Poradíte mi výrobce na dřevěný zahradní domek

Dobrý den, hledám výrobce nebo dodavatele na dřevěný zahradní domek, který mi dodá a sestaví domek se vším všudy, tedy že bude i natřený proti škůdcům a nabarvený a na pozemku ho sestaví. Domek by měl být mezi 10 m2 - 12 m2. Našla jsem zatím dva výrobce, jednoho www.zahradni-domky.cz (který je ale poměrně drahý) nebo www.mujzahradnídomek.cz. Poradíte mi, koho jste zvolili vy ? Bylo pro Vás rozhodující, jaká je tloušťka stěny nebo ne ? Má smysl zainvestovat nebo ne (myšleno, že levný i drahý bude mít podobnou životnost) ? Lze uskladňovat v takovém domku i třeba elektrické přístroje nebo dřevěný nábytek (myšleno, že se ve vlhku a mrazech nepoškodí)? V zahradním domku chci schovávat kola, lyže, gril, sekačku, pneumatiky, zahradní nábytek, brikety, složený dřevěný nábytek atd.
Odpovědět
1
2
Máme tento zahradní domek: http://www.mujzahradnidomek.cz/Zahrad... Tloušťku stěny jsme raději volili 19mm. Těch 16mm co maj je dost málo. Uskladňujeme v něm elektrické přístroje, dřevěný nábytek, gril, sekačku, pneumatiky, zahradní nábytek, zahradní nářadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, na ty můjzahradnídomek jsme se jeli podívat a nebyli jsme moc nadšení - je to takové no levné už od pohledu a bylo by to třeba hodně dolaďovat. Ale manžel je náročný a nakonec ho bude stavět sám. Ta cena je hezká, ale když připočtete podlahu, okapy a další tunu drobností byli jsme u té malé plochy cca na 25 tis. (možná i víc můžu doma juknout někde to tam ještě je). A určitě je ta tloušťka stěny důležitá, pod 19 mm nechoďte, ono se to potom prohýbá. Ještě zvažte tu velikost - podle toho co tam všechno píšete se Vám to tam skoro nevejde :). Vlhkost neporadím, zatím ho nemáme. Ale my tam budeme mít topení, protože to bude zároveň dílna...
Odpovědět
Profilova fotka
My mame z Polska. Kluci prijeli smontovali za par hodin. Bylo to se vsim, moreni, strecha, podlaha atd. Cenu si ted nevzpominam ale doma bych nasla. Jinak ho mame pres rok, mame v nem naradi vseho druhu a bez problému.
Odpovědět
Profilova fotka
@klaruska5 zdravím, budete tak hodná a najdete cenu a případně odkaz na firmu? my máme z Polska přes aukro zatím plechový na nářadí a až na domluvu spokojenost :).
Odpovědět
Ta firma www.zahradni-domky.cz mají myslím tloušťku 28 mm...a vypadají na pohled kvalitněji, ale na necelých 12 m2 vyjdou na 95 000 korun se vším všudy. A kde je betonové podloží...to jsou další náklady. Přemýšlím tedy, zda jít vědomě do tenčí stěny a horšího zevnějšku nebo zda ušetřit jinde a koupit kvalitnější domeček pro sklad.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek ono záleží - bude to jen sklad věcí? manžel to chce i jako dílnu, takže to prostě raději vyrobí sám. 100 tis za 12 m2 to je teda něco, to mu ani nebudu ukazovat :) a nějaké z hobby marketů se Vám nelíbili? tam je to možná maličko levnější než ty zahradni-domky. Jinak než to manžel viděl na živo chtěl ten "mujzahradnidomek". Cena asi odpovídá tomu provedení. Ale není to ani ošetřené, my ten rozpočet pro porovnání možná ještě najdeme - kolik do toho ještě musíte dát, aby se to dalo používat. Ono se to špatně porovnává, když je jeden kompletní a druhý v podstatě polotovar. A ten podklad + podlaha bude drahý, ale my jsme pro malou plechovou boudu nakonec jen položili dlažbu na štěrkové lože, a to by možná ve Vašem případě pro sklad také stačilo? za 8m2 "podlahy" jsme bez štěrku a svépomocí dali kolem 3 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Polaci kde jsme kupovali mají i internetové stránky, ale nic moc tam není http://kus-nabytek.netai.net/ My objednávali osobně v Zabelkově, tam jsme ho i naživo viděli než jsme koupili. Velikost je 3x3 metry plus ten přístřešek na dřevo. Cena byla 35 000,- S tím že 1000 korun jsme dali předem jako zálohu, zbytek po smontování. Já jsem spokojená, oproti tomu co prodavají tady hornbachy atd....A myslím, že jsme si mohli určit, kde chcem okno, jaké chcem dveře, zamykání atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@klaruska5 Díky za tip, to možná bude stát i za podzimní/jarní výlet :). Krásný podzim.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame zahradni domek 2 x 3 m a stal okolo 30tis. Mame ho dva roky a jsme stale spokojeni. Pan prijel, smontoval primo na zahrade. Podlozi jsme si pripravili sami a natery jsme si taky delali sami.
Odpovědět
Chodte pozriet do nejakeho hobby marketu. Nie je to tam drahsie nez na strankach vyssie. Kvalita v pohode, zabezpecia podklad, montaz, natery, krytinu, atd. Urcite by som sa vyhol hrubkam 16/18mm a vzal by som minimalne 28mm. Dokonca v Hornbachu som objavil domek so 45mm stenou.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya 45mm uz je mazec - to jsou srubove palubky. na normalni skladek bohate staci tech 28mm. A pokud chces opravdu neco lepsiho pak se da udelat sendvicova stena, ramova konstrukce a pobit palubkama zevnitr i zvenku. ty 45mm stejne nejsou samonosne a musi byt ramova konsturkce tak jako tak. jinak ja osobne kupuju tramky a palubky a vyrobim sam...
