RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@raidis lepší by asi bylo domluvit se s chlapama na stavbě. Dveře si kupte sám a oni vám je tam zadělají, myslím, že to bude v pohodě. Chce to ale domluvit včas, než začnou dělat rozvody.
Odpovědět
Je tady prosím někdo, komu montovali 101 a ještě nebyla připojena voda? Přípojky vybudované máme, jen nevíme jestli do termínu montáže stihneme spustit i vodu. Elektřina nám už funguje. Dík moc za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@raidis příplatek je pakatel :-D cca Kč 2.000,- bez DPH výztuha proti kroucení :-) Tak to je fajne, že jde i tohle doladit při montáži :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@raidis @pistanda To je příplatek ke standartním dveřím, které jsou napočítány od RDR. Takže to znamená cena za "protikrut" (cca 2.000,-) :-) a navíc cena za standartní dveře s obložkami (myslím cca 5.300,-). Pokud si ale radis dodá dveře vlastní, viděl bych "problém pouze" ve stavebním úřadu a ochotě montážníků na stavbě. Řekl bych, že garáž by měla být něco jako samostatný požární úsek (v dřevostavbě je to asi trochu jinak - nejsem stavař, ale vyšetřovák, tak bych se musel případně zeptat). Myslím, že by ale jako řešení mělo stačit dveře s požární odolností, kterou bude požadovat Stavební úřad. Hasiči se ke stavbě rodinného domu na ohlášku nevyjadřují.
Odpovědět
@radu Děkuji, montovali jsme odstup 10 na 10 a bez problémů :-)
Odpovědět
@vinoraci podlahové topení máme jen v obýváku, kuchyni a horní koupelně (nechtěli jsme tam radiátor a veký žebřík se nevešel). Pocitově se mi zdá, že je tepleji v místnostech, kde jsou radiátory (podlaha v obýváku není obykle teplá, ale spíš vlažná, a to málo), ale stále štelujeme a vychytáváme nastavení a termostat, takže bych podlahovku neodsuzovala. Na začátku tady byl 2x topenář, pač podlahovka netopila vůbec, ukázalo se, že chlapy na stavbě z nepochopitelných důvodů "přidusili" a nějak divně nastavili přívody vody do podlahovky a k tomu špatně dali čidla, takže se kotel 2x na trdo přehřál. Teplota vody do podlahy je myslím nastavena na max 50 stupňů, ale na přesný údaj bych se musela podívat. Zatím jsem rozpačitá z regulace. Máme nastaven okruh radiátorů na 20 a okruh podlahovy na 21-22 podle toho jak nám pocitově je.... Nicméně mi připadá, že celý systém stejně topí dle teploty pro podlahovku (radiátory obvykle hřejou, přestože je jejich komforní teplota přesažena). Okruh na radiátory někdy jede i v noci (a okruh podlahovky dle termostatu vypnut), přestože má být vypnut (útlumová teplota 19 a dle termostatu je přitom naměřena v místnosti např. 21,5). Ale nechci zatím nic odsuzovat, než se podívám na "střeva" :-).
Odpovědět
@novaci Ano, my jsme staveli a nemeli vodu.Chlapum to nevadi, ale potrebuji ji. Znamena to si sehnat barely a kazdy den vozit.
Odpovědět
ahoj, chci se zeptat jakou dlžbu jste dávali do gáráže?
Odpovědět
@jzo a třeba tlakovou zkoušku topení vám prováděli až později po zapojení vody? Nám také hrozí, že nestihneme vodu připojit, tak z toho mám strach, aby nebyly nějaké komplikace..
Odpovědět
@wenigh My jsme koupili tady takovou http://aukro.cz/dlazba-prumyslova-tau... Zatím je jen nachystaná, pokládat se bude na jaře či v létě. Myslím, že za ty peníze se nic lepšího nesežene. Mohu se mýlit. :-)
Odpovědět
ahoj, poradíte mi prosím, uvažuji co vyjde finančně lépe, jestli koupit krbové kamna ( samozřejmě s tou správnou montáží, viz. pár stránek zpět ) a nebo si nechat rovnou dát komín Schiedel KINGFIRE PARAT. Nejen náklady na pořízení a montáž ale i jak je to s revizema ap.? Děkuji
Odpovědět
@pavelcent My koupili naprosto identickou, jen ji vyrábí poláci, stojí kolem 100kč/m a kvalita je lepší, mohu porovnat se sousedem, který má Taurus.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@rybkabezvody My jsme se taky rozhodovali mezi těmito dvěma variantami, cenově je to myslím skoro srovnatelné, záleží samozřejmě na ceně kamen, nakonec budeme mít kamna s konvenkční deskou, vhodné do rohu místnosti, revize s revizní zprávou se musí dělat 1x ročně, když je vše ok, tak to stojí kolem 300 Kč. Z kamen bude možná přece jenom trošku víc bordelu, ale s tím počítáme:-)
Odpovědět
@jzo tak to jsme rádi, že se to dá řešit. Snad nám to vyjde, ale kdyby náhodou ne, tak aspoň víme, jak na to. Díky.
