RD Pluto od G servisu/Prodomu. Máte skúsenosť?

Stavia niekto RD Pluto? Prosim podelte sa o skusenosti. http://www.gservis.cz/projects/projec...
Odpovědět
1
2
zkus tuto diskusi http://www.modrastrecha.cz/forum/show...
Odpovědět
Tinkerbell, je to náš první domeček, který jsme postavili a museli ho prodat (ne že by se nám nelíbil, bylo to z jiných důvodů ;-) ). Teď stavíme jiný... Ale můžu poreferovat. Copak tě zajímá? :-)
Odpovědět
dakujem Alcar, robili ste v projekte aj nejake zmeny? Ako sa vam v tom dome byvalo? Citala som co si pisala o tych zle naprojektovanych schodoch, tak to si dame prerobit. Zmestili ste sa do rozpoctu, ktory uvadza G servis? A este by ma zaujimalo, ci vam nechybala izba na prizemi - niektore domy ju maju, ale neviem, ci sa oplati investovat do izby na prizemi.
Odpovědět
Takže, domeček byl opravdu malinký, ale pokud nejste nijak nároční, tak vám bude stačit. Na uklízení byl tak akorát. Pokoj dole nám chyběl moc. Měli jsme pracovnu nahoře a bylo to otravné pořád lítat nahoru třeba kvůli hovorů na skypu apod. Ale dneska už to jde řešit notebookem apod. Změny jsme dělali. Dole jsme spojili wc a tech. místnost v jednu místnost, čímž se zvětšil prostor o předsíňku před záchodem. Nahoře jsme spojili ložnici s pokojem a vznikl jeden velký pokoj. Ale do budoucna jsme to měli nachystané, že by se to eventuelně rozdělilo na dva pokoje. Ubírali jsme střešní okna a to v koupelně a v ložnici. V kuchyni jsme upustili od spíže a kuchyň byla bez ní tak akorát. Kdyby tam byla špajzka, tak by to bylo velmi malé, takže ji doporučuji zrušit... Co mi velmi vadilo byly schody přímo v obýváku. Jednak kvůli úniku tepla z obytné části, ale taky kvůli zvuku. Když manžel sledoval dole tv, tak to šlo i přes dveře v ložnici slyšet... A taky pokud to jen bude technicky trochu možné, tak moc doporučuji udělat pod schody obezděnou místnůstku. Určitě by se v domečku využila. My ji neudělali a určitě bych toho v budoucnu litovala. Ale stejně jsme nyní úplně někde jinde, takže litovat nebylo kdy... A zídka, která je vedle domu se dá protáhnout podle potřeby klidně až o 2 m. A doporučuji ji postavit až po domě a nespojovat ji žádným způsobem s domem, aby nepopraskala. Přece jenom jsou to jiné váhy a bude sedat úplně jinak... A půdu si udělejte určitě s pochůzí podlahou. Je obrovská a dalo se tam schovat spoustu věcí!
Odpovědět
A co se týče rozpočtu, tak to ti přesně neřeknu. Mám pocit, že jsme jej trochu přesáhli, ale bylo to i tím, že v jejich ceně jsou tzv. standarty a my se snažili do domu dávat vesměs nadstandarty. Měli jsme eurookna, celý dům byl zděný z termoizolační malty, zateplovali jsme a spoustu jiných věcí... Záleží, co všechno si tam člověk dá. ;-)
Odpovědět
Dakujem Alcar za rady, nad tou malou miestnostou pod schodami som rozmyslala aj ja. Co sa tyka tych schodov z obyvacky, nerozmyslali ste nad oddelenim obyvacky od schodov a jedalenskeho kutu prieckou? to by ste vsak museli urobit vchod z chodby do kuchyne. Ako dlho ste ten dom stavali?
Odpovědět
Tinkerbell, tak nad příčkou jsme vůbec nepřemýšleli. Asi by to bylo v tak malém prostoru hodně natěsnané a vchod do kuchyně z chodby bychom nechtěli. Ta předsíň je docela malá a ještě jedny dveře (už tak jsme jedny zrušili), tak to už by bylo o ničem. Ale nevím, jestli to chápu úplně dobře ten tvůj návrh. Stavět jsme začali 6/05, stěhovali jsme se v 6/07 a kolaudovali 11/07. ;-)
Odpovědět
To bol len taky navrh, aby sa to trochu odhlucnilo ;-) Predsien je naozaj velmi mala, ako ste to vyriesili s odkladacim priestorom (na topanky, kabaty)?
Odpovědět
Tak na nábytek tam místo je. Měli jsme tam dva botníky, věšák a pelech pro psa. Dokonce jsem do budoucna zvažovala i něco většího vestavného, i na to tam místo bylo... Hodně ten prostor zvětšilo i to fixní prosklení vedle dveří. Naši známí postavili Klasik 156, kde je předsíň ještě menší a teď se jim tam v pohodě vešel i kočárek... Z toho bych strach neměla. ;-)
Odpovědět
Dali ste tam aj krb? Ktore stresne okna ste zrusili?
