@atilius Při předání se před tebou rozbalí krabička s novou vložkou a klíči. Krabička je zabalená. Vložka se vymění a předají klíče. Tak by to mělo být správně
@atilius@angus88 mne zas prijde "vtipne", ze v predavacim protokolu mame upozornění, ze máme hlavni dveře zamykat na dva západy a přitom to nejde, zamknout jde jen na jeden...
Ahoj,.mela bych dva dotazy:
1) pri montazi jsme prisli na to, ze mame externi privod pro krbovky prilis blizko stene, lze to pry jeste opravit, ale bude to viceprace - resil jste to nekdo? Prip. Cenu? To se musi vykopat v ZD nebo to lze vest jeste pod podlahou?
2) zatepleni soklu u domu s jednou radou bedneni - jak mame dum oblozit 60 cm do hloubky, kdyz pasy jsou vylite skoro az nahoru k terenu?
@susie1 ad 1) A základovku máte v ceně domu, nebo jste dělali sami? Pokud by to bylo v ceně domu, tak předpokládám, že by se to cenou za vícepráce neřešilo.....
Musím se podělit se zkušeností ze stavby, možná mě uklidnite. Jsem překvapený, že při montáži nikdo moc neřeší parozábranu za různými zásuvkami, krabickami či průchody kabelů. To asi není dobré, ne?
@angus88 A to je u těch děr, co jsi si nechal ty zásuvky předělávat? Z výroby to asi takhle není? Otázka je, jestli by tohle blower door test odhalil. No asi nezbývá, než je požádat, aby to zalepili. Ach jo, poslední komentáře mě trochu znejisťují a to je stavba na dohled...... :-(
@angus88 Přesně takto jsem si předávku klíčů představovala a taky požadovala. Koukali na mě jako na blázna :-) . Naše klíče si předávala stavební parta, elekrtikáři, pokrývači. Bylo mi řečeno, že zalepené krabičky neseženu ani v obchodě. A že takto je to prostě normální. :-) :-)
Mě by zas nenapadlo nechávat si vložku , kterou mi předá firma i s hromadou klíčů, vždycky bych si tam dala vlastní. Protože bůhví, kdo všechno si ty klice mohl udělat :-)
@mo3108 a jak vám klíče nakonec předali? Také bych předpokládala, že při předání mi dají novou krabičku a nebudu muset hned měnit zámky. Dělníkům bych nevěřila a pokud by klíče kolovaly, určitě bych zámek vyměnila.
@angus88 Dej vědět, co odepsali z RDR, očividně to probíhá, jak se jim zachce :-|
@angus88 podle mě to moc řešíš, není to pasivní dům, test by ti byl k ničemu, tady se na dokonalé utěsnění nehraje, dům potřebuje trochu dýchat a že je sem tam někde díra podle mě vůbec nevadí. V obvodovýc stěnách by to asi být nemuselo, ale na funkci domu to nemá vliv....
@zenny2 tento test se provádí u pasiv domů....
rozhodně blower není zbytečná věc a najde jakékoli poškození parozabrany a je jedno jestli dům je nebo není pasivní.
S tím že konstrukce potřebuje dýchat souhlasím, ale pouze směrem do exteriéru. Z interiéru musí být dokonale utesnena, kor když se jedna o difuzne uzavřenou konstrukci na které je nalepeny eps.
Takže je nepřípustné aby z interiéru do konstrukce mohl proudit teplý vzduch a srazet se tam.
Nehledě na to že se tím rapidně zvedá tepelná ztráta domu .