@herta135 Nas zas ani nenapadlo ze by ta leskla strecha mohla mat nejaku funkciu inu ako vzhladovu takze sme to vobec neriesili a este nam aj pri KS hovorili ze to je zbytocne, takze fakt asi kazde OC alebo aj kazdy specifikator to ma inac...
My máme lesklou KM Beta černou. Na lesklé se méně drží bordel, lépe stéká voda, roztátý sníh... navíc lesklá černá na pěknou barvu, matná černá je spíše černo šedivá... příplatek byl asi 10tis, jestli to za to stojí nevím :D s barvou jsem zatím spokojený
@tojojot Já si taky myslím, že ten lest u toho Briliantu je prostě jen pro efekt. Že lesk jinak žádnou funkci nemá. Jde asi jen o ty nástřiky. Tohle jsem zkopírovala ze stránek KM:
Povrchové úpravy:
Elegant - dvojitý akrylátový nástřik
Briliant - speciální dvojitý nástřik s leskem
Standard - probarvený beton bez povrchové úpravy
@herta135 měl jsem doma matnou i lesklou. Zkoušel jsem na ně cákat vodu. Bylo to jako auto s voskem a bez. Matná byla mokrá, lesklá naprosto suchá. Jaký to bude mít smysl v reálu uvidím, soused má také Nova 101 a matkou střechu :)
@herta135 Zbytečnost, mech se stejně udělá po těch deseti letech. Jinak nebrat sypané tašky, tak se to usazuje rychleji, ale ta móda sypaného Bramacu je už pryč.
Osobně víc věřím Bramacu.
A béžovou fasádu u 101 někdo máte? Jedná se nám o světlé odstíny, ne ty klasické barevné, které za pár let stejně budou už out. Ideálně nějaká béžová třeba v kombinaci s nějakou jinou barvou
@angus88 žádný standard není, vyvedou ti je tak kam si řekneš.... pokud si nečekneš, tam tam kam to nakreslí projektant, na stavbě to ale lze změnit...
@afoltova po dohodě může zařídit i elektrikář z Rýmařova, jen požádáte o rozplombování a pak zaplombování
@kittyt : byly jsme se podívat na jednom co měl šedivou fasádu a černou střechu, někde najdu fotku a dám ji sem a není to náš, zatím nabírám inspirace, máme podle plánu 3Q.2017
@Kittyt : to není jeho, byly jsme se podívat na jeden baráček, co se stavěl u Prahy, aby jsme nabíraly inspiraci, občas když se domluvíme s OC se jedeme podívat na stavbu, abych na všechno myslel, je toho strašně moc a nerad bych na něco zapomněl, protože pak se to blbě dodělává a tím, že jsem nepolíben stavbou a celkem dění kolem, tak se učím tímhle směrem, pročítání tady a stavbama co se realizují
@cendler Ahaaa, My sme též stavbou nepolíbení. Tohle bude hlavně naše první bydlení, které bude opravdu naše. U nás ve vesnici máme od Rýmařova čtyři Novy 101 , takže jsem je poctivě oběhla všechny :-D A je pravda, že každá je úplně jiná a v kažždé jsem našla ňáký kousek inspirace :) Stále se mi honí hlavou abych na něco nezapoměla, a co kde je ještě vymyslet....a seznam se prodluže a prodlužuje :-D
@kittyt A v jaké fázi jste? My máme slíbený také 2.kvartál 2017, ale zdrželi jsme se s projektem přípojek :-( Začínám se bát, že nás přesunou na 3. Q 2017 a já už bych moc chtěla v létě bydlet :-)
@egonegon@cendler jsme ve fázi, kdy čekáme na stavební povolení :) Vše už je podané a čekáme na rozhodnutí, :-) Teď v prosinci máme podepisovat SOD, ale nevím jestli se to neposune, jelikož si myslím že to na stvebním úřadě teď před koncem roku a přes Vánoce nestihnou :-| Základavku plánujeme až z jara. Musí být hotová zhruba měsíc před zahájením stavby. Nám paní na OC sdělila,, že se máme připravit, že to bude až 3Q ;-( Zdrželi jsme se vyjímkou a navíc RDR nestíhají mají toho moc.
@cendler@kittyt My čekáme ještě na vyjádření hygieny a pak teprve dáváme na stavební úřad. Takže stavební povolení až v lednu :-( Ach jo, to jsi mě @kittyt nepotěšila :-( Ale trochu jsem s tím už počítala.