Hliníková nebo dřevěná okna. S jakou firmou jste byli spokojeni?

Profilova fotka
Prosím od koho doporučíte hliníková nebo celodřevěná okna? Stále váháme, neumíme se rozhodnout. Máme naceněný dřevohliník. Je možné se v hliníku nebo samotném dřevě dostat cenově níže při zachování rozumné kvality? Určitě chceme trojsklo a nebudeme mít předsazenou montáž. S jakou firmou máte dobré zkušenosti? Předem děkuji za reference. Pokud je tu někdo kdo si nechával nacenit od nějakých firem více variant, budu ráda za info jaké byly cenové rozdíly.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkatr ... dřevohliník je nejdražší varianta. Takže v jedné nebo druhé variantě určitě můžete dolů. Ale asi je dobré si ujasnit jestli se chcete o okna do budoucna starat ( dřevo ). Dřevěná okna dokážou být nádherná. Obzvláště pak ve světlé barvě. Další otázka zda se potřebujete dostat na nějaké parametry kvůli dotaci ( Uw0,... ) ?
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 Dotaci neřešíme. Takže se nemusíme bezhlavě hnát za parametry. Téměř všechna okna budou krytá velkým přesahem zastřešení terasy nebo stáním pro auto. Nebudou tak vystavena tolik vlivům počasí. I přesto je mi jasné, že dřevo bude potřebovat údržbu. Šli bychom určitě do světlého, co nejpřirozenějšího odstínu dřeva.
Odpovědět
@sarkatr v tom případě dřevo bude mnohem levnější než AL nebo dřevo-AL
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkatr @iveta_89 V tomto případě bych šel do dřevěných. Akorát nevím jestli budou vždy levnější než hliník. Třeba okna Jánošík jsou nádherná, ale cena bude odpovídat provedení.
Odpovědět
@kossakowski1980 Bohužel Janošík bude extrémně drahej i dřevo, uvidíme chceme ho také poptat. Co máš na baráku ty?
Odpovědět
Profilova fotka
chteli jsme "modernejsi" vzhled domu z venku, slusne parametry (stavíme NED), takze mame drevohlinik, trojsklo FAKRO. Zvenku "antracit" zevnitr tmava barva dreva (borovice nenapojovana). S cenovými poptavkami jsem zacal na plastovych oknech a 2x balkonovych dverich do obyvaku a jidelny. Cena brutalni (pro mne) vsechny byly kolem 21o.ooo,- Nakonec jsem zkusil poptat drevo 35o.ooo,- misto balkonoveho otevirani jsem zmenil na HS portaly 45o.ooo,-. Brouzdanim na netu jsem narazil na polskou firmu TIMBER.PL a zkusil tam zajet. Po skvele konzultaci, naceneno na 31o.ooo,- drevohlinik HS portal a fixni okno. Dodavka a montaz bez problemu a zpozdení, odvedená práce na montáži pásek 100%.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 Já jsem se nechtěl v prvé řadě starat o dřevo. Potom jsem musel splnit Uw 0,68 a zároveň jsem chtěl HS portál. A v neposlední řadě jsem chtěl antracitová okna. A do toho ten rozpočet. Takže plast.
Odpovědět
@kossakowski1980 splnit Uw proč? aby vyšla TZ?
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 ano, dotace NZU
Odpovědět
@kossakowski1980 to by mě zajímalo jak to máš navržené, izolace v podlaze, stěnách a střeše a pak jaké máš střešní okna, koukám máš jen 2ks nepotřeboval jsi víc? plánujeme střešní okna 8ks tak nevím jestli vyjde pak blowdoor test a jaké máš technologie.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 projekt obsahoval posudek z DEK kvůli dotacím. Takže to muselo vyjít. Byly tam nějaké doporučení tak jsme to upravili. Jinak střešní okna mám 3 ks
Odpovědět
@kossakowski1980 a výrobce a typ oken?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@iveta_89 střešní okna Roto a zbytek innautic a profil Eforte
Odpovědět
@kossakowski1980 a Roto jakej typ? četla jsem že jsou nejlepší na trhu,do NED a PD je nejlepší Designo R6 nebo R8 ale to je cenovej masakr
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 to bohužel nevím a nejsem schopen to dohledat.
Odpovědět
Profilova fotka
Dřevěné či hliníkové jsou drahé. Máme okna celá ulice obří plachty - 43 m2 okna Plastové od 100 000 Kč - ty lepší s HS portálem 8,5 m2 to máme za 200 000. Soused má hliníkové PKS - 350 000, další sousedi mají dřevohlíník Vekra 370 - 380 000. Dřevěné budou možná o fous levnější než ty hliníkové. Píši to jen na poměr. Poptávky a měsíční vyjednávání bylo asi u 20 firem - ceny byli vesměs podobné všude. Polské apod. jsme vážně nezkoušeli. Jen Vekra, PKS, Dafe Plast, SULKO, Otherm
Odpovědět
@sarkatr Hezký den, určitě i my doporučujeme poslat poptávku na více firem a porovnat je. Dejte si ale pozor na to, abyste porovnávali stejná okna - různé profily se hodně liší co do kvality.
Odpovědět
@hbboy Ahoj můžeš mě prosím napsat jaké jste měli rozměry oken? Já mám čtyři 7x2,5 a cena je dost strašidelná....okolo 900 tis. Dík
Odpovědět
@rene2 to mas ty okna otevírání pul na pul? Pak je ta cena taková kvůli nadrozmernym sklum
Odpovědět
Diky, zkusim to rozdelit na tretiny a poptavat nove rozmery ☺
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 trojskla FAKRO mají 0,5
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?