Novostavba u Prahy od firmy Ekonomické stavby - ano či ne?

Dobry den, radi bychom postavili mensi domek u Prahy. Idealne do 3,5 milionu vcetne pozemku. Vybrali jsme si z nabidky ekonomickych staveb, dali nam i fantastickou nabidku, ovsem maji tak prisernou povest, ze se dosti obavame do to s nimi jit. Hledame nejake jine developery, stavebni firmy, ktere jsou schopne nam zajistit i pozemek i domecek. Firem je tolik, ze se v tom proste neorientujeme. Muzete nam nekdo poradit s kym jste staveli apod? Na stavbu i pozemek si musime vzit hypoteku. Dekuji za rady,tipy, pripadne odkazy.
Odpovědět
@petulaleskova já nedavno viděla na netu dům od Rýmařova i s pozemkem u Berouna za 3mil, byla jsem se tam podívat na tu lokalitu a není to,co hledám, ale cenově to bylo dobrý , když je to alespon trochu prověřený Rýmařov...myslím že to bylo rdberoun
Odpovědět
Profilova fotka
Kolegyně si vybrala z dveloperského projektu v Českém Brodě, staví to menší ale prověřená firma a myslím, že za tuto cenu bude mít 4+1 vč. pozemku a na klíč. Připadá mi to jako výhodná nabídka. Vlakem 20 minut na Masaryčku.
Odpovědět
Stavíme od RD Rýmařov - NOVA77, ale pozemek jsme si koupili sami, protože jsme po roce hledání nic kloudného v blízkosti Prahy nenašli, ale do 3,5 se nevejdeme (pozemek 600 m, rohový, tesně za hranicí Prahy).
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme ve fázi projektu. Dům i s pozemkem 1100m2 (který jsme si ale našli sami) nás přijde na cca 3,3 mil Kč. A to nestavíme pidlidomek, ale 100 m2 + garáž. A stavíme zděný dům, dřevostavba vyjde finančně nastejno, tam úspora není, jen je to rychleji.
Odpovědět
@slabici jak se vám podařilo sehnat tak velký pozemek u Prahy za cenu i s dome za 3.3., já nemůžu najít větší pozemek u Prahy už 3 roky, aby jen samotný nestál 2mil
Odpovědět
@slabici Tak to by mě taky zajímalo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pozemek stál 850.000,- ;-)
Odpovědět
@slabici a prozradíte kde se nachází?
Odpovědět
Profilova fotka
Na východ od Prahy, 24 km od Černého mostu, elektřina a v plánu je kanalizace a voda (jinak studna). A hlavně klid, žádný satelit a v pozadí les, takže tam se stavět nedá ;-)
Odpovědět
@slabici tak nějak jsem tu vzdálenost hádala.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulaleskova My se pohybujeme kolem 3 i s pozemkem, ale doporučit developera fakt nemůžu :-(
Odpovědět
@slabici a kolik vás stála studna nebo tam už byla a je z ní pitná voda nebo na pití kupujete? já má ze studny obavy, že to nebude pitná voda nebo že třeba bude a časem se spodní vody znečistí, protože jsou všude chemicky přehnojená pole...pozemky jen se studnou jsou ale levnější a na hezčích místech
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@cherrycheery Studna už tam byla a celé okolí jede na studny. Tak proč by zrovna ta naše měla mít problém ;-) Navíc obec má v plánu vodu a kanalizaci, těch pár měsíců/let to vydržíme. Nemáme problém s eventuelně pitnou vodu vozit
Odpovědět
Cherrycheerry není problém si nechat udělat rozbor vody. Stojí pár stovek. Jen pro zajímavost, my si nechali dělat rozbor na chalupě a to jak z vody ze studánky, kterou máme pod barákem, tak i obecní. Ta naše vyšla podstatně lépe co se týče dusitanů. Oproti tomu, obecní voda nemá v sobě fekálie - a tím nemyslím obsah žumpy, ale to, že tam spadne brouček, utopí se a v té vodě rozloží. To bude u studny asi ve většině případů.
Odpovědět
Dekuji za postrehy. To vsichni stavite svépomocí? Nebo jste s nimi nespokojeni? Kolem Berouna by to zase pro nas bylo ideálni,kouknu na to:-) Ja se prve obavam, ze sami sezenem sice pozemek, ale dve hypotéky nam banka neda a vyplaznout mega , mega a pul za pozemek hotove, je pro nas nerealne. Resili jste to nekdo? Pripadne jak? Od drevostaveb nas strasne zrazuji, ze do nich údajně zateka a je to neřešitelné, pak jsou velke skody a špatně se to opravuje a ptaci se tam usazuji, nedrzi teplotu, rychle prochladnou, je to skutecne tak? Ja kdyz to vidim, tak si zacinam myslet, ze asi nikdy nebudeme bydlet ve svem. Pritom pred lety to bylo tak snadne postavit, dnes je to horor.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulaleskova My stavíme na klíč. A hypotéka na pozemek už byla č.2, už mám jednu na byt. Dají vám hypoték, kolik chceš, když na to máte příjem ;-) Jinak my jdeme do zděného, s dřevostavbami zkušenost nemám (a mít asi ani nechci). Tak drastický, jak píšeš, to nebude, ale my jsme konzervy, dřevostavby ještě nejsou moc prověřené, za 100 let, když vydrží, postavíme se jí taky ;-)
Odpovědět
@charado jenomže já tohle studovala a to, že mám v jednu chvíli rozbor neznamená, že to nebude za čas úplně jinak, spodní vody jsou čím dál znečištěnější a i ze vzdálených míst, takže bych ty rozbory musela dělat pořád...vím, že lidem nezbývá než být závislí na studních a nechtějí o problematice moc slyšet, ale podle odborníků je v ČR až 75% studní nepitných a ty pitné jsou spíš v odlehlejších místech, tam kde jsou pole a to je bohžel všude, tak nejsou
Odpovědět
Zdravim, celkem s pritelkyni koukame na ty ceny :) ... prihodim do placu taky neco od nas, my mame pozemek koupeny cca 18 km za prahou smer jih u lesu se sitemi 1.431m2 plus dum, ktery ted zahajujeme stavet 111m2 obytne plochy, jednoduchy obycejny podotykam, a jsme na cca dohromady 4,0-4,5mil.
Odpovědět
@petulaleskova -my se z Berouna stěhujeme, protože do stejné ceny jako vy jsme nic nenašli. Záleží i na domu, jakou máte představu. Beroun a okolí je za cca 2.500kč/m2, Vráž, Turbín, Výsluní je levnější,ale třeba nesmíte mít menší pozemek než 600m2 a někde 800m2,v Berouně musí být i garáž hned s domem, tak ta cena už potom roste. Ale staví tu developer dvojdomky v Popovicích a na Výsluní a mělo by být v létě postaveno. Domy jsou pěkné,zahrada dostačující,ale my si vyhlídli lokalitu a ta byla již zabraná. Tak budeme mít dům nám nakonec víc vyhovující kousek od Lán na Kladně, do Prahy dobře sjízdný a bude samostatně stojící dřevostavba od Gebas domy do 3,5 vč.pozemku,garáže,krbu i úprav kolem domu. A líbí se mi tam víc než v Berouně,nejsme rodilí Berouňáci.
Odpovědět
Tak jsme konečně sehnali pozemek pod 1mil / 829 m2 U Berouna, jezdí tam ještě MHD z Prahy takže super. otázkou je, zda nám to odhadnou dobře, by nám to vyšlo.... Držte palce:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?