RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luxik75 to jsou ty moderní domy.. :-D =-) elektrika odfláknutá zajisté není, to jen to zařízení stojí za ho... =-) a počkej za 10let... :-x byť jsem z oboru, tak my tyto elektronický nesmysly nesmí přes práh... ;-) Pokud motor běží a roleta nejede, bude to mechanická chyba, laicky řečeno spadl řemen :-D Pokud nemáš šikovného muže, volej servis :-) já si jdu zatáhnou žaluzky a spát ;-)
Odpovědět
@username RDR je v tomhle nevinně. Pouze mi přeposlali vyjádření od firmy Schiedel. Sami navrhli, že mi ten komín aspoň přetřou znovu a uvidíme. Jinak myslím tím větrací dvířka co jsou u paty komína s tou hadicí. Ty se mají prý na zimu utěsnit.
Odpovědět
@pavelll12 tak to jsou přesně ty dvířka, ke kterým většina lidí nemá přístup, protože to RDR dělá blbě :D takže v tom zase tak nevinně nebudou :D
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelll12 v dohledne dobe tu budem mit kominika na cisteni a revizi tak se ho zeptam... Ale prijde mi to nesmysl..
Odpovědět
Profilova fotka
@kryton nic delit nebudes. Podas na ziv prostredi zadost o vyjmuti plochy,kterou tvori zastavena plocha a zpevnene plochy, ze ZPF. K tomu napises kecy v kleci a mas to Posli mi do sz mail,zkusim pohledat,jak jsem to psala Edit: tak uz ctu,co pises dal. To je cajk. Po kolaudaci doneses na katastr geometrak a oni udelaji samostany pozemek (stavebni) jen z te plochy pod barakem Zpf tam vubec neres,to s tim nesouvisi
Odpovědět
@pavelll12 utesnit akoze tam kde je ta mriezka tak ju niecim zakryt ci ako?
Odpovědět
@luxik75 ako pise petrsv1000, to bude mechanicka chyba ak motor bezi, hlavne ho uz radsej nepustaj lebo sa tam tie rolety mozu ponicit este viac ako su. Najlepsie je zavolat priamo Alurol (ak teda mas alurol, neviem ci davali/davaju aj nejake ine) a dohodnut sa priamo s nimi lebo rdr toto len preposle na nich a zbytocne stratis cas. Pripadne zavolaj do rdr nech ti daju kontakt na niekoho v alurole kto ma na starosti rdr. Mne sa nieco podobne stalo v kupelni kde sa v zime na tych roletach skondenzovala voda a zamrzla a potom pri spustani alebo vytahovani sa to tam nejako roztrhlo.
Odpovědět
@petrsv1000 Dekuji za odpoved ... v byte jsme je meli do jeho prodeje 12 let a ani jeden problem, a to byly na vetsi plose oken, proto me to prekvapilo, ze po tak kratke dobe nefunguje.
Odpovědět
My sme tiez v byte mali na dvoch velkych francuzskych oknach rolety vyse 10 rokov a bez problemov... Ale v dome zatial teda okrem tej kupelne tiez ziadny problem, a to ich mame uplne vsade.
Odpovědět
@angus88 to je možný, já to mám zpřístupněné, tak tam problém není. Pročetl jsem dost nebat na ten komín a kdo ví, čím to je.
Odpovědět
Polské betonové jímky na dešťovou vodu. Vím, že se to tu již probíralo. Uběhl ale již nějaký čas a tak by mě zajímalo, jak tyto jímky hodnotíte (pokud je máte) po nějaké době provozu. Vyplatí se to? Od kterého dodavatele jste je brali? Předem díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kryton pokud davas betonovou kvuli jistote, ze se ti nezhrouti vlivem spodni vody, jilovite zeminy, apod, tak bych se na polaky vykaslal. Lepsi beton namichas i motykou v kyblu...
Odpovědět
Článek se načítá
@username Díky. Jako alternativu mám betonovou jímku od Ekomontu z Litoměřic. Má s nimi někdo zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@kryton Někdo tady o nich psal. Tohle je určitě dobrá volba. Jsou sice dražší než poláci, ale měla by být kvalitnější. Já jsem dával dvě (soused dával taky jednu) jímky od DB Betonové jímky. Je to firma z Bystřice nad Pernštejnem. Zatím si nemůžu stěžovat .. ale je na manipulaci potřeba jeřáb, vzhledem k síle stěny je to už váhově dost těžké a hydraulickou rukou už to nezvednete (narozdíl od polských jímek).
Odpovědět
@kryton : já mám od poláku, máme ji asi rok a půl a zatím dobrý, voda se vní drží, mám tu vodu jen na zalévání atd. nic jiného a dával jsem ji kvuly jílovému podloží
Odpovědět
My máme od https://www.zumpabetonova.cz/ a jen na zalévání a funguje. Cena za 7m3 s dopravou a uložením 29tis. Každopádně dohoda s nima byla trošku chaotická a navíc přijeli asi o 2 hodiny dříve a jímku usadili sami, což zrovna nebylo ideální, ale nakonec jsme se s tím poprali. Co se týče kvality, těžko říct. První půl rok lehce propouštěla vodu, teď už drží. Ale jako klasickou jímku bych ji asi nevzal a koupil bych něco jiného než z Polska pro jistotu.
