Od jaké firmy máte okna?

Prosím od jaké firmy máte okna a jste spokojení? ;)
Odpovědět
@vess od f. REHAU a profil GENEO a su zatial super.
Odpovědět
PKS Inoutic Eforte...max spokojenost,slouzi bez problemu,jiz 3 rokem,mame vcetne vchodovych a garazovych dveri.....
Odpovědět
@markarnatnel máte antracit i když otevřete okno? :)
Odpovědět
@markarnatnel @vess Mám to samé co markarnatel. Tedy od PKS Okna profil Inoutic Eforte a zatím super. Mám antracitové zvenku, zevnitř a i uprostřed. Tedy nosník okna je také tmavý (šedo-černý) ;-)
Odpovědět
@hamikaw mrknu na jejich stránky dík za info :)
Odpovědět
@vess ...ano profily Inoutic jsou jedny z mala,ktere disponuji vnitrky korespondujici s barvou😉jinak je to s firmama bida a to ani na to zakaznika predem neupozorni.....
Odpovědět
@markarnatnel právě většina je bílá. Nevíte o kolik se liší cena cca? ;-)
Odpovědět
@vess ...ja si myslim,ze tam je rozdil v cene pokud chces oboustranne barvu,nebo z interieru bilou,ty nosniky si myslim,ze jsou cenove stejne,ale muzu se mylit,meli jsme proste zakazku na 14 oken,dvoje dvere....uz se se v tom nijak nestourala....
Odpovědět
@vess Navýšení v řádech desítek tisíc. Osobně bych dovnitř antracit nebral - bílá je univerzálnější pro interiér, dovnitř jde více světla, navíc ten negativní vliv na okno i materiál napojený kolem při oslunění je neskutečný (slova soudního znalce). Nechci rozpoutávat flame, jen podávám informaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@vess My budeme mít taky antracit jak z venku tak zevnitř, šedý nosník. Profil schüco od well okna. Byli jsme se podívat přímo ve výrobně a zatím spokojenost. Akorát budeme objednávat. PKS jsme taky měli v hledáčku, ale nakonec jsme zvolili schüco profil.
Odpovědět
@lukoid jaký máte na mysli negativní vliv? :-)
Odpovědět
@vess Tak je obecně známo, že tmavá barva, resp. černá, se při oslunění rozpaluje více než barva bílá. Stačí jen antracitový profil zvenčí a na jížní straně dostává to okno grády - u plastů více, u hliníku méně. Když k tomu přidáte rolety či žaluzie, parapety ve stejné barvě, tak do toho okna to praží neskutečně. Čím větší tmavá plocha, tím více to může pracovat, deformovat se, měnit barvu atd. Od výrobce bych chtěl do smlouvy větu, že garantuje tvarovou i barevnou stálost x let, pokud bych do toho dnes měl jít.
Odpovědět
Článek se načítá
@hamikaw A máte dřevo, hliník? :). Ať se rozhodneme jak koliv, doufám že vybereme dobře :-)
Odpovědět
@vess Plast. K tomu antracit venkovní parapety a přibudou též venkovní žaluzie ;) @lukoid To asi ano, ale zase bílá na sluníčku časem zežloutne a prostě bílá okna jsou pro mě nebratelná a nelíbí se mi.
Odpovědět
Profilova fotka
RI okna - trojsko (přesný typ nevím), plast, středně tmavý dřevodekor z obou stran i uprostřed, okna sedí, těsní, netáhne jimi, bydlíme přes rok , ale okna jsou namontována cca 2 roky (možná více) a zatím nebylo ani třeba je seřizovat. krom jednoho malého v ložnici, u kterého nejde klička na větračku úplně lehce jako u ostatních, tam bude třeba nějaké minimální seřízení , nerosí se. Máme k tomu i sítě do všech oken od stejné firmy (poch. ve stejné barvě) a vnitřní žaluzie s horními lištami ve stejné barvě jako okna, plus vnitřní parapety v stejné barvě jako okna:-). Za mě dobrý zatím, ťuk, ťuk:-)
Odpovědět
@hamikaw I ten antracit může zbělat, zejména v odtokových kanálcích. Ale klidně v ploše. Proto píšu o té záruce na barevnou stálost.
Odpovědět
Profilova fotka
Okna EU
Odpovědět
okna.eu slovaktual pasiv s aluclipem
Odpovědět
koukám, že OKNA:EU jedou :-) já je mám také - hliníková.
Odpovědět
Dík všem za tipy :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?