Odpověď na příspěvek od editaw:
Ahoj, budete si platit vodníka? Přišel mail od p.… @editaw ano, docela to chapu, spis se divim ze to doted bylo nezpoplatneno.. Skoro se divim ze podobne zarizeni neni v kazdem dome...Odpověď na příspěvek od editaw:
Ahoj, budete si platit vodníka? Přišel mail od p.… @editaw všimla jsem si, že už nám delší dobu nechodí maily při překročení limitu a teď jsem zjistila, že už se ani nepřihlásím do systému. Mail od pana Hlouška nemám, kolik za to chtějí?Odpověď na příspěvek od zmrz_lina:
@editaw všimla jsem si, že už nám delší dobu nech… @zmrz_lina ahoj, 60 Kč bez DPH/měsíc, hlousek@mail.unisavers.euOdpověď na příspěvek od m2s:
Ahoj všem. Jdu opět s dotazem ... Jak jste prosím… @m2s ahoj, já teda parapet u francouzských dveří pochozí mám, myslím si že to bylo za příplatek. Já teda uvažuji o zimní zahradě a nechala jsem si dát do stěny výztuhu, vím že certifikovaný Rýmařovem na vrtání do stěny je Alukov. Každopádně základová deska nebo patky určitě udělat, tak aby to mohlo diletovat, pokud nemáte jednu základovou desku domu i včetně terasy. Přivrtáním terasy do stěny domu nějakou jinou firmou podle mě ztrácíte záruku na stěnu. Ale určitě někdo poradí další informace, doufám že jsem vám to neřekla špatně 😉Odpověď na příspěvek od editaw:
@m2s ahoj, já teda parapet u francouzských dveří … @editaw nad okny a nade dveřmi máme předpřípravu na přístřešek terasy nebo prostě vyztužení. V délce cca 8,1m. S patkami počítáme, to je v pohodě. Spíš nevíme jak na realizaci základu terasy, potažmo jak technicky vyřešit výšku a napojení terasy k domu. Nebo jak bych to řekla. 🤔Odpověď na příspěvek od m2s:
@editaw nad okny a nade dveřmi máme předpřípravu … @m2s ahoj, jj to mám taky tu výztuhu ve stěně. Já tam teď měla firmu, aby mi spočítali základy pro zimní zahradu a dělala bych ze ztraceného bednění a těsně k domu, ale musí se nechat základy diletovat, říkal, že to dají těsně k soklu, kde je polystyren a tím i by to jako diletovalo. Výšku finální podlahy v zimní zahradě chci mít stejně s parapetem. Akorát on má takový ten rantel dolů, tak nevím jestli ho pak nenechám sundat a dá se tam úplně do jedný roviny. Já vám asi víc technicky neřeknu 😁Odpověď na příspěvek od editaw:
@m2s ahoj, jj to mám taky tu výztuhu ve stěně. Já… @editaw no, bude to ještě asi sranda! 😉🫣😅 Zatím jen děláme sokl a budou se dělat i vstupní schody. Ale je fakt, že souběžně s tím, ikdyž zatím jen teoreticky, plánujeme zahradu a tam už je potřeba počítat s chodníkem a terasou jak budou vypadat a jak se technicky provedou. Takže je vlastně všechno tak nějak propojeno. 😅Odpověď na příspěvek od editaw:
Ahoj, budete si platit vodníka? Přišel mail od p.… @editaw Vodníka si platit budeme, ale pan Hloušek rozhodně postupuje jinak, než by měl. Zaprvé, v mailu, který posílal, navrhuje zpoplatnení od letošního ledna, tedy zpětně. Nelze ale jen tak z čista jasna přijít a zpětně zpoplatnit už poskytnutou službu bez toho, aby to bylo dopředu dohodnuté. Taky je ten mail formulovaný dost nešťastně - "předplatné nám pomůže pokrýt ČÁST nejnutnějších nákladů" - je tedy služba udržitelná? A když se jedná o předplatného nějaké služby, měla by k tomu být smlouva (není a odmítá se o ní bavit), která by mimo vaší povinnosti platit stanovila i povinnost Unisavers tu službu poskytnout. Co když si službu zaplatíte a ona pak každý druhý týden vypadne? Co pak s tím? Potřebu to zpoplatnit úplně chápu a vlastně jsem to i čekal, a o 60 korun za měsíc nejde, ten postup je ale špatně. Pan Hloušek bohužel i přes mou snahu to zdvořile probrat srší prohlášeními jako "co byste za ty peníze chtěl" a "nikdo po mě nikdy žádnou smlouvu nechtěl, to jste první" a podobně. Nakonec jsme se dohodli, že zpoplatnit to zpětně je opravdu nesmysl a že nám to bude fakturovat od ledna příštího roku.Odpověď na příspěvek od mmissy:
Nedal by sem někdo prosím zkušenosti, foto z dodě… @mmissy Klimu jsme dodělávali do bungalovu Largo 129. Díky tomu, že to nemá patro jsme mohli trubky od klimatizací (máme jich několik) vyvést na půdu a tou "projet" až na odvrácenou stranu domu, kde vylézají ven a lištou jdou dolů k zemi k venkovní jednotce. Protože je takto vyvedený i kondenzát je nutné mít u jednotlivých jednotek i malá čerpadla kondenzátu, což je asi hlavní negativum - jednak je to nějaký výdaj navíc, i když ne zásadní, a jednak se to může porouchat, což by se pak projevilo tím, že z klimy začne kapat voda. Externí jednotka potřebuje elektriku - tu bereme z půdy. Instalace nebyla složitá ani zdlouhavá. Jak jsem psal, je potřeba provrtat se na půdu, protáhnout trubky, zapěnit to a pozapojovat. U nás práce asi na 3-4 hodiny včetně úklidu. Rozhodně jsem rád, že jsme do toho šli - jsem na vedra dost citlivý a jsem rád, že už nemusím absolvovat každoroční úvahu "tak mám do toho jít?".Odpověď na příspěvek od konvickovi2015:
