen bohužel po rodinné tragédii stavět nebudeme a dostat z firmy nějaké informace co teď byl problém,po 3 měsících mi až řekli,jo v pohodě ho můžete prodat,to vám mohli říct hned :-S Jen škoda,že s tím nemůžou pomoct ať se snažím jak se snažím,tak sama prostě projekt prodat nějak nemůžu a nedaří se mi to i když s velkou slevou :-(
Odpovědět
Kajko, my jsme si vybrali původně jiný domeček ale chtěli jsme tam dost velký změny a to nám řekl ten pán , že at si vybere jiný podle dispozic jak nám to vyhovuje jelikož nám to sice může udělat ale zaplatili bysme za to třeba 100 tisíc tak jsme si vybrali jiný a máme tam i menší změny ale ty tam napsal a za to jsme naplatili pak to akorát nahlásíš ty změny úřadě v konečný fazi!Ale důležitý , ten v tom Gservisu to musí napsat že tam budou změny!!!!Jinak v poho, a stou cenou, sice to vypada na první pohled že je to levnější než od projektanta ale nevim, nevim!Jak jsem psala už předtim tak jsme dali 30 tisíc za projekt ale je to bez usazení domu na pozemek a ještě bez něčeho a ten projektant ti to udělá třeba za 50 tisíc ale se vším ;-) Museli jsme si to také ještě pak dodělávat takže nás to pak vyšlo taky na takovou částku :-S
Odpovědět
A jaký byste chtěli domeček Kajko, jaký se Vám líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nám se nejvíc líbí Bungalov 81. A doufáme že domek postvíme do 2,5 mega. :)))
Odpovědět
Profilova fotka
Petris ahojky, zatím furt vybíráme... chceme 5+1 s dvojgaráží, případně jedna garáž a jedno stání, a chceme patro... stli máš tip... :-) o víkendu budeme katalogem listovat dál :-)
Odpovědět
Ahojte, my mame taky projekt od G-servisu a to typ Siesta. Dispozicne nam presne vyhovuje, zmeny jsme nedelali temer zadny. A s touto firmou jsme byly spokojeny, jedina vytka, pokud si objednate vykaz vymer a nechate si podle nej delat odhad stavby, tak tam chybi spousta veci, které souvisi s vnitrkem, jako jsou elektoinstalace, topeni a podobne. Takze na to si je treba dat pozor.
Odpovědět
tam je takových krásných domečků pokud budete vybírat podle vzhledu zvenčí tak si nevyberete :-D a pokud nejste zdrženi cenou :-p Ještě poradte jelikož se pořád rozmýšlíme jestli stavět z Ytongu nebo Porotherm?Máme to i v projektu že máme stavět z poroth. ale ted nám to dost lidí rozmlouvá, at jdeme do ytongu, tak vůbec nevíme, poradíte ;-)
Odpovědět
petris, my jsme postavili z porothermu, ja byla pro klasickou cihlu, stejne tak stavbari v rodine - pohybuji se na stavbach spousty let, ale kazdy ma svuj nazor a to je se vsim, co se stavby tyce.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?