MS Haus. Máte zkušenosti s touto firmou?

Chtěli bysme stavět dřevostavbu. Podle internetové nabídky , vzdálenosti firmy od realizace atd. se mi tato firma jeví jako nejlepší. Máte s ní někdo zkušenosti. Nebo poraďte někoho jiného s osobní zkušeností. Nejlépe HK + okolí.
Odpovědět
1
2
Koukám, že od založení vlákna žádná reakce.... ani po letech nemá nikdo s touto firmou žádné zkušenosti? Taky mě zaujal jejich bungalov 07 Ekonomy (http://www.ms-haus.cz/rodinny-dum-ms-...), recenze na firmu, co jsem našla na netu: http://www.obydleni.cz/diskuze/tema-9... jsou kladné i záporné, ještě by se mi hodil nějaký názor někoho, kdo s nimi už stavěl...
Odpovědět
@angie.shy My jsme o nich uvažovali, ale nakonec budeme stavět s někým jiným. Tak jsem ti asi moc nepomohla. :-)
Odpovědět
Ahojte, taky bych potřebovala nějaký názor na MS HAUS....pomozte nám někdo dobrou radou ;-) díky!
Odpovědět
@amazing Ahoj, nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale my máme tuto zkušenost. Pán si nás pozval k sobě, celou dobu nám vykládal jakou mají tradici, jak mají nízké ceny a že ostatní stavitelé dřevostaveb na ně pořád tlačí, aby zdražili apod. a pak, když nám udělal cenovou nabídku, tak jsme jen tiše zalapali po dechu. Dvě další firmy nám pak na stejný baráček udělali nabídku o asi 500 000 Kč méně. Pak mě také zklamal přístupem, že když jsme mu řekli, že místo elektrických přímotopů uvažujeme o teplovodním podlahovém vytápění, tak se tak pousmál a řekl: "No jestli chcete, kdo chce kam, pomozme mu tam.", místo, aby nám řekl, proč si myslí, že to není dobrý nápad a tak, protože narozdíl od něj jsme v tomto laici a rádi si necháme poradit. Takže nakonec jsme se rozhodli pro někoho jiného.
Odpovědět
@ajvi.i Ahojky...díky za vyčerpávající odpověď...myslela jsem si to. Když si totiž kliknete na stranky MS hausu a pustíte jejich reklamní video, tak Vás to spíš odpudí...Ještě jednou díky :-)
Odpovědět
@amazing Není zač. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ajvi.i Taky jsme o této firmě uvažovali... Když nám udělal cenovou nabídku na bungalow Economy 04 a zařadil nám tam závěsné WC, barevnou fasádu teplovodní podlahové topení a základovou desku s komínem, tak jsme se taky nestačili ceně divit... Ale stavbu na klíč nechceme, tak s tou uzavřenou hrubou stavbou bysme se dostali na docela rozumnou cenu, která by nám celkem vyhovovala... Jinak přístup pana majitele docela pohoda, ukázal nám i tu výrobu, jak to vypadá a tak, což se nám docela líbilo... Ale jak to tak čtu... S kým jste se tedy rozhodli stavět?
Odpovědět
Profilova fotka
@ajvi.i jj, on nám teda říkal, že na tu základovku nasadí víc, ale i tak se mi ta cena zdála šílená... No, uvidíme... Hledáme nějakého dodavatele tady blíž k nám, tak uvidíme, jestli se nám podaří najít něco, co se nám bude líbit a i cenově to bude vyhovovat... Děkuji moc za info...
Odpovědět
Profilova fotka
@ajvi.i Ještě jsem se chtěla zeptat, projekt jste koupili od MS Hausu nebo jste donesli nákres půdorysu s úpravami projektantovi a nechali si udělat projekt nový?
Odpovědět
Profilova fotka
@ajvi.i Děkuji, tak nějak jsem si to myslela... Vím, že tam mají projekt za 70 tis., zdálo se mi to šíleně moc... Asi to taky tak nějak vyřeším... Mám teda vybráno ještě od jedné firmy něco, co se mi líbilo víc, než od MSka, tak to asi taky tak zkusíme, nebo si vytvořím něco vlastního... Fakt moc díky....
Odpovědět
Článek se načítá
@vera_vila Nemáš zač, tohle je na této stránce super, že si můžeme navzájem sdělit své zkušenosti a pomoct si. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Taky všechny zdravím. Náhodou jsem narazil na tuto diskuzi a nedalo mi taktéž zareagovat. Myslím si, že je vhodnější si zjistit reference od lidí, kteří s touto společností již stavěli, než od lidí, kteří jen plánují nebo vůbec nemají nic společného a žádné zkušenosti. Většinou negativní reakce pocházejí od konkurence nebo od lidí, který mají problém s cenovou politikou, která uznávám, je u této firmy obdobná jako u prodejců aut, tedy "cena od". Vzhledem k tomu, že můj bratr s touto společností staví, tak se mohu podělit o zkušenosti. Staví MS 07, celková cena cca 3 mil. s dosti velkými úpravami oproti typovému projetku (vč. DPH a základní desky, kterou také stavěl MS Haus), obytná plocha cca 125 m2. Jednání s firmou od začátku naprosto férové a bez problémů. Co se týče cen, tak jsou některé částky opravdu vyšší, než by mohla nabídnout konkurence (projekty, základní deska, komín). Rozdíl mezi MS Hausem a dalšími "výrobci" dřevostaveb pravděpodobně poznáte až při samotné realizaci. 31.1.2012 dorazily 4 kamiony na pozemek, za 10 dní již pokládali řemeslníci střechu!!! V tuto chvíli (4. března) již pokládají plovoucí podlahy, obklady atd. Pár dní a budou dávat konečnou fasádu. Bratr si po celou dobu dělá fotodokumentaci, tak není problém, abych to někam uložil na web. Jednoduše řečeno, pokud nemáte peníze na kvalitu, tak hledejte jinde, v opačném případě považuji MS Haus za profíky ve svém oboru.