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans mám takový pocit, že něco takového mi vyprávěl manžel :) rozhodně tam bylo "palubky zevnitř i z venku, osb desky jsou na nic", takže ta konstrukce asi také. A jak to budeš kotvit do země?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tulda27 jsou v podstate dve moznosti - zabetonovat patky pro tramky nebo zemni vruty. U male kulnicky na zahradni naradi uvazuju o tech vrutech. Vetsi skladek ktery chystam jako soucast garazoveho stani budu kotvit na ty patky.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans tak prý po zkušenosti s vrtáním sloupků, kdy to lomocovalo bagrem o s to šest už jsme se zase od vrutů v úvahách přesunuli k patkám :). No a podlahu uděláte tedy dřevěnou nebo to máte vymyšlené nějak společně se stáním?
Odpovědět
@deto_oesya Hmm. Zkusím tedy Hornbach. Taky se bojím tloušťky 19 mm.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 spolecne se stanim, takze beton. Kolega ted delal taky na patkach a delal zamkovou dlazbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans teď se zeptám blbě jako správná ženská :) ale když je to na patkách manžel říkal, že to visí ve vzduchu, takže tam právě už betonovou podlahu (základovku) dělat nebudeme. Vy tedy budete mít spíš "pasy"? Nebo máte nějakou fintu jak tam tu podlahu dostat?
Odpovědět
Profilova fotka
V mym pripade jsem mel hotovou zaklfovou desku. Patky vrtam a kotvim na chem kotvu. Kolega zabetonoval patky, udelal dlazbu a pak teprve stavel domek. Ano je to par cm nad zemi. Dlazba je i pod stenama a presahuje ven. Ta mezera se da klidne zakryt sirsi palubkou
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans takže v podstatě uděláte dlažbu na roštu/konstukci nikoliv přímo na štěrkové lože? Nebo se mezi ty patky prostě vysype lože(dalo by se to chytit např. to těch hnusných plastových obrub, to jsme zkusili na plech. domku)? Já si spíš neumím představit na čem ta podlaha leží. Manžel má v případě patek v plánu dřevěnou podlahu na roštu, ale nevím jak by se to případně udělalo s dlažbou, kterámi do tech. domku příjde lepší. Z venku to zakreju o to nic :). Jen ten samotný technologický postup mi ještě není jasný. A ještě víte jak to kolega pak kotvil (bude kotvit) k té dlažbě? Předem díky, je to složitější než jsem si myslela.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 1. zabetonuju patky 2. udelam obrubniky 3. sterkove loze 4 polozim dlazbu 5. stavim domecek chci-li drevenou podlahu: 1. zabetonuju patky 2. muzu dat sterkove loze 3. ramova konstrukce na domecek s rostem na podlahu 4. pobiti domecku a montaz podlahy na rost.
Odpovědět
Tie patky zase az tak nutne nie su. Da sa to poskladat priamo na dlazbu. Zalezi na velkosti domceka.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans super, díky jste zlatý :) @deto_oesya domek bude velký, největší jaký jde bez ohlášky (asi 5x5 m), přímo na dlažbě máme plechovou boudu na nářadí, jen štěrk, obruba z plastu zatlučená hřeby, dlažba. Ale ta tohle chceme pořádné, nejspíš bude i vyhřívání podlahy (dílna a po dobu stavby zázemí na přespání) uvidíme jak to přes zimu vymyslíme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Chci se zeptat, zahradní domky se většinou nabízí bez povrchové úpravy. Čím natřít z venku mi je jasné, ale ošetřovali jste zahradní domek něčím i zevnitř? Často jsem viděl, že se vnitř se nechávalo nenatřené dřevo, ale domek má sloužit jako provizorní sklad na nářadí a na motorku, takže se tam asi nějaká ta vlhkost zaveze. Čím to ošetřit? Bude i dřevěná podlaha.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda podlahu bych natrel cimkoliv co bude po ruce - treba vyjetym olejem. Stejne se poskrabe. Co se tyce sten zevnitr tak bych to osetril jen bezbarvym bochemitem nebo lignofixem proti hnilobe a skudcum. Je to sklad tak bych se s tim nemazal. Trochu obcasne vlhkosti drevu nevadi pokud ma moznost zase vyschnout. Dej si jen pozor na to abys udelal dobre izolaci proti zemni vlhkosti. Jrstli to budes mit na ocelovych patkach tak to bude ok. Kdybys to chtel davat primo na betonove piloty a kotvit treba pomoci zavitovych tyci tak bych mezi drevo a beton dal kus asfaltove lepenky nebo klidne stare lino.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans Díky, stát to bude na zemních vrutech, takže zemní vlhkost mě netrápí. Jelikož neplánuji že tam bude stát na furt, tak nechci zbytečně betonovat, nebo vysypávat štěrkem který by mi kluci jenom roznášeli po zahradě.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda tak zemni vruty jsou uplne v pohode.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda a ony se pak dají zase dobře vyndat nebo Vám tam pak zůstanou?
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 chce to delší trubku jako páku a pak se dají vytočit ven. V zemi zůstane jen malá díra která se zasype.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda super, díky moc!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?