Odpovědět
@pavelcent díky a neni ta dlažba kluzká??
Odpovědět
@jahooodka no ať počítám jak počítám tak mi ty kamna vycházejí docela znatelně levněji? KINGFIRE PARAT nějakých dejme tomu 110tis. a samostatný komín 45tis., instalace kamen dejme tomu 10tis. a samotná kamna s výkonem do 7kW tak těch 15tis - takže cca 70tis., nebo jsem na něco zapoměla?
Odpovědět
Profilova fotka
@vtk @bedulka11 @hop23 @nova001 @rickym Včera nám volal pán z ČEZu, který se byl podívat u nás přímo na pozemku a bohužel musíme využít ten větší jeřáb. Přeložka do země by byla drahá a je potřeba stavební povolení, takže březen by byl pro ně zřejmě nemožný (ale jde to) a odstranění vzdušného vedení mezi sloupy by prý také bylo možné, ale bohužel u nás není vedení zokruhované, tak bych "odstříhl" od vedení další dva domy. Jinak opět pochvala ČEZu. Ač tuto instituci nemám rád, tak vše bylo rychle a s ochotou.
Odpovědět
Profilova fotka
@rybkabezvody Nezapomněla, to záleží, jaká kamna, my jsme si vybrali holt dražší Jotul http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/j... ;-)
Odpovědět
@rybkabezvody nas vysel komin na cca 33tis vcetne revize, ale neni od RDR, kamna 20tis. a pripojeni.kamen s revizi cca 7tis., takze celkem 60tis.
Odpovědět
@tomikno Díky za info, jsem zvědavá co řeknou nám:) My nechceme do země, jen chceme aby přesunuli sloup na hranici pozemku, abychom ho neměli přímo na pozemku..snad to půjde..
Odpovědět
Profilova fotka
@rybkabezvody komín máme schiedel parat absolut za 45tis,kamna i s montáží za 40tis.110 je hodně nehledě na to co se bude dit za 10-15 let až se budou muset kamna měnit...?7kw mi přijde taky hodně,dům má ztrátu 5-6kw,ale topí se tak v 1/3?Máme kamna s regulovatelným výkonem 2-5 kw,topíme na nižší výkon a příjde nám to tak akorát.
Odpovědět
@acti ne..dovezl jsem jim dostatek vody (vic vody potrebovalůi treba na zasobnik k solarum a kdyz se delali kachlicky) a oni to nejak natlakovali rucne..presne nevim jak. Ale topeni bylo zapojene, topilo a nikde nekapalo..
Odpovědět
@wenigh Tak to ještě nevím není položená ale nemá hladkou glazuru tak by neměla být.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomikno U nás nakonec odstřižení EON povolil. Cena by měla být jen za práci - do 5 tisíc, což je lepší varianta než 40t jeřáb. Ještě odstřihnout obecní rozhlas a jeřáb má volno.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je super! Každá kačka dobrá ;-). U nás tedy bohužel ty kačky potečou proudem...
Odpovědět
@jahooodka @zdenekh @bakin děkuji za odpovědi, snažím se v tom zorientovat. My budeme stavět 77čku, takže místo co by ušetřil KINGFIRE PARAT by se hodilo, ale ten cenový rozdíl mi přijde moc.
Odpovědět
@pavelcent @wenigh Já již položenou mám, zrovna dnes jsem po ní trajdal a byla mokrá se zbytky sněhu...kluzká není, on je polomatná a slinutá...popř.na hranu schodu dělají dlaždice s vystouplými proužky proti skluzu...
Odpovědět
Profilova fotka
@romina15 tak jak? Počasí bylo hezké - tedy alespoň u nás sluníčko! :-) Povídej přeháněj... vyjeli k vám na kopeček? a co fotečky? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@rybkabezvody kingfire parat vyjde na 99tis. Byla tam sice polozka za instalacni stenu, ale myslim, ze to by tam bylo i tak za oblozeni kominu.
Odpovědět
@zdenekh Od koho jste měli komín? Vyřizovali jste si ho sami nebo jste nějak přes RDR zvolili jiného dodavatele?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?