Odpovědět
@mirastr je možné tedy zde vložit fotodokumentaci? ta totiž nejlépe ukáže jak se věci mají., my sice plánujeme stavbu s jinou firmou. ale taktéž dřevostavbu,..aspon mohu pak porovnat styl a ruznorodost stavby.. takže budu rád a snad i ostatní za to foto.. díky. jináč než jsme se rozhodli pro jistou firmu, tak jsme navštívili jeden z referenčních domů MS Haus. přístup byl vstřícný, nezhledali jsme nic povyšujícího, a zdálo se nám celkem vše docela rozumně podáno,
Odpovědět
Profilova fotka
Jsou zde: http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/m... Snad Vám to k něčemu pomůže. Jakmile bude dům hotový, pošlu další fotky. Jen pro info, stavět začali 31.1.2012 (základová deska byla samozřejmě udělaná dříve).
Odpovědět
@marwen67 můžu se zeptat s jakou firmou budete stavět? Také chceme dřevostavbu a stále vybíráme a vybíráme...
Odpovědět
@ajvi.i ahoj, už stavíte s firmou Zikurat? Jak jste spokojeni?
Odpovědět
@ajvi.i můžu se zeptat, kolik Vás domek bude stát? A jak dlouho by výstavba měla probíhat? Znáte ještě někoho kdo s nimi stavěl? Používají kvalitní materiál?
Odpovědět
@mirastr Zdravím, ráda bych reagovala na váš příspěvek. Nevím, co je špatného na tom, že jsem sem napsala svou zkušenost. Píšete, že si myslíte, že je vhodnější si zjistit reference od lidí, kteří s touto společností již stavěli, než od lidí, kteří jen plánují nebo vůbec nemají nic společného a žádné zkušenosti. V názvu fóra je ale obecná otázka "Máte zkušenosti s touto firmou?", tak jsem jen napsala svou zkušenost, firmu se nesnažím pomluvit nebo nějak znevýhodnit. Věřím, že váš bratr je spokojený, nemám sebemenší výhradu k jejich stavbám, jelikož nemám žádnou zkušenost. Co se ceny týče, je to prostě konkurenčí boj. Píšete, že bratrovi nacenili 07 na 3 miliony Kč, což je podle mě krásná cena, jelikož nám takto nacenili 04 a neměli jsme tam téměř žádné úpravy. Nevím čím to je, ale je to tak. S panem Schmiedtem jsme měli dohromady asi 3 schůzky a mě prostě zklamal jeho přístup, když jsme řekli, že by se nám tam líbilo to a to a on se jen tak pousmál (spíš ušklíbl) a řekl "No když to tak chcete..." A přitom my jsme to prostě jen navrhli a nechali bychom si poradit, protože se stavěním nemáme žádné zkušenosti. Nezlobte se na mě, ale to mi prostě moc profesionální nepřišlo. Jinak vašemu bratrovi přeji, ať mu to na stavbě pěkně "odsejpá" a spokojeně se mu bydlí.
Odpovědět
@mirastr Ahoj, hrozně se mi tvůj tvého bratra líbí a má o něj velký zájem, můžu se zeptat kde staví?
Odpovědět
Profilova fotka
martinz6: tak jak jste se rozhodli? Bratr už má hotovo, dodělá nábytek a můžou bydlet. Jsou maximálně spokojený. Dokonce i známý, který měl na starosti stavební dozor jim potvrdil, že ta práce je 100%ní.
Odpovědět
@mirastr stále vybíráme mezi rýmařov, atrium a ms haus. Ten se má že už má postaveno. Taky už bych chtěl bydlet ve svém. Zajímalo by mě na kolik ho to celé vyšlo?
Odpovědět
Profilova fotka
Pozemek 1,6 mil, a dům komplet necelé 3,1 mil.
Odpovědět
I s těma všema úpravama co má jo, tak to je dobrá cena. Právě se bojím jak to pak skáče ( barevná omýtka, podlahovka, hnědá okna ....)
Odpovědět
Dobrý den, fu MS-Haus jsem si vybral po pečlivém a dlouhém výběrovém řízení. Nechali jsme si postavit MS-07 s mírnými úpravami. Dodrželi cenu, termín i kvalitu. Hlavně kvalitu!!! Tento domek postavili na klíč (komplet!) za 2,5 měsíce. Nainstaloval jsem pouze lustry a šel bydlet. Přístup pana majitele je možná svérázný, ale dohody plnil. Zvlášť bych pochválil pana stavbyvedoucího p.Bláhu a p.Endlera. Jsem velice rád, že jsem si vybral tuto firmu. Vřele doporučuji.
Odpovědět
A kde máte úpostaveno? A můžu se zeptat na cenu? Stavěli i desku?
Odpovědět
@mircoex A kde máte postaveno? A můžu se zeptat na cenu? Stavěli i desku?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?