Nízkoenergetický dům na klíč do 2 milionů - firma z okolí Liberce

Profilova fotka
Dá se sehnat nízkoenergetický dům 4kk na klíč do 2 milionů? Poradíte mi nějakou dobrou firmu, která má kladné reference, popřípadě vy s ní máte dobré zkušenosti. Chceme stavět u Liberce, tak firmy kolem Liberecka, popřípadě Mladé Boleslavi či Prahy (popř. Vrchlabí a Jilemnice)? Děkuji za vaše zkušenosti a rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na klíč včetně všech dodatečných nákladů. který s domem souvisí? To si myslím, že do 2 mil. nejde, svépomocí možná ano
Odpovědět
Přeji hodně štěstí, ale popravdě, nemyslím si, že na klíč se vlezete... Částečně svépomocí a částečně dodavatelsky ano, ale na klíč bych tak 750tis. minimálně přidal.
Odpovědět
Nelze, pokud tedy ty 4 pokoje nechcete mít rozměr 2x2m, pak by to možná šlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím jsme ve fázi hledáni :-) Tak spíše částku za domek na klič do 2 600 000 to už by se dalo asi sehnat :-) máte někdo zkušenosti s touhle firmou HK-DŘESTAV? Líbil by se mi tento domek :-) http://www.drestav.cz/katalog-domu/pinot
Odpovědět
Počítejte s cenou min. 20 000,- - 25 000,- za m2 bez DPH - bez nějakých vymýšlení, bez kuchyňské linky, vestavěných skříní, terénních úprav atd.
Odpovědět
Profilova fotka
No ale to je taky nad 2,6 mil. Cena bez DPH a základová desky, takže na klíč cca 2,6 mil. A kde je kuchyň, plot, sítě... nehledě na to, že nikdo nevolí jen standart, ale každý si tam strčí něco lepší, takže další příplatek ;-)
Odpovědět
Převážná většina stavebních firem dává do nabídky nízký standart, který člověk nechce a jenom příplatky za koupelnu, podlahy, dveře, ... se někdy vyšplhají k 300 000,- a ani nemrkne.
Odpovědět
Můj příklad : Bungalov 3+1, 92 m2, PENB B, průměrný součinitel prostupu tepla budovy 0,23 W/(m2.K), stavba z Ytongu Lambda+ 375 mm + 100 mm multipor. Kvůli bance máme udělaný odhad na 1.950.000 s DPH a ten můj odhad je ještě pod touto částkou se vším všudy - plot, kuchyň, septik, prostě dům k nastěhování. Ale, stavím svépomocí, v rodině, kamarády a známí máme stavaře, zedníky, geodety, bagristy atd., takže ceny za vykonané práce jsou někdy i poloviční (příklad vyměření laviček jsem měl za 1300 Kč) a hlavně pozemek byl už náš.
Odpovědět
@hankara Ahoj, do 2mil. na klíč není moc reálné. My se pohybujeme kolem 2mil za nízkoenergetickou dřevostavbu, ale to ještě budeme muset sami dodělat čovku, komín, topení, podlahy, koupelny, vybavení atd. atd. Takže budeme rádi když se to zastaví na 2,5mil. Ono to skáče ani člověk neví jak - přípojky, terénní úpravy, lepší dveře, jiné kachličky a pak nestačíš koukat.. :-| Pokud byste mohli dát i částku 2,6 tak to už je dost nadějné, ale nevím no. Co se týká domu od Dřestavu - vy sice teď vidíte tu cenu co tam mají, ale připočtěte si k tomu pozemek, sítě, projekt, povolení, různé poplatky (např. jen eon chce 12 tisíc za ampéry), potom různé příplatky za lepší okna, za lepší topení.. Kuchyň a koupelny taky nejsou malé položky. Vybavení domu, venkovní úpravy, plot.. A cena je najednou někde úplně jinde :) Nechci být zlá, sami si tím teď procházíme. Obrovská euforie jak budeme mít dům za 1,8mil. Teď nám to skáče ani nevíme jak a budeme rádi až se to zastaví. Takže někdy to chce počítat spíš víc a pak být mile překvapen :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankara pokud myslíš čistě cenu samostatného domu,bez všeho okolo,co psali už ostatní,tak myslím,že opravdu malé 4kk vám Dřestav na klíč postaví v té ceně ve slušném základu,bez příplatkových položek...a firmu mohu s klidným svědomím doporučit,stavba takřka bez problémů s nima..stavbu si člověk stejně musí hlídat,ale to je u každé firmy tak a Dřestav dělá opravdu poctivě svoji práci... :-)
Odpovědět
Máme nízkoenergetický domek, 126 metrů za 2,1 milionu od projektu po kolaudaci. Ale stavěli jsme dodavatelsky+svépomoc. A taky není nízkoenergetický jako nízkoenergetický, dost s rozpočtem zahýbe rekuperace, my za ni dali 150 tisíc. Pro někoho zbytečnost.
Odpovědět
@hankara leda svepomoci,na klic asi tezko;( @petraxname to je 'pekna' castka:( nas stala 20...ale je to super vec:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Otázkou je co si kdo představuje pod pojmem malé 4kk aby splňoval požadavky na pohodlné bydlení. Stavíme bungalov 4+1 120m2 užitné plochy a považuji to za rozumné minimum s ohledem na úložné prostory a velikost pokojů.Kdyby nás nebrzdily finance tak bych dům ještě alespoň o 1m rozšířil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?