Odpovědět
Ahoj, řeším teď zapojení zvonku a co jsem koukal, tak pod jističi je přiveden kabel od tlačítka zvonku u vchodových dveří a propojen s kabelem, co vede přímo do zvonku (je na baterie). Dle mého nic více tam není. Mám natažen zvonkový drát k braňce a rád bych ho připojil k současnému zvonku. Jak jsem pochopil, musím koupit zvonkové trafo a pak by to mělo fungovat. Je to tak? Vím, dá se to řešit bezdrátově, ale to nechci. Díky
Odpovědět
Zdravim vsetkych, prosim pre inspiraciu fotky domoveho schodiska, ak mate v dekore dub v kombinacii s kovom, dakujem 🙏
Odpovědět
Profilova fotka
@chikiska Takhle jsme to chtěli, ale RDR (Kasard) dělá jen dřevěné schody a na dub + kovové zábradlí nás odkázal na jinou firmu. Neochotná paní na showroomu a cena schodů 150 - 300 tisíc nás odradily. Místo dubových jsme namořili bukové tak, že krásně ladí s dubovou podlahou. Díky ceně tady asi moc lidí s konfigurací těchto schodů nebude...
Odpovědět
@mariacek dakujem za odpoved, aj ked som chcela pocut nieco ine 😵 chcela som sa inspirovat, ale za takuto cenu to asi neklapne..mozem sa opytat, ci ste morili sami uz po predani?
Odpovědět
Profilova fotka
@chikiska Je ještě asi možnost mít schody od Kasardu a k nim si nechat udělat kovové zábradlí, ale ten způsob uchycení se mi moc nelíbil. Na tomto fóru nevím o nikom, kdo by měl dub + kovové zábradlí, takže moc lidí vám tu fotky nenahraje. Mrkněte na web firmy JAP která nadstandardní schody pro RDR dodává, tam nějaká inspirace bude. Pokud si vyberete schody od JAP, tak za ty od Kasardu bude asi nějaký odpočet, ale netuším kolik... My ještě nebydlíme, ale schody nám budou montovat už namořené. To stojí asi 11 tisíc. Za dubové byl příplatek asi 30. Na OC Praha mají vzorek schodů, který nám shodou okolností krásně ladil k dubové podlaze, tak jsme si to při KS dali do požadavku. Pak nám ještě z RDR poslali namořený kus dřeva, zda to odpovídá, ať to podepíšem a pošleme zpět.
Odpovědět
Profilova fotka
@chikiska my máme dubové schody, příplatek cca 35tis bez dph, zábradlí máme klasiku dřevěnou :-)
Odpovědět
@didinky a mozem poprosit fotku, kludne do spravy, dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@chikiska tohle je fotka z předání, nejsem teď doma, jsou v reálu trochu světlejší, ještě jsme neměli světla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chikiska Pár fotek našeho dubového schodiště https://photos.app.goo.gl/HNUKN52HZMp... https://photos.app.goo.gl/MeDBqk2gwCH... https://photos.app.goo.gl/4d29MJWi2Gj... Ještě by možná šlu tu dřevěnou výplň zábradlí po stavbě vyměnit za kovové prvky ...
Odpovědět
@didinky @sargic dakujem vam za fotky, schody mate krasne, ale vobec to nieje to, co by som chcela..za tu cenu asi mozme ostat aj pri bukovom standarde..prip.este niekto kto by hodil fotku namoreneho bukoveho schodiska ako pise @mariacek..mozno by bolo aj to riesenie, co pise sargic, vymenit vypln zabradlia, ale asi by som sa bala, ze tym schodisku poskodime a rozoberat, co je zmontovane 😏
Odpovědět
@chikiska Fotku Vam poslat nemuzu, protoze jsem ted mimo, ale jen bych Vas upozornila, ze ten buk je mekky, takze je potreba na schody davat velky pozor. Bohuzel leccos se uz zmackne pri jeho instalaci. Jinak to namoreni je pekne, my jsme jim poslali vzorek vinylu a plovoucky a prizpusobili barvu moc dobre.
Odpovědět
Profilova fotka
@luxik75 i to byl jeden z důvodů, proč jsme šli do dubu, máme 3 děti a dva psy, kteří se pohybují po schodech a ani při stěhování, kdy stěhováci chodili v botech se nic nestalo, děti a psy dávají schodům zabrat a v pohodě...
Odpovědět
Profilova fotka
@didinky @luxik75 Ale bukové dřevo je přece tvrdší, než dubové... Dubové je jen vzácnější, tak je dražší. Nebo se pletu? Jinak jsem rád, že budeme mořit, protože ten dub je světlejší, než jsem čekal. Zkusím najít foto toho vzorku, až budu doma
Odpovědět
@luxik75 @didinky dakujem za postrehy..mame dve deti takze asi predsa len ten dub, ale vobec sa mi nechce priplacat za nieco, co aj tak nebude podla predstav..ja som mala predstavu o takejto kombinacii https://www.google.com/search?q=ach+t...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?