Máte zkušenost nebo reference na firmu Allstav?

Ahoj, máte někdo zkušenosti či nějaké reference na firmu Allstav? Líbí se mi, že mají zkušenosti s podsklepením u dřevostaveb...
Odpovědět
1
2
5
Ahoj, s Allstavem jsme nedávno dostavěli a rozhodně je můžu doporučit. Nejdřív jsme váhali jakou z firem vybrat(stavba domu je přeci jen celoživotní investice), ale nakonec jsme se rozhodli pro RD Allstav (potom co jsme se byli podívat na vzorovém domě a zjistili, že už víc jak 15 let staví domy v Německu a Švýcarsku). Teď můžu říct, že to byla dobrá volba, vše s námi nejdříve detailně probrali, navrhli nám individuální řešení na míru a potom podle dohodnutého harmonogramu začali stavět. Dům nám předali dokonce týden před termínem a cena, kterou jsme si dohodnuli na začátku byla konečná(neúčtovali nám žádné vícepráce - jak to tady na fóru občas čtu). Rozhodně kladně hodnotím kvalitu stavby, profesionální přístup ze strany Allstavu a celkovou rychlost výstavby. Co se týká sklepů, tak ten jsme hodně zvažovali (jsou to peníze navíc), ale nakonec jsme sklep postavili. Pokud bys chtěla vědět nějaké detaily ohledně sklepu, klidně napiš.
Odpovědět
;-) souhlasím, taky se chystáme se jim "vydat na pospas" Nikeido, ptala jsi se na firmu před rokem, stavěla jsi s nimi, nebo nakonec s někým jiným? Jak stavba proběhla / probíhá?
Odpovědět
Teď nedávno jsem navštívil jejich vzorový dům v Dobřejovicích a měl nějaká další jednání. Musím přiznat, že z jednání s obchodním zástupcem jsem měl velmi dobrý pocit. Kvalita domu vypadala dobře, nabídli mi návštěvu závodu v Chotýšanech, rovněž i prohlídku rozestavěných domů, nebo těch, které se budou předávat zákazníkům po dokončení. Také forma financování mi přišla jako jedna z nejlepších, když to porovnám s podmínkami ostatních firem. Kromě první zálohy se další platby poukazují až po dokončení a předání jednotlivých částí stavby, což mi přijde nejférovější. Dle jejich sdělení jde největší část produkce do Německa a Švýcarska, tak 80% výroby. Dále prý budou do standardu obvodových zdí přidávat větší zateplení, součinitel prostupu by měl být 0,14. Jen bych uvítal trochu více recenzí na tuto firmu. Hodně mě zaujali, ale jsem zatím na začátku s výběrem, tak uvidím.
Odpovědět
Také se rozhoduji , že si nechám postavit dřevostavbu a zatím porovnávám jednotlivé technologie firem RD Rýmařov , Atrium , Allstav , Vario Vila atd. Z důvodu toho ,že na mém pozemku nemůžu stavět Bungalov , ale musím stavět patrový dům , hledám firmu nabízející kvalitní podlahu v mezipodlaží . U této firmy Allstav mě trochu odrazuje jejich řešení této podlahy ,která je oproti ostatním převážně řešená dřevěnou konstrukcí. Zatím jsem se nebyl podívat v jejich vzorovém domě tak prosím , jestli máte někdo jakékoliv poznatky a zkušenosti napište. Díky
Odpovědět
Ahoj Jirko, k tomu stropu: je sice dřevěný, ale je tam nalitá vrstva betonu, takže izolace tam je. Taky jsem se bála přenosu hluku, přeci jen je to dřevo (což se mně ale rozhodně líbí víc než jiné materiály) přítel mi vysvětlil, že vždycky něco slyšet bude. Dojeď se mrknout na ten jejich vzorový dům, tam mají dva typy stropu (dřevěný viditelný trámy a nebo celoizolovaný) uvidíš sám, jak je to s hlučností. Jsem panelákový dítě a můžu ti říct, že i ta tenčí podlaha s trámy je míň hlučná, než panelákový stropy. Troufám si říct, že s kobercem na podlaze to bude skoro stejné, jako ve zděném domě. Za chvíli bude For-arch, chystáte se tam někdo?? Už se těšim, jak budu sbírat materiály a probírat se v zimě letákama, musíme si rozmyslet spoustu věcí - typ topení, jestli solar jo nebo ne, jaký krb..
Odpovědět
Ahojte. My sme sa tiez s nimi stretli no bolo to minuleho roku. Bolo to celkom zaujimave no dost ma odradila ich cena. V tej dobe bola velmi vysoka. Ako to je teraz? Dakujem
Odpovědět
Ahoj niccky.z, nevím jak na tom byl Allstav s cenami loni, ale v každém případě zasílají nezávazné rozpočty. My jsme jim s přítelkyní poslali jen naší skicu a zhruba za dva dny nám dorazil docela přehledný a podrobný rozpočet. Líbí se mi, že do rozpočtu zahrnují i základovou desku, projekt a dokonce i přípojky, které jsme si původně chtěli zajišťovat sami, ale nesjpíš se rozhodneme pro kompletní dodávku na klíč. Teď nás ještě čeká oběhnout banky ohledně hypotéky, ale dostali jsme od obchodní zástupkyně z Allstavu kontakty na banky, se kterými spolupracují a mají od nich výhodnější podmínky pro klienty tak uvidíme...
