RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle toho, co zde v poslední době čtu - začínám se snad i bát. :-( Chápu, že nikde to není úplně dokonalé, ale takovéto komenty se zrovna dobře nečtou. :-| Je mi jasné, že hlídat se bude muset ideálně vše a pokud možno detailně - jenže všichni jsme jen lidi. Trochu mě mrzí, že s nárůstem zakázek zřejmě upadá i kvalita provedení. Souhlasím s názorem, že nás jako koncové zákazníky tohle nezajímá - v první řadě si musí poradit firma, nabrat více zaměstnanců apod. - jde hlavně o její pověst. Snad budeme patřit k těm spokojeným, jako zdejší většina. Každý z nás chce logicky za svoje peníze jen to nej. Netvrdím, že mohu řešit i sebemenší "nedokonalosti" , ale tolerovat nehodlám lajdáctví, kdy by chtěli tvrdit: že takhle to nevadí. Přeju nám všem, ať jsou potíže co nejmenší a nemusíme zde vypisovat "hororové" zkušenosti. Nový dům by měl být v první řadě radost, ne noční můra.
Odpovědět
@zeneva kazdy dum ma svoje plusy a minusy.Pan z Rymarova byl velice prijemny a vstricny, uz mam kontakt na pana, ktery by nam to mel opravovat.Verim, ze se s nimi domluvime.Jak jsem psala-jinak jsme moc spokojeni, bydlime 5 let.
Odpovědět
@luji jak to popisujete, tak by Vám to měla uhradit pojišťovna
Odpovědět
@beruska80 Chlapi montážníci jsou super, ale i tak si nedokáži představit, že bych na stavbu nejezdil kařdý den :( Držím palce. Já už se těším až to budu mít vše za sebou
Odpovědět
@beruska80 Nenazývala bych situace na stavbě RDR hororovými situacemi. Myslím, že mnoho stavitelů zděných domů zažívá ani mnohem hororovější situace (jak se dá tady na MS číst), ale určitě to chce hlídat, mluvit s partou, kontrolovat. Jak už jsem tu mnohokrát psala, nám stavbyvedoucí řekl rovnou, ať se ptáme, upozorňujeme, co se nám nelíbí, aby se to mohlo hned řešit. Ale je pravda, když na stavbu přijdete jednou až dvakrát za den a při té rychlosti stejně nejste sto vše uhlídat. Ale myslím si, že jednání a kontrola jsou na místě.
Odpovědět
Profilova fotka
@angus88 určitě zde hraje roli štěstí na montážní partu - oni jsou TI, co dávají domu "život" a na jejich práci záleží. Co se týká dozoru na stavbě, manžel i já budeme docházet pravidelně a kontrolovat - také bych si to bez toho nedokázala představit. Bohužel to dneska jinak nejde. Hlavně jde ledacos v takovéto fázi ještě ovlivnit, změnit, upravit (můžeme vyžadovat případnou nápravu chyb a nedokonalostí) - později už to bývá problematické. Nehledě na to, že i jistá zvědavost by mi nedala spát - už i za ten zážitek, kdy roste dům doslova před očima. Prostě oba doufáme, že nebudou zbytečné komplikace. Každý druh výstavby nese svá rizika, s tím se musí počítat. Mě o RDR přesvědčily pozitivní reakce zde na MS - posléze i obchodní zástupce ze vzorového domu. Myslím si, že pokud bych to chtěla pitvat, u každé firmy se dá najít nespokojený zákazník - je to opravdu otázka štěstí, nebo spíš smůly. Nejhorší je, když zabrousím do jiných diskuzí, kde se třeba probírají firmy na dřevostavby a tam pár vyloženě negativců, co RDR fakt nemusí a snaží se to dát patřičně najevo. To je stejné i u "táborů", kde se porovnávají zděné domy a dřevostavby (tam to bývá hukot). No, omlouvám se za menší sloh......rozvášnila jsem se víc, než by bylo zdrávo. :-D Vám také držím pěsti, hlavně úspěšné dokončerní domu a pak už jen spokojený život. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitule23 nechtěla jsem to samozřejmě přehánět. Jak jsem již psala, stavbu bych určitě nenechala bez našeho dozoru - spoléhat na druhé se nechceme, nehledě na to, že to ani nelze. Nebudu kvůli pár negativním recenzím a zkušenostem hned zatracovat celou firmu, to ne, jen to člověka nenechá chladným - určité nejistoty a obavy se objeví. My jen pevně doufáme, že budeme mít štěstí na montážníky a stavbyvedoucího, kteří budou spolehlivý, pečlivý a ochotní - o tom je to především. Protože kde je vůle, je i cesta. Každopádně souhlasím, že i přes veškerou snahu se nedá uhlídat vše. Ono je to i tom,kdo jaké má nároky - to co jedni považují za důležité, nad tím ostatní mávnou rukou. Snažit se musíme maximálně. ;-)
Odpovědět
@beruska80 Myslím, že jsi to napsala velmi výstižně
Odpovědět
Prosím, nejspíš nám už neudělají fasádu, je zima. Máte zkušenost, zda je možné namontovat hromosvod bez fasády?