@editaw Vodníka si platit budeme, ale pan Hloušek… @konvickovi2015 ahoj, hm to je pravda, co píšete. Já mu psala email, ať mi pošle fakturu a měsíc už se neozval 😐 Ale tu smlouvu budu tedy chtít taky a zpětně nic platit nebudu. Děkuju moc za rady 😊Odpověď na příspěvek od silenoz:
@fialka1122 Jak to myslite? Ze tam budete mit tre… @silenoz něco méně masivního, ale princip podobnýOdpověď na příspěvek od editaw:
@konvickovi2015 ahoj, hm to je pravda, co píšete.… @editaw Tak až vám taky řekne, že to po něm ještě nikdo nechtěl, řekněte, že víte, že to není pravda. On se bude kroutit i ve vašem případě. Z podstaty věci bude stát o to, aby fakturační období začínalo u každého stejně, tedy prvního ledna, jinak by musel sledovat kdy vystavit jakou fakturu. Můžete to vyřešit stejně jako já - pokud budete mít dojem, že diskuze nikam nebude, podejte to na ČOI, protože na tu jsou tyhle praktiky rozhodně zralé. Mi to pomohlo, za pár dní se ozval jako že dobře. Jak jsem psal - opravdu chápu, že je potřeba provoz té online služby zpoplatnit. Způsob, jakým to pan Hloušek dělá mě ale zvedl ze židle a arogantní styl komunikace mě jen utvrdil v tom, že ze mě dělá vola, proto jsem nad tím nemávnul rukou.Odpověď na příspěvek od editaw:
Ahoj, začaly se mi objevovat mravenci v domě, nej… @editaw Taky jsme to zhruba před měsícem řešili - hromada mravenců, jakou jsem nezažil. Ale jak rychle se objevili, tak zmizeli. Neměli jenom nějakou akci?Odpověď na příspěvek od konvickovi2015:
@editaw Tak až vám taky řekne, že to po něm ještě… @konvickovi2015 díky moc za rady, jj udělám to, jak Vy, ale už měsíc mi neodpověděl na můj mail, že mám zájem o placení aplikace. Ale jako v červnu, aby mně posílal fakturu zpětně od 1.1, tak na to vážně na to nepřistoupím 😂Odpověď na příspěvek od konvickovi2015:
@editaw Taky jsme to zhruba před měsícem řešili -… @konvickovi2015 já tam dala dva ty bufety na mravence a je pravda, že najednou jich tam bylo mnohem víc a za pár dní ani jeden, takže netuším, co to má znamenat a hlavně by mě zajímalo, kudy tam lezou, venku po soklu vůbec není vidět žádný mravenec a najednou jsou uprostřed místnosti. Docela jsem dostala strach.Odpověď na příspěvek od editaw:
@konvickovi2015 já tam dala dva ty bufety na mrav… @editaw mravce si cestu vždy nájdu alebo spravia, ak im tam necháte niečo, čo im chutí. Dostanú sa v pohode okolo trubiek a chráničiek, čo prestupujú základmi a keď sa dostanú napr. pod plávajúcu podlahu, tak už ich máte všade.Odpověď na příspěvek od roman_:
@editaw mravce si cestu vždy nájdu alebo spravia,… @roman_ hm, toho jsem se bála, že budou už všude 😑 ale jídlo nikde nenechávám, vše je uklizené, už i šťávu dávám do lednice. Ale zahradu mám letos obloženou mravenci, takže kupuju furt domky a jedy. A na plno mravenců si stěžují i ostatní, takže se asi nějak přemnožili.Odpověď na příspěvek od silenoz:
A jakou máte zkušenost s vinylem v patře? Nelupe… @silenoz Pokiaľ viem, tak vinyl a PVC (polyvinylchlorid) je chemicky to isté. A každopádne záleží, či chcete lepenú alebo plávajúcu podlahu, od toho sa odvíja aj doporučený podklad. Samotná krytina má pár mm a očakávať od nej, že vyrieši kročejový hluk z poschodia do prízemia je nereálne. To musí byť vyriešené už v celej skladbe podlahy. Ak počuť dupanie bez vinylu, bude počuť aj s vinylom.Odpověď na příspěvek od m2s:
Ahoj všem. Jdu opět s dotazem ... Jak jste prosím… @m2s Ahoj, nám taky udělali parapet klasický okenní u obou dveří plus ten nevzhledný plech bez okopové hrany u hl. vchodu. Nechal jsem vylít betonový schod u hlavního vchodu a vchodu z kuchyně, vytrhat ten plech i parapet a obložit to klasickou dlažbou. Vůbec nechápu, jak tohle mohl někdo vyplodit. Nemluvě o tom že i ty parapety se odřou snad jen pohledem. To jsem vyřešil s reklamkou, potahli to stejně barevnou folií z vrchu a konečně na to může žena dát bez obav květináč nebo setřít prach hadrem.Odpověď na příspěvek od lazlo:
Tak už přišla fa na evodníka, platba od 01/2024 d… @lazlo v červenci platit za něco od ledna je divný. Já mu psala, ať se mi ozve s fakturou a ani neodpověděl 😉 divný s nimi