Odpovědět
Vdaka za radu, asi to skusime aj s nimi ja som sa minuleho roku trosicku zlakla ked nam zaslali pribliznu cenu ale bez rozpoctu, mozno to bolo aj so vsetkym... Dostali sme zopar aj inych ponuk takze uvidime ktora z nich bude vyhovujuca. Co sa tyka bank podla nas tak naj podmienky mala ceska sporitelna alebo hypotecni banka, len taka mensia rada :-)
Odpovědět
Tak já s Allstavem stavím teď, rozestavenost cca 70%. Kdo se chce podívat na kvalitu, není problém se domluvit. Domek je kousek od Příbrami.... Budu psát komplet recenzi na průběh celé stavby ta bude k mání na přelomu tohoto roku.
Odpovědět
Ahojte, po delší době se opět ozývám se svými zkušenostmi. Nakonec jsme se pro Allstav rozhodli, smlouvu jsme podepsali a teď se nám vyřízuje hypo. Niccky.z děkuji za radu ohledně bank nakonec nám skutečně nejlépe vyšla hypoteční banka respektive ČSOB u které už máme stejně delší dobu vedené účty tak aspoň nemusíme nic přesunovat a zůstane nám vše u jedné banky. Včera jsem brouzdal po internetu, protože už pomaličku začínáme vybírat i věci do interieru a narazil jsem na docela zajimavý článek ke vzorovému domu právě od allstavu: http://bydleni.idnes.cz/kdyz-drevosta... Jako pajaa76 budu postupně psát recenzi, ale zatím si nemůžeme na nic stěžovat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
cawte, to je uzasne slyset pozitiva na nejakou firmu! Allstav se mi zatim hodne libi,jen mam strach,ze muze byt problem s tim,ze jsme az v ostrave. Nevite nahodou jak to maji s dopravou?kdyby tam treba fungovala zdarma po cr, bylo by to bajecne.na strankach jsem to nenasla a zatim cekam na odpoved.jestli nekdo neco vi, prosim pisnete mi, moc dekuju, mejte se.
Odpovědět
Článek se načítá
pajaa76, jirout - tak jak pokračují vaše stavby? Mohli byste dát nějaké nové info prosím:-)
Odpovědět
Ahojte, přeji všem šťastný a úspěšný nový rok...K našemu domečku: základovou desku již máme, s firmou zatím problém není spíš s naším sousedem, který kontroluje jestli mu firma náhodou nešlápla na jeho chodník, nenechala na silnici hrudku bláta atd. No nikomu bych to nepřál mít za souseda 70ti letého dědu, který nemá na práci nic jiného než otravovat lidi, samozřejmě nic proti důchodcům... Na konci února, pokud nám bude počasí přát, máme termín výstavby. Už se na to moc těšíme a hlavně až budeme konečně bydlet, protože s přítelkyní navíc čekáme v létě přírůstek:-) Samozřejmě přidám další příspěvky a pokud bude mít někdo zájem zašlu i foto z výstavby. Mějte se a držte nám palce...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
ahoj všem. našla jsem Vaše forko. Právě jsme dostavěli (ještě nebydlíme), doděláváme vnitřky, ale jsme moc spokojení. Výstavba rychlostí blesku, komunikace na jedničku, vícepráce po předchozím podpisu a reagují rychle. Napíšu, až budeme bydlet.
Odpovědět
Ahoj stavebníci, tak jak jste na tom s ALLSTAVem, šli by jste do něj znovu? Už jsem z toho docela jelen a motám se pořád dokola: RDR - VARIO VILA s.r.o.- ALLSTAV a jiné...
Odpovědět
@makey máme dostavěno, podepsán předávací protokol, za měsíc bychom se měli stěhovat. Vnitřky si z části doděláváme sami, neumím na projektu navzorkovat koupelny :-)) ještě drobné vady a nedodělky, jde v zásadě o kosmetické záležitosti, jako jsou výmalby, uvolněná žaluzie, nějaká začištění. Jinak zásadní problém zatím žádný. Za mne klidně znovu. Za manžela také.
Odpovědět
a tady to je....