Odpovědět
Včera nám zalili základovou desku. Dneska jsem se byla podivat a našla jsem 3ks kostek bednění mezi kterýma je díra. Dotaz zni : nevadí to ničemu? Jsou tak 2cm siroke.
Odpovědět
Profilova fotka
...k té kvalitě práce: dobře, představu o tom, že v době stavby odvezu rodinu někam za sluncem a až se vrátíme, tak se jen přestěhujeme, padá. Tak že chodit každý den kontrolovat a to nejlépe několikrát - ano, ale co tam mám kontrolovat? Stavba domu není můj obor a na internetu jsem toho moc nenašel. Máte nějaký "checklist" nebo na co se v jednotlivých fázích zaměřit? Jako další možnost mě napadá, najmout si externí firmu, co provede testy, změří vlhkost atp, což nabízí několik firem. Máte s tím někdo zkušenost? (to by mohlo mít minimálně psychologický efekt na dělníky... typuji) Zítra začínáme se ZD, tak jsem krapet nervózní... ;) Díky.
Odpovědět
@beam1969 No měřit vlhkost asi zrovna není třeba, stavba je téměř suchou cestou. Co se týče kontroly, tak ta se odvíjí od toho, co se udělá daný den. Určitě kontrola umístění zásuvek a vypínačů, položená dlažba a obkladačky, obložky dveří a jejich zatmelení, rýhy, škrábance, malba. To je zatím, co ě napadlo, je to už 6 let. Taky nejsme žádní stavaři, ale to asi není úplně třeba. A co není jasné, tak se hned ptát. Ale on určitě někdo přidá další postřehy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@beam1969 já osobně bych doporučila ihned poté, co přivezou dlažbu a obklady vše zkontrolovat. Na poměrně drahé mozaice jsme měli vadnou glazuru (byla snaha pána od SIKA to svést na to, že to je lepidlo, ale sám pak uznal, že není) a na dlažbě byly oranžové fleky (neumytelné, byly vypálené). Byla jen náhoda, že jsem byla u dovozu a vadné kusy byly nahoře, takže jsem si jich všimla a hned zkontrolovala všechny dlaždice mozaiky a upozornila chlapy na to, že v dlažbě jsou vady, ať vadné kusy v žádném případě nepokládají, že si to zkontroluji a najdu-li flekatou, nechám je to vyměnit. Chlapi ale dodrželi domluvu a vadné kusy nepoužili. V podstatě s naší partou nebyl žádný větší problém, na všem jsme se v pohodě domluvili.
Odpovědět
@zmrz_lina co jste měli za partu?
Odpovědět
@helisek85 partu pana Matějíčka z RDMONT. Zrovna staví u nás ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@helisek85 jak píše @angus88 - parta pana Matějíčka a chlapi byli super a co se domluvilo, to platilo. Za to, co poslalo SIKO, nemohli.
Odpovědět
@beam1969 ak nějaký checklist by se mi taky hodil :-) Nemám absolutně tušení, co kontrolovat...