Odpovědět
Měli jsme krbová kamna hned za dveřmi do obýváku a střešní okna jsme zrušili v koupelně a v pokoji, kde byly dveře na balkon. My to měli spojené s tím pokojem vedle, takže to byla naše ložnice. A v té původní ložnici jsme nechali jen jedno... Takže jsme měli dohromady 3, nad schodama, v pracovně (pokoj naproti koupelny) a v ložnici.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
My práve staviame Pluto Plus. Momentálne sme v štádiu hrubej stavby ;-)
Odpovědět
ahoj machulka, ste stale spokojni s domcekom, ktory ste si vybrali? Ake zmeny ste v nom robili? Kolko vas priblizne vysla hruba stavba?
Odpovědět
Alcar, z akeho materialu ste stavali dom? (obvodove mury a vnutorne priecky)
Odpovědět
Stavěli jsme z Porothermu 40, vnitřní příčky už si nepamatuju, ale asi klasika 15 nebo tak nějak... ;-)
Odpovědět
Ahoj Alcar, nemali ste problemy s vedenim odpadovych trubiek z hornej kupelne? (kedze sa nachadza na opacnej strane domu}
Odpovědět
Ne, vůbec. Ale přiznám se, že toto šlo víceméně mimo mě. Kanalizace se dělala před zalitím desky a pak se jenom napojily v domě trubky a to bylo celé. Akorát byly delší, ale měli jsme na to super chlápka a ten na to neříkal nic... :-)
Odpovědět
A nebolo pocut napr. splachovanie WC? kedze predpokladam, ze ta trubka vedie cez stenu v obyvacke(pri jedalenskom kute)
Odpovědět
Ne nebylo... :-) Jo přesně tam ta trubka vede a v pohodě. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
tak, uz mame projekt doma a zaciname vybavovat veci na stavebne povolenie. Trochu ma prekvapilo, ze kotol je naprojektovany v hornej kupelni, lebo na nete taky nakres nebol, ale nevadi, rozhodli sme sa, ze to tak aj nechame. Alcar: vy ste kde mali naprojektovany kotol?
Odpovědět
Tinkerbell, my jsme ho měli naprojektovaný myslím dole v tech. místnosti. Každopádně vy si ho můžete dát, kde chcete. My ho nechali v té spodní koupelně(tech. místnosti), nemuseli jsme tahat potrubí do druhého patra apod. A ta koupelnička nahoře je strašně malá, takže ani nevím, kde bychom tam ten kotel dali. U nynějšího domu máme kotel projektovaný taky v horní koupelně a my si ho nechali umístit do garáže. ;-)
Odpovědět
vy ste mali pluto s garazou alebo bez? My sa trochu obavame, ci ho nebude pocut, kedze je na poschodi.
Odpovědět
My jsme měli bez garáže. Ale fakt si ho dejte do té tech. místnosti, tam nejde slyšet vůbec, když se zavřou dveře. ;-) A kde byste ho chtěli umístit v té horní koupelně? Tam fakt na něj není místo... =-)
Odpovědět
V projekte je v tej hornej kupelni urobeny taky vyklenok smerom do vedlajsej izby. My sme ten kotol chceli premiestnit do technickej miestnosti, ale projektantka nam tvrdila, ze by sme museli robit dlhy komin a ze je to praktickejsie na poschodi, tak neviem :-(
Odpovědět
Tinkerbell, takže to nemáte typový projekt? To vám zpracovává projektantka? =-) To je škoda, to místo v tom pokoji je totiž určené na vestavnou skříň...
Odpovědět
Nevím, jestli se tedy bavíme o tom samém projektu... My stavěli tento: http://www.gservis.cz/projects/projec..., ale opravdu tento, žádný individuálně udělaný projekt, to mi přišlo jako zbytečně vyhozené prachy... ;-)
Odpovědět
Odkaz je i v tvém prvním příspěvku, takže se bavíme o tom samém. :-) Já tam žádný výklenek v té horní koupelně ale nevidím... =-)
Odpovědět
Alcar pozri na tento link http://prodom.sk/?p=projekty&project=212 my sme ten dom naskor uvideli v G sevise, ale ked sme ho isli objednavat, tak sme zistili, ze ho ma aj Prodom, tak sme ho objednali z Prodomu, ale akosi nas nenapadlo lepsie si vsimnut tu hornu kupelnu. Ked sa na to pozries, uvidis ten vyklenok v kupelni, a tam je naprojektovany kotol. Projektantka nam len urobila drobne upravy, co sme chceli zakreslit do projektu, inak je to typovy projekt.
Odpovědět
Aha, tak to jediné je v tom projektu jiné... Ale vy si můžete kotel dát úplně jinam. Je to jedno. Pro nás bylo lepší ho mít dole v té tech. místnosti, protože my neměli nikde jinde v domě plyn rozvedený. Měli jsme sklokeramickou desku v kuchyni, takže my jsme skrz nosnou zeď jenom prostrčili trubku, která šla defacto přímo do kotle. Takže jsme nemuseli mít revizi na rozvod plynu v domě, ale jenom do domu, čímž jsme zase něco ušetřili a na plynové trubce (vzdálenosti) ani nemluvím. A měli jsme v pokoji místo na vestavnou skříň. Je to fakt po všech stránkách lepší mít ten kotel dole. Pečlivě to zvažte, ještě máte možnost to změnit... ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?