Odpovědět
Profilova fotka
@tereza34 .. moooc hezký domeček :) .. cenu do IP bys mi neprozradila, ať vím, co čekat? a jak je velký ? Dnes jsem poslala žádost o nezávazný rozpočet, tak uvidíme ;) děkuji a hezké a spokojené bydlení přeji L. :)
Odpovědět
Děkuju. Cenu asi neprozradím, ne, že by to bylo až takové tajemství, ale jde o to, že si sami doděláváme interiéry. Takže cena výstavby je jasná, ale nevím, kam to vyskáče, až to dorazíme .... uvidíš sama, co Vám nabídnou. Původní rozpočet byl velký, ale nakonec jsme dům zmenšovali atd.... dá se leccos, oni jsou opravdu vstřícní jednáním, takže jsme došli k rozumnému kompromisu pro nás přijatelnému. Navíc - máme v interiérech takové věci jako trámy atd... jsou obloukové - to byla poměrně drahá legrace, nebudu tě tady mystifikovat, uvidíte. Ale jsou opravdu dobří, alespoň my jsme spokojení velmi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my taky plánujeme stavět domeček a pravděpodobně s Allstavem. Pozemek máme kousek od vzorového domu v Dobřejovocích. První dojem je perfektní. Vzorový dům je pěkný a jednání na jedničku. Člověk má pocit, že ví na čem je i co se týče ceny. Přibližný položkový rozpočet je opravdu vzácnost. Jiné firmy ceny mlží a mlží. I standard je vyšší než u jiných firem a myslím, že i volnost ve výběru materiálů nebo dodání vlastního. Co myslíte?
Odpovědět
Ahoj Ivanohar, tak popřeju hodně štěstí, ať to dobře dopadne. Pak rozpočet doladíte a budete vědět přesně. Kamarád (stavař) se dost dobře bavil...."počkejte na fakturu za vícepráce"... tak to je možné na něj vypláznout jazyk. Vícepráce se schvalují za pochodu přímo při výstavbě, vše písemně a opravdu vícepracemi jsou věci, které navymýšlíte většinou sami (například jsme zapomněli na vodovodní venkovní kohout atd.) Tak přeju mnoho spokojenosti.
Odpovědět
maji nekde ceny?
Odpovědět
Ahoj. Allstav je jedna z firem, se kterou neudelate chybu. Pokud je mi znamo, pouzivaji na rozdil od nekterych jinych (treba i velkych) firem dobre materialy (napr. kvalitni drevo). Maji dobrou cenovou politiku, neni problem domluvit skoro cokoliv. Kdyz to porovnam s takovym Rymarovem, je to nebe a dudy. Jenze spousta lidi se holt necha napalit akcnima cenama na nejaky typac. A pritom mohou mit za podobne penize svuj vlastni dum na miru. Typac je sice jednodussi na mysleni, ale u baraku, ktery aspon ja stavim na cely zivot, jsem radsi, kdyz se dum prizpusobi mne. A ne obracene :-) My jsme nakonec vybrali jinou firmu (mensi, o neco levnejsi), ale Allstav byl na dohled a urcite bych se nebal do toho jit. Az budete porovnavat cenove kalkulace, nezapomente odecist tu spoustu veci, ktery u konkurence nepocitaji. Allstav ma docela vysoky standard.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Nevím, že by ceny někde byly, ale po navázání kontaktu Vám zašlou položkový rozpočet.
Odpovědět
Jiroute, jaka je nakonec recenze na Allstav? Vše OK?
Odpovědět
@naty8 taky by mne zajímalo, jak dopadli. my bydlíme, je tu překvapivé teplo, ač podlaha je studená (vytápění v přízemí je podlahové), jinak zatím bez problémů, čekáme na první vyúčtování energií, plynu, pak se podělím.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@tereza34 spokojenost trvá? Co energie? My jsme podepsali smlouvu, tak nám držte palce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
My bydlíme v domě postaveném Allstavem vloni, teď v prosinci to bude rok, co jsme tu a zatím si nemůžeme vůbec!!! a nic stěžovat :-) dům je krásně izolovaný, všechno drží jak má, co nám poradil pan stavbyvedoucí (posunutí jímky, vylití terasy se základovou deskou, venkovní vodovodní kohout apod.) se nám jeví jako opravdu velmi užitečné... Jediné, co je trochu "ale" byly firmy, které dělaly něco uvnitř, např. Gorenje, to je tragický, ale za to Allstav nemůže, už sami vědí, že je nemají doporučovat ;-)
Odpovědět
Ivanahar - spokojenost trvá. Opravdu. Nastavili jsme trochu vyšší zálohy na energie, protože jsme se stěhovali v říjnu, první zálohu jsme hradili od listopadu - tu skutečnou (mezitím proběhla topná zkouška, září atd.). V obou případech vratky. My byli zvyklí hradit 6000 inkaso za 1/2 nemovitosti :-)) Tuto částku hradíme za celou, s tím, že nám vracejí. Topíme na 25-27 stupňů, jsem had se zmrzlým tělem, nefunguji. Pracuji doma, tudíž vlastně celý den. V létě byli opravovat drobné závady, vše odstranili bez problémů. sari_nka - Gorenje jsme opustili po pár konzultacích :-)) nějak nám to "nesedlo", ale venkovní kohout atd.. zlatý pan Vítek - stavbyvedoucí - skvělé nápady. Mohl by tu číst šéf a nějak jeho práci ocenit :-D
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?