Odpovědět
@angus88 hromosvod by mě taky zajímal. A dali Vám rovnou termín na tu fasádu? Jak je to s kolaudací bez fasády a jak s platbou? Budeš platit celou částku za dům nebo jen poměrnou - bez fasády?
Odpovědět
Profilova fotka
@sykop nekde jsem cetla,ze hromosvod zaroven s fasadou
Odpovědět
Bez hromosvodu není možná kolaudace... A vlastně fasáda je, pouze není fasádní barva... Zkusím napsat do RDR
Odpovědět
ještě k tomu hromosvodu, pokud si ho necháme od RD dát, což v kalkulaci máme, jak je to pak s deskou, kterou třeba necháme udělat jinde? Zajímá mě to jak je to s těmi zemnícími pásky. Díky
Odpovědět
@cendler @angus88 Máme ten click, teplovodní, bez podložky a topí to dobře.
Odpovědět
@pavelll12 no musia byt vyvedene tak ako je to v projekte, ak su tak s tym nieje problem
Odpovědět
Tak dotaz - prosím, jaký výkon máte u krbových kamen, pokud je máte (bez výměníku)? Netušíme, kolik kW je optimálních pro rýmařovské domky :-|
Odpovědět
@beam1969 Tohle jsem si tu od někoho opsal z dřívější diskuze a měl to jako mustr ;) 1. Řádně si v předávacích protokolech přečtěte vše, co podepíšete. Zkontrolovat ze zápisů ve stavebním deníku, zda byly provedeny tlakové zkoušky vodovodu a kanalizace. 2. Zkontrolovat veškeré předané doklady, zda jsou ke všemu návody k používání (zpravidla se vyhazují do kontejneru). Co bude chybět, požadovat doplnit. 3. Než podepíšete převzetí zbylého materiálu (především obklady, střešní tašky apod.) zkontrolovat, zda to odpovídá skutečnosti. 4. Ze střešního výlezu zkontrolovat správné položení tašek na střeše a hřebenáčů (musí být do sebe řádně zaklaplé). Stejně tak zkontrolovat i oplechování na střeše a okapy. 5. Zkontrolovat funkčnost všech světel a zásuvek, vč. jejich počtu a umístění. 6. Zkontrolovat, zda komínová dvířka navazují na otvor z komína a nejsou tedy o kus vedle. 7. Kontrola zavírání a těsnosti oken a dveří. 8. Zkusit, jak odtéká voda z vany a sprchové vaničky. Zjistit, zda je přístupný montážní otvor v přizdívce vany (zde by měla být odnímatelná obkladačka). Pokud voda bude odtékat mizerně, prověřit, zda je v pořádku spád potrubí (umějí to totiž udělat i v opačném spádu ) 9. Zkontrolovat dotazem, zda máte osazen čistící kus na kanalizaci, a to 1 m nad podlahou v přízemí, ne někde pod stropem 10. Koukněte na pohledové trámy, které máte mezi kuchyní a obývákem a v místnosti nad garáží – nepraskají někde? Nejsou viditelně spravované tmelem? 11. Co se týče sem tam nějakého škrábanečku či šmouhy, to berte s úsměvem, protože stavba bez jediné chyby neexistuje. A Rýmařovské domky těch chyb mají fakt relativně málo. Držím palce! + jsem kontroloval zapojení zásuvek (fáze vlevo a aby nebyla na kolíku)
Odpovědět
@janaa1 máme kamna 3-8kW, stojí ve spodní místnosti vedle schodů, takže vytápí i vršek a většinou je nestahujeme, zatopíme, vytopíme a necháme dojet. Jsou úplně akorát.
Odpovědět
@angus88 hromosvod nám přijela udělat firma asi tak 14 dní po dokončení domu a fasádu dodělali za další dva.
Odpovědět
@angus88 Bleskosvod jsme měli už při předávce, fasádu až za nějaký měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@janaa1 meli byste to mit v nejake te pruvodni zprave od projektanta, davalo se to na zivotni prostredi ke schvaleni...aspon my ano
Odpovědět
@farka Aha, děkuju za info, mrknem na to ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?